پخش زنده
امروز: -
سند استانی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیردار استان مرکزی تهیه و تدوین شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندارمرکزی امروز در پنجاهویکمین کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان مرکزی گفت: سند استانی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیردار استان مرکزی تهیه شده و تا پایان این هفته شرح وظایف تمامی ادارات و دستگاهها در این رابطه به آنها ابلاغ می شود که ادارات و دستگاهها هم باید تا سه هفته بعد از آن نقطه نظرات و دیدگاههای خود را به دبیرخانه کارگروه ارسال کنند.
اکرمی افزود: کم تحرکی و نداشتن تغذیه سالم ازعوامل موثر در وقوع بیماری ها در جوامع کنونی به شمار می رود که برای رفع این مشکل باید نهاد های مسئول به وظایف خود به خوبی عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه باید اقدامات ترویجی و اجرایی در دو بخش تحرک فردی و تغذیه سالم صورت گیرد تا بتوان گام های بلندی در راستای کاهش تعداد بیماران و هزینههای درمانی برداشت افزود: در این کارگروه نیاز به تبادل اندیشه و تصمیمگیری است تا بتوان با ایجاد تحرک و تغییر شیوه در تغذیه مردم ، شاهد کاهش بیماریها در سطح جامعه بود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندارمرکزی با بیان اینکه ایجاد تحرک و تغذیه سالم در تمامی مدارس باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، افزود: آموزش و پرورش نقش تعیینکنندهای در حوزه سلامت دانش آموزان ایفا میکند چراکه شیوه تغذیه سالم و ایجاد تحرک باید از زمان کودکی بین افراد نهادینه شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در این نشست بر مدیریت صحیح مصرف دارو در شرایط اقتصادی کنونی تأکید کرد و گفت: به لحاظ محدودیت منابع و اعتبارات باید الگوی مصرف صحیح را سرلوحه قرار دهیم و این در حالی است که باید از ظرفیت و حمایت سمنها در شرایط کنونی بهرهمند شد.
جمالیان افزود: با وجود همه تنگناهای مالی، اخیرا مراکز درمانی مختلفی و بخش های مناسبی در سطح استان راه اندازی شده است.
وی تاکید کرد: برنامه ملی سلامت زیرساختی حیاتی در کشور محسوب می شود و اصل پیشگیری دراولویت این برنامه است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: نقشه سرطان کشور در سال ۹۳ تهیه و کشور به پنج گروه تقسیم شد، استان مرکزی در گروه دوم شیوع سرطان قرار دارد.
نظری تصریح کرد: صریح کرد: امروزه ثابت شده با تغیر روش زندگی و تغذیه 40 درصد از سرطانها قابل پیشگیری هستند، هر سال در کشور نزدیک به 56 هزار نفر به سبب سرطان فوت میکنند.
براساس این آمارها در استان مرکزی شایعترین سرطانها در بین مردان معده، پوست، ریه، مثانه و پروستات و در بین زنان استان سینه، کولورکتال، معده، سرطان با محل اولیه نامشخص و پوست است.