پخش زنده
امروز: -
کارشناس مذهبی: شرایط و بستر اصلی ماه مبارک رمضان رحمت، گذشت، ایثار و اخلاق است
سید مهدی ماجدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص آغاز ماه مبارک رمضان افزود: در ابتدا حلول ماه مبارک رمضان به همه خواهران و برادران دینی تبریک میگویم. ماه رمضان ماه میهمانی خداست و خدواند متعال از بندگان روزه دار، با مغفرت، رحمت و برکت میزبانی میکند.
وی گفت: در روایات آمده است در این ماه درهای بهشت باز و درب جهنم بسته میشود و شیطان را به غل و زنجیر میبندند؛ بنابراین چه میهمانی بزرگتر از ماه رمضان وجود دارد که ما بتوانیم هرچه بیشتر به خداوند متعال نزدیکتر شویم.
ماجدی افزود: برای ورود به ماه مبارک رمضان همیشه مثال پرواز هواپیما را میزنیم. قبل از اینکه هواپیما از زمین جدا شده و بلند شود باید در باند فرودگاه سرعت بگیرد؛ بنابراین برای اینکه ما در ماه مبارک رمضان بتوانیم عروج کنیم و پرواز روحی و معنوی داشته باشیم دو ماه عزیز رجب و شعبان را قبل از رمضان قرار داده است، که هر دو از ماههای بهشتی، ملکوتی و آسمانی هستند که با روزه گرفتن در این ماهها و اطعام نیازمندان و دستگیری از فقرا و استغفار و طلب پوزش از خداوند متعال میتوانیم روح دل و جانمان را آماده ورود به ماه مبارک رمضان کنیم.
وی گفت: تا عمر داریم ماه رمضان ماه فرصت است. خداوند در قران کریم میفرماید ای بندگانی که به خود ظلم کرده اید از رحمت من ناامید نشوید؛ بنابراین حتی اگر کسانی در ماههای رجب و شعبان موفق به روزه داری نشده اند ماه رمضان فرصتی برای روزه، تلاوت قران، انس گرفتن با دعا و پوزش طلبیدن از خداوند متعال است.
ماجدی افزود: به ما یاد داده اند اگر یک آیه در ماه مبارک رمضان خوانده شود ثواب ختم قران را دارد یا اگر دعا کنیم دعایمان مستجاب میشود و اگر به کسی لطف و محبت کنیم در روز قیامت شامل لطف و مغفرت الهی میشویم، هر قدم کوچکی در این ماه برداریم خدا چندین برابر یا به عبارت بهتر هزاران برابر در دنیا و آخرت برایمان جبران میکند.
کارشناس مذهبی گفت: در روایات ما به مباحث اخلاقی تاکید بیشتری شده است، یعنی اگر بتوانیم به همان روایات معتبر اهل بیت عمل کنیم نشان از همین رعایت آداب اخلاقی در ماه مبارک رمضان دارد، به عنوان مثال چشمانمان را از حرام بپوشانیم زبانمان را به بدی و حرفهای زشت ببندیم، چیزهایی که نادرست و نارواست گوش نکنیم، به یتیم و کسانیکه نیازمند هستند مهر و محبت داشته باشیم، اگر نسبت به دوست فامیل و اقوام قطع رحم و فاصله این ایجاد شده است رابطه را برقرار کرده و به طرف مقابل محبت کنیم، در واقع شرایط و بستر اصلی ماه مبارک رمضان رحمت و گذشت و ایثار و اخلاق است، قسمتی از این شرایط با نماز و روزه است که انسان تعالی مییابد ولی قسمت عمده اش اخلاق، ایثار، گذشت و مهربانی است.
وی در خصوص ثواب افطاری دادن و فشار اقتصادی حاکم بر جامعه افزود: دقیقا همین شرایط در صدر اسلام پیش آمد، وقتی پیامبر عظیمالشان اسلام خطبه شعبانیه که درباره ماه مبارک رمضان بود را برای مردم ابلاغ کردند بعضی از مردم گفتند یا رسول الله شما گفتید افطاری دهید، اما این در توان ما نیست، رسول خدا در پاسخ به مردم گفتند افطاری ساده دهید حتی اگر یک عدد خرما یا ظرفی از آب باشد! حال اگر بخواهیم در شرایط کنونی به زبان ساده بگویم باید تاکید کنم که با یک نان و پنیر و سبزی آش و یا چای هم که شده میشود افطاری داد، خصوصا اینکه پزشکان سفارش زیادی کرده اند که در حین افطاری انسان شکمش را از غذاهای مختلف انباشته نکند، در واقع سفارش به یک افطاری ساده سفارشی است که از صدر اسلام تا به حال در این شرایط اقتصادی بیشتر تاکید شده است.
ماجدی در خصوص حضور پررنگ جوانان در عرصههای اخلاقی و کمک به هموطنان گفت: اگر بخواهم مثال بزنم باید به داستان سیل زدگان عزیزمان در غرب و جنوب کشور اشاره کنم که همه را بسیار متاثر کرد، برای کمک من به همراه بعضی از جوانان به مناطق سیل زده رفتم و جالب اینکه جوانان بسیاری را در آنجا دیدم و همه در تلویزیون مشاهده کردند که جوانانی از گوشه کنار همین مملکت کوچک و بزرگ با اشتغال و تحصیلات مختلف به میدان آمدند و آستینها را برای کمک بالا زدند، همین عزیزان در عرصه دفاع مقدس دفاع کردند، همین حالا نیز در عرصه فرهنگی و اجتماعی جوانان پیشگامان ملت و مملکت مان هستند، ما جوانان خوب و با صفا و پر مهر و محبت زیادی داریم.
کارشناس مذهبی درباره تلاش برای دوری از گناه در ماه مبارک رمضان افزود: از رسول خدا سوال شد که در ماه رمضان کدام عمل از همه اعمال بالاتر است که ایشان در پاسخ گفتند دوری از گناه! این بدان معناست که از کاری که خدا نمیپسندد اجتناب کنیم، اگر انسان با خدا معامله کند و کاری را که او نمیپسندد انجام ندهد همین کفایت میکند تا انسان در دنیا و آخرت سربلند و عاقبت بخیر شود.