چخماقی گزارش میدهد
ماه رمضان؛ ماه ترین ماه بندگی
طاعات و عبادات ماه رمضان بهترین نسخه برای تقویت اراده و طهارت روح و سلامت روان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ قرار است یک بار دیگر در اوج تاریکی و بی سر و صدایی شب، بر خواب و خستگی مان غلبه کنیم و در ازایش طعم شیرین تقرب را بچشیم. رمضانی دیگر پیش روی ماست و سحرهایی که چراغهای روشن خانه هایمان به شهر حال و هوای دیگری میبخشد.
حجت الاسلام رضا فقیهی میگوید: بهترین اعمال در این ماه این است که مواظب باشیم گناه نکنیم؛ گناه بدترین و خطرناکترین اعمال است؛ یعنی بهترین کار در این ماه مبارک ترک گناه است. تمرین کنیم برای آن که گناه نکنیم؛ گناهان آثار بدی در زندگی دنیا و جسم و روحمان و در خانواده مان باقی میگذارد؛ اگر میخواهیم عاقبت بخیر شویم باید از گناه پرهیز کنیم“.
هر روز این ماه توصیه شدیم به خواندن دعایی مخصوص. دعاهایی که تمام خیر دنیا و آخرت و تمام نیازها و مصلحتهای فراموش شده مان را یادآوری میکند. این کارشناس مذهبی میگوید: بسیاری از افراد سال پیش در بین ما بودند که امسال نیستند؛ حالا ما نمیدانیم سال بعد هستیم یا نه؛ پس بهتر است نهایت استفاده را از این ماه ببریم.
حاج آقا فقیهی ادامه میدهد: سحرگاهان و قبل از اذان صبح بهترین زمان استجابت دعاست. ۱۱ رکعت نماز شبی که توصیه شده است، خیلی فضیلت دارد و در رفع بلاها و خطرها از زندگی ما اثر بالایی دارد؛ یکی هم موقع افطار است که انسان باید دستش را بلند کند و از خدا حاجت بخواهد و شکرگزار باشد که توفیق روزه داری و عبادت را به ما عنایت کرده“.
خدا هر چند مثل همیشه از رگ گردن نزدیکتر است به انسان، ما، اما در این ماه میتوانیم بیشتر احساسش کنیم. به خاطر همه فرصتهایی که پیش رویمان قرار داده. از خوابی که به پایمان عبادت محاسبه میکند تا تلاوت هر آیهای که یک ختم کامل قرآن مینویسد به نام مان.
این کارشناس مذهبی توصیه میکند: تا جایی که امکان دارد در خانه هایمان قرآن بخوانیم؛ فضای خانه با خواندن قرآن معطر میشود و ملائکه نازل میشوند. خواندن قرآن برکات عجیبی دارد و در زندگی تاثیر شگفتی میگذارد.
این دومین سالی است که با حضور کرونا میهمان ماه رمضان خواهیم شد. مساجد، هیئتها و تشکلهای مختلف مردمی که حالا دیگر در کمکهای مومنانه صاحب تجربه شده اند، در ماه رمضان با انگیزه و اشتیاق بیشتری به دستگیری از همدیگر میپردازند. خیریه حضرت مهدی (عج) با حضور جمعی از خانمهای ساکن شرق تهران این روزها بستههای افطار و سحر را برای توزیع در میان نیازمندان آماده میکند.
خانم سلطان الکتابی مدیر این خیریه میگوید: ” حضرت رسول (ص) فرمودند این ماه ماه خداست؛ مردم هرچه میتوانند به هم کمک کنند و حتی اگر نمیتوانند به دانهای از خرما اکتفا کنند یا حتی به توزیع بستههای حمایتی کمک کنند؛ در این شرایط کرونا اگر نمیتوانیم گرههای بزرگ را باز کنیم، مشکلات کوچک را رفع کنیم“.
بیماران و کادر درمان هم این روزها بیش از هر زمان دیگری به دعای خیر ما و رعایت کردن هایمان دل بسته اند.
البته، برای مردمی که در مناسک این ماه شرکت میکنند و دستورهای دینی و اخلاقی را جدی میگیرند، رعایت دستورالعملهای بهداشتی حکم یک وظیفه شرعی را دارد. در این ماه روزه داری هم برایمان ممکن نباشد، راههای نزدیک شدن به خدا آنقدر زیاد است که دست خالی نخواهیم ماند از فیض پربار ماه مبارک رمضان.
زینب چخماقی
خبرنگار تحریریه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیما