گزارش مکتوب
موانع توسعه صادرات استان مرکزی
با وجود رضایت بخش بودن صادرات کالا از استان مرکزی، اما با ظرفیتهای فروان موجود هنوز هم اجرای برنامههای حمایتی از این بخش برای توسعه اقتصادی ضرورت دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما از اراک؛ با وجود رضایت بخش بودن صادرات کالا از استان مرکزی، اما با ظرفیت های فروان موجود هنوز هم اجرای برنامه های حمایتی از این بخش برای توسعه اقتصادی ضرورت دارد.
تلاش برای افزایش سهم صادراتی استان مرکزی در بازارهای جهانی…رییس اتاق بازرگانی استان مرکزی می گوید: با توجه به ظرفیت و توانمندی های استان در بخش صادرات تلاش می کنیم سهم بیشتری از بازارهای جهانی به دست بیاوریم.
توسطی در سمینار توسعه شبکه های صادراتی در اراک با اشاره به ظرفیت های بالای استان مرکزی در بخش صادرات می افزاید: پارسال یک میلیارد دلار انواع کالا از استان به خارج از کشور صادر شد که این میزان نسبت به توان و ظرفیت تولید در استان مرکزی بسیار ناچیز است.
استان مرکزی با فعالیت بیش از 3هزار واحد صنعتی می تواند سهم زیادی در بازارهای جهانی داشته باشد.
حال با وجود ظرفیت بالای تولید انواع کالا که استان مرکزی را به قطب چهارم صنعت کشور تبدیل کرده، برای سرشار کردن صنایع و شاغلان آن و همچنین رونق کسب و کار در منطقه باید اقدامات گسترده تری برای توسعه صادرات و سرازیر شدن ارز به کشورانجام شود.
نگاه جدید به تجارت به عنوان فن دانش...
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی درباره ضرورت توسعه صادرات کالا به فراتر از مرزهای ایران می گوید: صادرات، علمی تخصصی است که حتما باید با قوانین آن آشنا باشیم و با شناسایی بازارهای هدف و کسب اطلاعات مورد نیاز بتوانیم سهم خوبی از بازارهای جهانی داشته باشیم.
آمره آموزش و بازاریابی را از ابزارهای مهم توسعه صادرات می داند و معتقد است به تجارت باید به عنوان یک فن دانش نگاه کرد.
افزایش صادرات غیرنفتی، ضرورتی انکار ناپذیر برای توسعه صادرات...
اگرچه با وجود پالایشگاه بزرگ امام خمینی و مجتمع پتروشمی در شازند فرآورده های نفتی فراوانی از استان مرکزی به خارج از کشور صادر می شود، اما در عین حال نباید از محصولات غیرنفتی تولید شده دربیش از 3هزار واحد صنعتی استان هم غافل شد.
۷۰۰میلیون دلار کالای غیرنفتی که از آغاز سال تاکنون از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شده، خود گویای زمینه بسیار مساعد برای ارزآوری و سرازیر شدن سود سرشار از صادرات محصولاتی است که به دست توانای متخصصان و کارگران ایرانی تولید می شود.
این در حالی است که استاندار مرکزی در آیین گشایش دومین نمایشگاه صنعت، معدن و ابزارآلات در اراک گفت: میزان هدف گذاری صادرات امسال از استان یک و نیم میلیارد دلار بوده که اگرچه ممکن است به علت وجود تحریم ها تحقق این مهم کامل نباشد، اما اطمینان دارم رقم صادرات از مرز یک میلیون دلار عبور خواهد کرد.
پلی اتیلن، محصولات پتروشیمی، صنایع فلزی و کشاورزی، شمش آلومینیوم، شیشه و آب میوه عمده ترین کالاهای صادراتی استان مرکزی است که به 75کشور جهان صادر می شود.
استان مرکزی در زمینه صادرات کالا در فهرست 5 استان برتر ایران قرار دارد.
سیدعلی آقازاده حل مشکلات ارزی، آسان کردن امور صادرات کالا، حفظ بازارهای هدف و افزایش بازار های صادراتی را مهمترین برنامه های استانداری در حمایت از صادرکنندگان استان مرکزی عنوان کرد.
ضرورت پژوهش دقیق برای شناسایی موانع توسعه صادرات در استان مرکزی...
نایب رئیس اتاق بازرگانی استان مرکزی با بیان اینکه شناخت موانع توسعه صادرات در استان مرکزی نیازمند کار پژوهشی دقیق است بر ایجاد مرکز پژوهش برای بررسی مشکلات پیش روی توسعه صادرات استان مرکزی تاکید می کند.
به نظر حمیدرضا مهدی نیا با راه اندازی این مرکز و ارائه تحقیقات مدون و البته دقیق، مشکلات موجود بر سر راه جذب سرمایهگذاری خارجی شناسایی و برطرف خواهد شد.
در سال96 یک میلیارد دلار کالا از استان مرکزی به کشورهای هدف صادر شد که این رقم در سال95 حدود 700میلیون دلار بوده است و با توجه به تاکید استاندار مرکزی هدفگذاری امسال برای توسعه صادرات، پیش بینی یک و نیم میلیون دلاری است.
راه اندازی خط پروازی اراک – تهران گامی موثر در مسیر توسعه صادرات...
