پخش زنده
امروز: -
پنج عنوان کتاب تخصصی کشاورزی با عنوان راهنمای کاشت، داشت و برداشت پیاز، سیب زمینی ، پرورش بوقلمون، پرورش شتر و پرورش شتر مرغ با استفاده از ظرفیت ارزشمند کارشناسان خبره و کشاورزان نمونه کشور به مناسب سالروز بسیج مستضعفان رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در نشستی خبری که با حضور محمد رضا جهانسوز رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین کاظم خاوازی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد از دو کتابچه عملیاتی در خصوص محصولات راهبردی گندم و کلزا نیز رونمایی شد.
در این نشست کاظم خاوازی گفت: در بخش تولید منابع و محتوا باید اطلاعات کافی داشته باشیم تا بتوانیم بهره برداری خوبی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه از نظر اطلاعات و دانش مشکلی نداریم افزود: این دانش باید به گونه ای به کشاورزان منتقل شود و ما با تولید محتوا تحت عنوان دست نامه و ارائه آنها به کشاورزان این دانش را به آنها منتقل کردیم و این عمل می تواند به تغییر فرهنگ و رفتار کشاورزان کمک کند.
خاوازی ادامه داد: ما سالانه صد دست نامه موضوعی در مراسم تقدیر از کشاورزان ارائه می کنیم و امسال نیز صد اپلیکیشن را در همین راستا بهره برداری می کنیم تا کشاورزان بتوانند از محتوای کاربردی آن استفاده کنند.
رئیس سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی در خصوص تاثیر تحریم ها در بخش کشاورزی گفت: بخش کشاورزی به دلیل ماهیتی که دارد و برنامه ریزی های صدساله که در این حوزه انجام شده تاثیر بسیار کمی از تحریم ها خواهد پذیرفت.
وی ادامه داد: در خصوص چند کالا که باید وارد کنیم مثل واکسن برای نیاز امسال وارد کردیم و شرکت سرم سازی رازی در سال آینده واکسنی چون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در داخل کشور تولید خواهد کرد.
خاوازی افزود: بخش های دیگر تحقیقات که در سال های گذشته انجام شده امسال عملا جلوی تحریم را گرفته و ما در خصوص محصولاتی چون گندم، جو و کلزا اقداماتی انجام دادیم که هیچ مشکلی برای هسته های اولیه این محصولات در داخل کشور نداریم و در سال آینده در خصوص گندم بی نیاز هستیم.
رئیس سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ما در سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی دو هزار و صد عضو هیئت علمی داریم که صد نفر از آنها بسیار خبره هستند و کشاورزان ما آنها را قبول دارند که از آنها در جهت ترویج دانش به کشاورزان استفاده می کنیم.
وی ادامه داد: هزار و سیصد مرکز جهاد کشاورزی داریم که آخرین سطح تحصیلاتی کشاورزی را در اختیار دارند و همچنین در مراکز کشاورزی ده هزار نفر مروجان محصول هستند که دارای مدرک حداقل لیسانس بوده و به کشاورزان اطلاعات منتقل می کنند.
خاوازی افزود: در صنعت های بزرگ از این ده هزار نفر 4 هزار نفر آموزش کامل دیده اند.
وی با بیان اینکه سه هزار و ششصد مراکز خدمات مشاوره فنی در روستاها داریم افزود: بسیج به این خدمات اضافه شده و افرادی در بسیج کمک می کنند که تحصیلات کشاورزی دارند .
وی در خصوص افراد تازه فارغ التحصیل شده کشاورزی گفت: افرادی که در زمینه کشاورزی تازه فارغ التحصیل شدند باید آموزش های لازم داده شود تا بتوانند در این مراکز به خدمت گرفته شوند.
طرح بسیج همگام با کشاورز 22 هزار نقطه را پوشش می دهد
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی گفت: همکاری ویژه بین سازمان بسیج و وزارت جهاد کشاورزی به صورت یک طرح فراگیر و با عنوان طرح بسیج همگام با کشاورز از سال 92 آغاز شد.
وی ادامه داد: دو هزار و 935 مربی بسیجی شبکه سازی شدند و در 21 استان کشور و 87 شهرستان به خدمت مشغول شدند و این طرح از روزهای اول شروع یک طرح مشترک با وزارت جهاد کشاورزی بود.
جهانسوز افزود: حدود دو سال پیش وقتی طرح ثمرات خود را نشان می داد ما در 1600 نقطه با موفقیت روبه رو بودیم و در سال گذشته این میزان به 12 هزار نقطه رسید و امسال از 22 هزار نقطه هم رسید و ما امیدواریم تا سال آینده به 40 هزار روستا هم برسد.
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاوزی و منابع طبیعی با اشاره به اینکه با حمایت ویژه ای که سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی صورت داد و با روحیه بسیجی همکاران ما و با حضور کشاورزان نمونه و کارشناسان خبره گام های جدیدی برداشته شد .
وی با اشاره به اینکه 11 عنوان کتاب چاپ شده است گفت: در زمینه گندم ،برنج ،مرکبات راهنمای پرورش دام های سبک کتاب چاپ شده است و امروز 5 کتاب راهنما در زمینه های کاشت و داشت و برداشت پیاز، سیب زمینی ، راهنمایی پرورش بوقلمون،راهنمایی پرورش شتر و راهنمایی پرورش شتر مرغ رونمایی می شود که این کتاب ها بومی سازی شده کشور خودمان است.
وی با اشاره به اینکه دو کتابچه عملیاتی در محصولات راهبردی گندم و کلزا هم رونمایی می شود گفت: گندم محصول استراتژیک است و خودکفایی در آن بسیار مهم است.
جهانسوز افزود: در طرح ملی بسیج همگام با کشاورز در 7 هزار روستا کانون های یادگیری برگزار می شود و آموزش و توانمند سازی 3500 نفر از مهندسین کشاورزی به عنوان مربیان طرح بسیج همگام با کشاورز انجام خواهد شد و همچنین ایجاد شبکه مشاوره ای آنلاین، تولید محتوای آموزشی کاربردی، تجهیز 7 هزار پایگاه مقاومت روستایی به کتابخانه های تخصصی کشاورزی از جمله اقداماتی است که انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بین کشاورزان نمونه و متوسط ملی دو تا 21 برابر فاصله عملکردی داریم گفت: به دلیل علمی نبودن کشاورزی این شکاف عملکردی وجود دارد و ما به دنبال کوتاه کردن این فاصله هستیم.
جهانسوز خاطر نشان کرد: در بسیج همگام با کشاورز سه قدم مهم برداشته شد که قدم اول تولید کتب ، قدم دوم آموزش مهندسین کشاورزی و قدم سوم از ترویج کشاورزی به سمت تسهیل گری رفتیم.