پخش زنده
امروز: -
شانزدهمین همایش مهندسی معدن به همت انجمن دانشجویی مهندسی معدن با همکاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی برگزار شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ دکتر سیداحمد معتمدی در شانزدهمین همایش علمی مهندسی معدن با اشاره به همکاری ایمیدرو در زمینه همکاری با مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، افزود: در این راستا تفاهم نامهای میان ایمیدرو و دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضا رسیده است و امیدواریم این تفاهم نامه زمینهای برای همکاریهای بیشتر باشد.
وی با اشاره به سابقه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزههای آموزشی و پژوهشی اظهار کرد: این دانشگاه دارای بیش از ۱۴ هزار دانشجو، ۱۸ دانشکده و ۴ واحد استانی است و به عنوان قدیمیترین دانشگاه فنی کشور به شمار میرود.
معتمدی با بیان اینکه این دانشگاه جز معدود دانشگاههای کشور است که رشته مهندسی معدن را راه اندازی کرده است، گفت: این دانشکده پیشنهاد کرد که برای توسعه حوزههای مرتبط با معدن از دانشکده متالورژی جدا باشد که در آخرین جلسه هیأت امنای دانشگاه، با این پیشنهاد موافقت و مجوز تفکیک این دو دانشکده صادر شد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در عین حال با تأکید بر اینکه جدایی رشتههای مرتبط اقدام مطلوبی نیست، افزود: از چند سال قبل اصلاحات ساختاری را در دستور کار قرار دادیم و دانشگاه را به سمت دانشگاههای نسل سوم هدایت کردیم.
وی گفت: بر اساس برنامههای اصلاح ساختاری دانشگاه، هر دانشکدهای که حوزه مطالعاتی آنها نزدیک به یکدیگر بوده است، در قالب یک پردیس فعالیت خواهند کرد.
معتمدی با بیان اینکه در خارج از کشور به این روش School یا پردیس گفته میشود، که شامل چندین دانشکده است و خاطر نشان کرد: این برنامه از یک سال گذشته در دستور کار دانشگاه قرار دارد و پیاده سازی کامل این برنامه زمان بر است و امیدواریم تا ترم آینده این برنامه به طور کامل پیاده سازی شود.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: در قالب این برنامه دانشکدههای معدن، نفت و عمران به همراه یک پژوهشکده در چارچوب یک پردیس فعالیت خواهند کرد. این دانشکدهها به لحاظ آموزشی مستقل هستند، ولی همکاریهای علمی آنها با یکدیگر بیشتر خواهد شد.
معتمدی به جایگاه این دانشگاه در حوزههای علمی و پژوهشی در سطح ملی و بینالمللی اشاره کرد و گفت: دانشکده معدن این دانشگاه یکی از دانشکدههای موفق دانشگاه محسوب میشود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه دانشگاه در ۴ رتبه بندی که مورد قبول وزارت علوم است، فعالیت دارد، گفت: از این ۴ رتبه بندی در ۳ رتبه بندی در میان دانشگاههای صنعتی کشور رتبه نخست و در یک رتبه بندی در جایگاه دوم قرار گرفته ایم.
دکتر معتمدی اضافه کرد: همچنین دانشگاه در رتبه بندی کیو اس در بخش ارجاعات جایگاه ۲۸ دنیا دارد.
وی ادامه داد: دانشگاه در حوزه تولید مقالات از وضعیت خوبی برخوردار است و به صورت میانگین ۴ و ۲ دهم مقاله به ازای هر استاد در دانشگاه تولید میشود که این آمار بسیار خوبی است.
در این همایش همچنین دکتر همایون کتیبه رییس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر هدف از برگزاری این همایش را بزرگداشت معدن و معدنکاران دانست و گفت: این همایش با حضور دست اندرکاران بخشهای معدنی کشور، استادان و دانشجویان برگزار شده تا از کسانی که چرخ اقتصاد کشور در بخش معدن را به گردش در آوردهاند، قدردانی کنیم.