هفته گذشته خط هوایی اراک - تهران و برعکس پس از سال ها تلاش مسئولان استان مرکزی در فرودگاه اراک راه اندازی شد که بی تردید می تواند در صورت استفاده بهینه از این فرصت نوید بخش آینده ای روشن برای توسعه صادرات باشد.
حسین نسب مدیر فرودگاه اراک می گوید: 4پرواز هفتگی رفت و برگشت در روزهای دوشنبه از اراک به تهران و بر عکس آغاز خوبی برای رونق اقتصادی منطقه و کمک به صادرات کالا از استان است.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی هم از افزایش 12درصدی صادرات انواع کالاهای نفتی و غیرنفتی از استان خبر می دهد.
اصغری می گوید: تنها در بخش صادرات غیر نفتی از ابتدای امسال تاکنون 441میلیون دلار کالا از استان به خارج از کشور صادر شده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه پارسال 12درصد افزایش یافته است.
افغانستان با 35درصد، ترکیه با 20درصد، عراق با 16درصد، پاکستان با 7درصد و ترکمنستان هم با 2درصد بیشترین وارد کنندگان کالاهای ایرانی هستند.
صادرات، جذب سرمایهگذار و سامان دهی واردات، اضلاع مثلث تجارت خارجی...
توسعه اقتصادی از سویی در دستان توانمند تولید کنندگان داخلی و از سوی دیگر با سرمایه گذاری و توسعه صادرات کالا رقم می خورد، اما این امر محقق نمی شود مگر با حمایت همه جانبه از فعالان عرصه صادرات و داشتن برنامه و استراتژی مدون و عالمانه که از پژوهش های لازم، دقیق و البته کاربردی برخوردار باشد.
نائب رئیس اتاق بازرگانی استان مرکزی می گوید: اختصاص نیافتن به موقع اعتبارات ارزی، نبود مواد اولیه، بی ثبات بودن قیمت کالاهای وارداتی که هر روز با نوسان قیمت دلار با توجه به فشار تحریم ها کم و زیاد می شود، برخی موانع گمرکی در مرزها و قاچاق کالا فعالان عرصه صادرات را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.
حمیدرضا مهدی نیا می افزاید: برای توسعه صادرات خارجی و جذب سرمایهگذار که در ادامه سبب افزایش تولید هم می شود نیاز است مسئولان مربوط در بخش صادرات با حذف موانع موجود بسترهای لازم را فراهم کنند.
او با بیان اینکه صادرات، جذب سرمایهگذار و ساماندهی واردات سه عنصر کلیدی در تجارت خارجی است می گوید: اتاق بازرگانی با جذب سرمایهگذار در حوزه تجاری و اقتصادی، سازمان شهرداری با جذب سرمایهگذار در بخش خدمات و عمران شهری و سازمان صنایع دستی و گردشگری هم در حوزه توریسم میتوانند وظایف خود را در زمینه ارزآوری به صورت جامع اجرا کنند.
استان مرکزی پیشرو در توسعه یافتگی صنعتی در ایران...
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی می گوید: بر اساس آخرین ارزیابی های صورت گرفته استان مرکزی با داشتن سهم 6 و دو دهم درصدی سرمایه گذاری کل کشور، رتبه چهارم توسعه یافتگی را کسب کرده است.
استان مرکزی با سرمایه گذاری 16هزار میلیارد تومانی، زمینه اشتغال 106هزار نفر را به صورت مستقیم فراهم کرده است.
حاجی پور درباره وضع موجود پروانه های بهره برداری و طرح های در دست اجرا در استان مرکزی می افزاید: اکنون هم اجرای 225 طرح با پیشرفت ساخت بالای 60 درصد، پیش بینی سرمایه گذاری بیش از 18هزار میلیارد ریال و اشتغال زایی 7هزار و 800 نفر در استان وجود دارد.
استان مرکزی رتبه نخست کشور در تنوع تولید کالا و بر اساس آخرین ارزیابی های صورت گرفته رتبه چهارم توسعه یافتگی صنعتی و ششم اشتغال در بخش صنعت را از آن خود کرده و با برخورداری از 78شرکت دانش بنیان، رتبه پنجم کشور را در کارنامه خود دارد.
حرف آخر...
بی تردید ورود به بازارهای جهانی بسیار سخت است و نیاز به ایجاد بستری مناسب دارد و باید با ایجاد ارتباطی منسجم و دوسویه بین تولید کنندگان و شرکت های مدیریت صادرات، از ظرفیت های استان مرکزی برای ورود به بازارهای خارجی استفاده کرد.
استان مرکزی قطب چهارم صنعت، رتبه چهارم توسعه یافتگی و جز 5 استان برتر صادرات کالا در ایران است که با وجود حدود 3هزار صنایع کوچک و بزرگ و برخورداری از ظرفیت های دیگر مثل خطوط هوایی و ریلی، قرار گرفتن در مرکز کشور و شاهراه شمال به جنوب، زمینه بسیار مناسبی را برای توسعه صادرات کالا نسبت به دیگر استان های کشور دارد.
به همیمن دلیل مسئولان باید با استفاده از این ظرفیت های کم نظیر، با ارائه راهکارهای موثرِ بازاریابی مبتنی براثر بخشی برای افزایش صادرات انواع کالا به بازارهای جهانی، بیشترین بهره را از این فرصت ناب برای توسعه صادرات و رونق اقتصادی ببرند.
نویسنده: سیداحمد طباطبایی