ظريف در نشست "جامعه آسیا" در نيويورک؛
رفتارهای آمریکا را نمی توان سیاست خواند
وزير امور خارجه کشورمان: آمريکا تنها به نقض قطعنامه های شورای امنیت بسنده نمی کند بلکه از کشورهای دیگر هم می خواهد این قطعنامه ها را نقض کنند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما از نيويورک؛ محمد جواد ظریف وزير امور خارجه کشورمان
در نشست "جامعه آسیا" (Asia Society) حاشیه نشست موسوم به مشارکت در روز بین المللی صلح در سازمان ملل متحد گفت: آمریکا می گوید رفتار ایران باید رفتار مشابه با کشورهای عادی باشد. سئوال این است که آیا خروج از توافقنامه های بین المللی اقدام کشورهای عادی است؟ آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شده است و چنین بهانه می آورد که کنگره آمریکا این توافقنامه را تصویب نکرده است اما همین کشور از توافقنامه موشک های میانبرد یا حتی از یونسکو و توافقنانه آب و هوایی پاریس نیز خارج شده است.
ظریف گفت: آمریکا نه تنها قطعنامه های شورای امنیت را نقض کرده است بلکه از برخی کشورهای دیگر نیز می خواهد قطعنامه های مربوط به تحریمهای ایران را نیز نقض کنند. اقدامات آمریکا را نمی توان سیاست خواند اگر هم سیاست بنامیم باید از آن با عنوان سیاست خطرناک یاد کنیم, این کشور تنها به نقض قطعنامه های شورای امنیت بسنده نمی کند بلکه از کشورهای دیگر هم می خواهد این قطعنامه ها را نقض کنند.
وی افزود: تحریم هایی که آمریکا در این مرحله علیه ایران تحمیل کرده با تحریم های گذشته متفاوت است زیرا در گذشته از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد اقدام می کرد اما این بار قطعنامه بین المللی وجود دارد که به وضوح می گوید هدف بهبود روابط با ایران است اما آمریکا نه تنها به این قطعنامه احترام نمی گذارد بلکه دیگران را نیز به نقض آن تشویق می کند.
مجری نشست "جامعه آسیا" خطاب به وزیر امور خارجه کشورمان گفت: اگر کشورهایی که آمریکا، آنها را تحت فشار قرار داده است, مثل ژاپن و کره جنوبی نفت ایران را نخرند, آیا این به منزله اقدامی تلقی خواهد شد که روی منافع ملی شما تاثیر می گذارد؟
محمد جواد ظریف گفت: ما معتقدیم که ایران همچنان به فروش نفت خود ادامه خواهد داد. ما همچنان برای نفت خود خریدار پیدا خواهیم کرد. ما همچنان از تنگه هرمز به عنوان یک گذرگاه امن برای فروش نفت خود استفاده خواهیم کرد. قصد ما همین است و این چیزی است که ما معتقدیم رخ خواهد داد اما اگر آمریکا اقدام جنون آمیز انجام دهد و تلاش کند که مانع از این اقدام ما شود, در این صورت باید برای پیامدها آماده باشد.
ظریف افزود: رئیس جمهور ترامپ می خواهد ما را به زانو درآورد تا گفتگو کنیم ، اما" تیم ب ها"(B team) (متشکل از بنیامین نتانیاهو، بولتون، بن زاید و بن سلمان) دست کم خواستار تغییر رژیم است. آنها خواستار تجزیه ایران هستند و این هدفشان است. ما در برابر فشار آلرژی داریم (به فشار حساس هستیم)، به ایران فشار وارد نکنید. زبان احترام را امتحان کنید. منظورم شما (مجری) نیستید، اگر امتحان کنید نمی میرید! باور کنید!
وی ادامه داد: من به عنوان وزیر امور خارجه چه کار می توانم بکنم؟ من این پیشنهاد را اکنون به صورت علنی مطرح می کنم که آنها (زندانیان) را مبادله کنید. کلیه این افراد که در زندان هستند هم در داخل آمریکا و هم بنابر درخواست استرداد آمریکا - که ما معتقدیم اتهامات شان جعلی است - آمریکا نیز معتقد است که اتهامات علیه افراد (آمریکایی) در ایران جعلی است، مشکلی نیست بیایید در این باره بحث نکنیم و فقط مبادله کنیم. من آماده این کار هستم و در این زمینه اختیار دارم. ما شش ماه پیش این مسئله را به اطلاع دولت آمریکا رساندیم که ما آماده ایم اما هنوز پاسخی دریافت نکردیم. اگر آنها به شما چیز دیگری بگویند دروغ می گویند.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: "تیم ب ها" (B team) می خواهد که آمریکا اقدامات جنون آمیز بکند و این نخستین بار نخواهد بود که آمریکا اقدامات ماجراجویانه کرده است که دیگران آن را برای این (آمریکا) طراحی کردند. من نمی خواهم وارد فرضیات شوم اما چیزی که من می گویم این است که به نفع ماست، به نفع امنیت ملی حیاتی ماست که خلیج فارس را باز نگه داریم، تنگه هرمز را باز نگه داریم ، ما در گذشته این کار را کردیم، ما همچنان این کار را در آینده خواهیم کرد اما آمریکا باید بداند که وقتی آنها وارد تنگه هرمز می شوند, باید با کسانی صحبت کنند که از تنگه هرمز حفاظت می کنند و این حافظان کسانی نیستند جز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران!
ظریف در ادامه گفت: دولت آمریکا باید درک کند که افراد این کار را از روی استیصال انجام می دهند چون انتخاب دیگری ندارند، این اجبار محض است. آیا ما می خواهیم روابط بین الملل را بر اساس اجبار شکل دهیم؟ آیا شما فکر می کنید که چنین چیزی دوام خواهد داشت؟ این ها پرسش های مهم برای کسانی است که به صلح و ثبات بلند مدت در جهان علاقه مند هستند. این افراد می پرسند که آیا زور و اجبار قابل ادامه یافتن است؟ من به عنوان یک دیپلمات که زندگی خود را وقف این کار (دیپلماسی) کردم باید بگویم که ما نمی توانیم بپذیریم که زور و اجبار را می توان ادامه داد! ما نمی توانیم بپذیریم که اجبار باید قانونِ بازی باشد.ما ایده آل گرا نیستیم. ما می دانیم که بازی قدرت در روابط بین الملل یک واقعیت است اما قدرت باید به وسیله قوانینی تعدیل شود در غیر این صورت ما در جنگل زندگی خواهیم کرد.
وزیر امور خارجه ایران افزود: اگر آمریکا معتقد است که خواستار ثبات در افغانستان است، این دقیقا همان چیزی است که ما می خواهیم. اگر آمریکا معتقد است که خواستار ثبات در خلیج فارس است، اگر آمریکا معتقد است که تنگه هرمز باید برای تردد تجاری باز باشد, این مسئله منافع امنیت ملی حیاتی ماست. پس چرا آنها درباره ایران وسواس دارند و فقط به فکر منافع تیم "ب ها"(B team) (شامل بنیامین نتانیاهو، بولتون، بن زاید، بن سلمان) هستند. ببینید!" تیم ب ها "(B team) یک شعار نیست بلکه این تیم باعث می شود سیاست آمریکا به سمت فاجعه پیش برود؟
مجری گفت: تیم ب ها چه کسانی هستند؟
ظریف گفت: بی بی (بنیامین نتانیاهو)، بولتون، بن زاید و بن سلمان!
مجری: باید بگویم که این وسواس متقابل است.
ظریف پاسخ داد: خیر، من وسواس ندارم.
روزهای پرکار دیپلماسی در نیویورک