پخش زنده
امروز: -
امسال حجم اررزشی صادرات فرآوردههای نفتی کشور به 7 میلیارد دلار خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پترو شیمی کشور در نشست کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی گفت: ۲۴ درصد وزن ارزی صادرات فرآورده های نفتی کشور در سال گذشته توسط اتحادیه شکل گرفته و اکنون این میزان صادرات به مبلغ پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار و معادل ۲۹ درصد افزایش یافته که تا پایان سال به هفت میلیارد دلار می رسد.
رفیعی فر افزود: اتحادیه صادرکنندگان فرآور ده های نفت، گاز و پتروشیمی کشور تمامی ظرفیت و توانایی خود را در زمینه همکاری با سایر دستگاه های ذیربط در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز به کار گرفته اند.
وی، برگشت ارز به چرخه اقتصادی کشور را از اهداف اصلی این اتحادیه عنوان کرد و گفت: در صورتی که شرایط ارزی تغییر نکند مشکلات جدی برای اتحادیه ایجاد می شود.
دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان و مشتقات فرآورده های نفتی گفت: شرکت پتروشیمی شازند یکی از اعضای اتحادیه است و همچنین شرکتهای خصوصی دیگری نیز در سطح استان جز اتحادیه هستند. نگرش به مسائل استانها متناسب با سطح کشور لحاظ میشود .
رفیعیفر بیان کرد: تامین خوراک واحدها از جمله دغدغههای این اتحادیه است که به منظور عدم وارد شدن ضربه به واحدهای تولیدی، برنامهریزی دقیق در خصوص حجم، فرمول و تولید، صادرات و فروش انجام شود.
رئیس هیئتمدیره اتحادیه صادرکنندگان مشتقات فرآوردههای نفتی کشور نیز گفت: بازار قیر همیشه مناسب بوده، اما با سیاستهای جدیدی که پیش گرفته شده به شدت این صادرات صدمه دیده و ما از طریق مراجع مختلف پیگیر این مسئله هستیم که به صادرات قیر لطمه وارد نشود.
اسلامی افزود: اخیرا مسائل مختلفی در رابطه با صدور فرآوردههای نفتی پیش آمده است، صادرات سوخت تقطیری توسط ویژهنامهای که در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تنظیم شده صادر میشود بنابراین صادرات آن با تمامی فرآوردههای نفتی متفاوت است.
وی با اشاره به اینکه صادرات مواد پتروشیمی مشکل خاصی ندارد، گفت: در خصوص صادرات فرآوردههای روغنی نیز مشکلی وجود ندارد چراکه از سال ۵۳ فرآوردههای روغنی دارای استاندارد اجباری بودند و با کسب این استاندارد مشکل خاصی از نظر صادرات وحود نخواهد داشت .
اتحادیه صادرکنندگان و مشتقات فرآوردههای نفتی در سال ۸۲ با ۳۴ عضو شکل گرفت که در حال حاضر دارای ۳۳۴ نفر عضو است.
پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه، سه صنعت بزرگ حوزه انرژی در استان مرکزی است که نقش مهمی در خودکفایی کشور و تامین انرژی ایفا می کنند .