استاندار کهگیلویه وبویراحمد
نقش راهبردی ظرفیت های معدنی برای توسعه پایدار
استاندار کهگیلویه وبویراحمد در دیدار با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیتهای معدنی نقش راهبردی برای توسعه پایدار دارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، استاندار در دیدار معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در تهران گفت:ظرفیتهای معدنی راه امیدبخش برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد است.
علی محمد احمدی در این دیدار بر شناسایی ظرفیتهای معدنی، راههای جذب سرمایه گذاری در این بخش تاکید کرد وافزود: ایجاد صنایع فرآوری، توسعه فعالیتهای اکتشافی و ذخائر جدید معادن و ضرورت پهنه بندی مناسب در محدودههای مستعد معدنی ضروری است.
در این نشست در خصوص حرکت پرشتاب طرح فسفات چرام به عنوان یکی از طرحهای مهم توسعهای و اقتصادی کهگیلویه وبویراحمد تاکید شد.
عملیات اکتشافی معدن فسفات چرام از سال ۱۳۴۹ آغاز و تا سال ۱۳۷۲ طول کشید و پس از آن مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی شروع شد.
عملیات اجرایی این طرح مهم معدنی پس از سالها رکود و توقف سرانجام از مهرماه سال ۹۶ آغاز شد.
براساس برآوردها، با بهره برداری اولیه از این معدن برای ۶۰۰ نفر در دراز مدت و یک هزار و ۲۰۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد میشود.
برآورد ذخیره معدن فسفات چرام ۸۰ میلیون تن با عیار ۸.۵ تا ۹ درصد است.
تاکنون ۷۵ فقره پروانه بهره برداری معدنی با حجم سرمایه گذاری افزون بر سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در کهگیلویه و بویراحمد صادر شده است.
این تعداد معدن با اشتغال ۷۵۴ نفر و دارای بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن ذخیره معدنی هستند.
همچنین از این تعداد هم اینک ۴۷ معدن فعال و در حال بهره برداری هستند.
میزان استخراج سالانه آنها نیز حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن است.
سیمان، مرمریت، آهک، گچ، سنگ لاشه، مارن، شن، ماسه، فسفات، بوکسیت و سلستین از عمدهترین معادن در کهگیلویه و بویراحمد محسوب میشوند.