پخش زنده
امروز: -
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی در طول 40 سالگی انقلاب 825 پژوهش انجام داده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: 825 پژوهش در کارنامه چهل ساله مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی این استان دستاورد باارزشی از انقلاب اسلامی است.
گودرزی افزود: :شناسایی چندین لاین مقاوم به آفت کنه 2 نقطه ای لوبیا برای نخستین بار در جهان، شناسایی ژنو تیپ های متحمل به خشکی در لوبیا و تهیه نقشه پوشش گیاهی و تعیین 48 تیپ گیاهی، تولید 12 رقم لوبیا، 15 رقم غلات، هفت رقم دانه های روغنی، 2 رقم صنوبر، پنج رقم انار و پنج رقم گیاهان علوفه ای در چهار دهه انقلاب اسلامی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: شناسایی و معرفی مناسب ترین کلن صنوبر برای زراعت چوب با تولید بالا، تحمل به آفات و بیماری ها، معرفی ژنو تیپ های برتر گل محمدی و آویشن، شناسایی و معرفی بیماری پاخوره گندم برای نخستین بار در استان، ارایه راهکار اجرایی برای مدیریت تلفیقی کنترل کرم خراط گردو در باغات، تهیه شناسنامه حوزه های آبخیز استان و تغذیه مصنوعی سفره آب زیر زمینی در پایین دست مظهر قنات در باغ های زراعی به روش چاه از دیگر دستاوردهای پژوهشی در این مرکز بوده است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: مدیریت تولید مثل و افزایش روند بره گیری، شناسایی و پیشگیری از کمبود مواد غذایی در دام، تهیه نقشه حاصلخیزی عناصر کم مصرف و پر مصرف خاک های زراعی در استان، تعیین روش های کشت غلات و لوبیا و معرفی و ثبت ارقام جدید انار نیز از دیگر تحقیقاتی است که در سایه انقلاب اسلامی در این استان به بار نشسته است.
گودرزی ادامه داد: هزار و 300 مقاله در این مدت در مجلات علمی و همایش ها و 550 فقره مقاله نیز در مجلات علمی پژوهشی منتشر شده و 85 طرح پژوهشی نیز اکنون در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی در دست انجام است.
وی افزود: 191 کتاب و نشریه علمی با آغاز فعالیت این مرکز در استان مرکزی منتشر شده، 130 پایان نامه دانشجویی توسط مرکز هدایت، 45 رقم جدید نیز تولید و معرفی و 80 تن بذر اصلاح شده لوبیا نیز تولید شده است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: نظارت و کنترل بر 55 هزار هکتار از مزارع بذری استان، نظارت و کنترل هشت میلیون و 500 هزار اصله تولید نهال شناسه دار از دیگر دستاوردهای این مرکز است.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی دارای بخش های تخصصی پژوهشی مشتمل بر گیاه پزشکی، منابع طبیعی، آبخیزداری، زراعی و باغی، فنی و مهندسی و هفت ایستگاه تحقیقاتی است که بستر مناسبی برای اجرای طرح های تحقیقاتی فراهم کرده است.