پخش زنده
امروز: -
اجتماعی شدن سلامت به عنوان یک ضرورت در جامعه دنبال می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزی اراک؛ چهل و نهمین جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان مرکزی مشترک با کمیته حمایت از بیماران خاص دیروز در اراک برگزار شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در این نشست با اشاره به ضرورت اجتماعی سازی سلامت گفت: تشکیل کارگروه هایی برای اجتماعی کردن سلامت بر اساس دستور رئیس جمهور و تفاهم نامه بین وزرای بهداشت و کشور شروع شده است.
طاهراحمدی تصریح کرد:
طاهر احمدی با اشاره به برنامه جامع سلامت استان گفت: کمیته دیدبان سلامت، اندیشگاه سلامت، شورای پیامگذاران سلامت استان، خانه مشارکت مردم در سلامت استان و دفاتر سلامت دستگاههای اجرایی پنج حوزه این برنامه جامع را تشکیل می دهند.
هم اینک 680سازمان مردم نهاد، مربوط به حوزه سلامت در کشور وجود دارد که با اجرای برنامه های مختلف ایفاگر نقش مهمی درافزایش سطح سلامت و تامین زیر ساخت های بهداشت و درمان هستند.
وی گفت: موضوع اجتماعی شدن سلامت در جامعه و تشکیل پیام گذاران سلامت در ادارات و سازمان ها اعم از دولتی و غیردولتی پیگیری میشود وبا اجتماعی کردن سلامت افراد، خانوادهها، دستگاهها و غیره در این زمینه درگیر مشکلات حوزه سلامت را هرچه بیشتر برطرف می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: وظیفه دفاتر سلامت در دستگاههای اجرایی هم وظایف درون سازمانی و هم بیرون سازمانی دارند، تمامی ادارت، دستگاهها، کارخانجات دولتی و خصوصی بر اساس قانون موظف به ایجاد دفاتر سلامت و پیامگذاران سلامت هستند، تا اگر مشکلی و بیماری در یک دستگاه وجود داشت با تعامل دستگاههای دیگر برطرف شود.
طاهر احمدی اضافه کرد: بحث دفع پسماندها به ویژه پسماندهای عفونی مطبها، کلینیکها، بیمارستانها و غیره در شهر اراک سبب ایجاد معضل شده است که لازم است کارگروه یا کمیته اختصاصی مامور بررسی و تهیه گزارش های تخصصی درباره این موضوع شود.
وی در مورد تعیین منابع مالی برای تکمیل بیمارستان ولیعصر(عج) اراک اظهار داشت: در ارتباط با تامین منابع این بیمارستان یک بانک عامل پذیرفته ۵۰میلیارد تومان وام بدهد که تاکنون محقق نشده است. همچنین قرار شد که ۵۰میلیارد تومان از طریق سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت بهداشت تامین شود که در حقیقت با ۱۰۰میلیارد تومان کار تکمیل بیمارستان را ادامه دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: سه مرکز فوریت های پزشکی طی هفته گذشته در استان مرکزی به بهره برداری رسید. یک مرکز در آغداش، یک مرکز دستجان و یک مرکز هم در شهراب همراه با سه آمبولانس مجهز با هزینهای بالغ بر سه میلیارد تومان که از منابع مالی دانشگاه علوم پزشکی احداث و تجهیز شدند.
طاهر احمدی عنوان کرد: 46 درصد از عوامل مرگومیر در کشور به سبب بیماریهای قلبی و عروقی و 17 درصد مربوط به تصادفات و و سوانح است که بسیار قابل پیشگیری است و براساس آمارها میزان مرگومیر بر اثر سوانح در اروپا بسیار کمتر از ایران است
وی خاطرنشان کرد: سازمانهای مردم نهاد در سطح استان از لحاظ کیفیت و کمیت در سطح کشور برتر هستند و این سمن ها برای بیماران هموفیلی، تالاسمی، اماس و غیره وجود دارد که تعامل بسیار خوبی با دیگر دستگاهها و ارگانها دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان با اشاره به مشکلات دارو گفت: علیرغم شعارهای کشورهای تحریم کننده ایران مبنی بر این که دارو جز موارد تحریمی نیست متاسفانه در زمینه تهیه دارو مشکلاتی وجود دارد که لازم به توجه و پیگیری ویژه است.