پخش زنده
امروز: -
در حال حاضر بيش از 117 ميليون تن محصول كشاورزي در كشور توليد مي شود از اين ميزان 5/ 82 ميليون تن محصولات زراعي 5/ 20 ميليون تن محصولات باغي،7/ 13 ميليون تن محصولات دامي و یک میلیون تن محصولات شيلاتي مي باشد.
چکیده مصاحبه پژوهشی:
پژوهش خبری صدا و سیما: اﻣﺮوزه ﯾﮑﯽ از ﻣﻬﻢﺗﺮﯾﻦ روشﻫﺎي ﺗﻮﺳﻌﻪ اﺷﺘﻐﺎل و اﻓﺰاﯾﺶ درآﻣﺪ در ﻣﻨﺎﻃﻖ روﺳﺘﺎﯾﯽ، اﯾﺠﺎد و ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﺗﺒﺪﯾﻠﯽ و ﺗﮑﻤﯿﻠﯽ در ﺑﺨﺶ ﮐﺸﺎورزي[1] اﺳﺖ. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ ﺣﺪود ﯾﮏ ﭼﻬﺎرم از ﺗﻮﻟﯿﺪات ﮐﺸﺎورزي در ﻧﺘﯿﺠﻪي ﻧﺒﻮد ﺻﻨﻌﺖ و اﻣﮑﺎﻧﺎت ﺗﺒﺪﯾﻞ و ﻧﮕﻬﺪاري ﺿﺎﯾﻊ ﻣﯽﺷﻮد، ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻓﺮآوري ﮐﺸﺎورزي ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ در راﺳﺘﺎي ﺟﻠﻮﮔﯿﺮي از ﺿﺎﯾﻌﺎت ﻣﺤﺼﻮﻻت ﮐﺸﺎورزي، اﯾﺠﺎد ارزش اﻓﺰوده در ﺑﺨﺶ ﮐﺸﺎورزي، اﻓﺰاﯾﺶ ﺳﻄﺢ درآﻣﺪ روﺳﺘﺎﺋﯿﺎن، ﺑﺎﻻ ﺑﺮدن ﺑﻬﺮه وري ﺑﺨﺶ ﮐﺸﺎورزي و اﻓﺰاﯾﺶ ﺳﻬﻢ اﺷﺘﻐﺎل ﺻﻨﻌﺘﯽ در ﻣﻨﺎﻃﻖ روﺳﺘﺎﯾﯽ و ﻧﯿﺰ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺟﺰﺋﯽ از ﻓﺮآﯾﻨﺪ ﺗﻮﺳﻌﻪ روﺳﺘﺎﯾﯽ اﯾﻔﺎي ﻧﻘﺶ ﮐﻨﻨﺪ.
این صنایع در فرآیند توسعه کشور نقش کلیدی داشته و توجه بیشتر به آن، تسریع در رشد و توسعه کشاورزی و اقتصادی کشور را در پی خواهد داشت. با وجود این، موضوع صنایع تبدیلی و تکمیلی علیرغم اهمیت آن، در ایران مقوله نسبتاً جدید است که هنوز آن گونه که شایسته بخش کشاورزی و اقتصاد ملی است، مورد حمایت و هدایت قرار نگرفته است.
امروزه با توجه به اهمیت تولید و امنیت غذایی همواره این سؤال مطرح است که وضعيت ايران در تولید محصولات کشاورزی و حوزه صنایع تبدیلی و غذایی بعد از چهار دهه از انقلاب اسلامی چگونه است؟ بررسی روند توسعه چهل سال صنایع تبدیلی و غذایی با وجود تحریم ها و جنگ تحمیلی طی این سالها ضروري به نظر ميرسد، چرا كه اين حوزه توانسته اثرات خوبی در کشاورزی ایران داشته باشد، در اين گزارش سعي شده است وضعیت عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در صنایع تبدیلی و غذایی و همچنین مهمترین دستاوردهای این حوزه در سالهاي بعد از انقلاب، طی مصاحبه ای با حضور آقاي دکتر چنگيز اسفندياري، مديرکل دفتر صنايع تبديلي و غذایی وزارت جهاد کشاورزي ایران[2]؛ مورد ارزيابي قرار گيرد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // علی قنبری شیرسوار