پخش زنده
امروز: -
رئیس ایمیدرو: صنایع معدنی به علت وجود مواد اولیه در داخل و امکان صادرات کمترین آسیب را از تحریمها میبیند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)؛ خداداد غریب پور در شانزدهمین همایش بزرگداشت روز معدن که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد ضمن بیان این مطلب افزود: بخش معدن و صنایع معدنی به دلیل وجود مواد اولیه در داخل، امکان صادرات به ۱۲۳ کشور و جهانی بودن قیمت محصولات، کمترین آسیب را از تحریمها میبیند.
وی ادامه داد: شرایط بین المللی این روند را بر ما تحمیل کرده تا به بخش معدن توجه کنیم. دولت و بانک مرکزی هم به این بخش اعتماد کرده است. بنا به ضرورت شرایط بین المللی و تحریم ظالمانه، عدو سبب خیر شده و ما به سمت بومی سازی دانش میرویم.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه ایمیدرو از قبل با دانشگاهها و تشکلها همکاری داشته، اما اکنون این همکاریها بیشتر شده، است، گفت: در تلاش هستیم از ظرفیت این ۲ حوزه در حوزه آموزش و پژوهشهای کاربردی و سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی استفاده کنیم.
وی افزود: معدن توانمندیهای بالایی در اقتصاد کشور دارد، اما در بخش تکنولوژیکی با محدودیتهایی روبروست که باید از سوی دانشکدههای معدن این خلا پر شود.
غریب پور با اشاره به اینکه ایمیدرو به عنوان یک نهاد صنعتی، نیازمند دانشگاه و دانشگاه به عنوان نهاد علمی نیازمند صنعت است، گفت: ایمیدرو تاکنون از ۶۰۰ پایان نامه حمایت کرده و پارسال از ۹۰ پایان نامه حمایت شد. البته در این زمینه محدودیت نداریم.
وی افزود: سوم اردیبهشت امسال با دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزههای مختلف تفاهم نامه امضا شد تا از ظرفیت این دانشگاه استفاده شود و مصمم هستیم این تفاهم نامهها به قرارداد عملی تبدیل شود. خوشبختانه معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر نیز به این موضوع علاقهمند و پیگیر است.
دانشگاه، خالق فناوری بومی
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه ما طی سالها تجهیزات از خارج وارد کردیم، اما سازندگان آن را وادار نکردیم دانش فنی آن را به ما آموزش دهند، گفت: حلقه مفقوده بخش معدن و صنایع معدنی، فناوری بومی است که دانشگاه میتواند خالق فناوری بومی شود.
وی افزود: هرکس در بخش معدن یک گام بردارد، ایمیدرو در جهت ارتقای آنان چند گام خواهد برداشت. ما پذیرنده نخستین گروه اساتید در زمینه فرصت مطالعاتی هستیم.
ارزش افزوده بالای بخش معدن
غریب پور با اشاره به اینکه بخش معدن در بعد فرآوری و صنعت، ارزش افزوده بسیار بالایی دارد، گفت: این ارزش افزوده در مرحله فرآوری ۷ دهم برابر و در صنعت به ۴ برابر میرسد و پیش از آن، ماده معدنی از ۷۵ دلار به ۷۲۷ دلار میرسد.
وی ادامه داد: از این رو، ایجاب میکند تا با استفاده از ظرفیتهای سازمان نظام مهندسی معدن و اساتید دانشگاهها برای توسعه این بخش استفاده کنیم.
غریب پور درباره برنامه جدید توسعه اکتشاف گفت: خوشبختانه ظرفیت بخش خصوصی بالاست و به تازگی، کنسرسیوم صنعتی و معدنی کشور برای اکتشاف یکصد هزار کیلومتر مربع اعلام آمادگی کرده است.
وی ادامه داد: در بخش فرآوری سیار نیز گامهای مطلوبی از سوی بخش خصوصی برداشته شده است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه در بخش معدن و صنایع معدنی سرمایه گذاری بالایی صورت گرفته است، گفت: امسال ۳ میلیارد دلار پروژه معدنی و صنایع معدنی را به بهر برداری میرسانیم.
غریب پور با اشاره به اینکه سال گذشته رشد تولید و صادرات در بخش معدن و صنایع معدنی داشتیم گفت: در زمینه پژوهش نیز ایمیدرو پارسال ۱۰ پروژه تحقیقاتی اجرا کرد و امسال ۲۷ پروژه اجرا میشود.