پخش زنده
امروز: -
نماینده اعضای هیئت علمی دانشگاهها گفت: با علم و آگاهی میتوانیم بر مشکلات موجود غلبه کنیم و موانع را با موفقیت پشت سر بگذاریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، خانم شمرانی در مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور افزود: همانطور که رئیس جمهور تاکید کردند اینجا سرزمین امید است و ما هنوز امیدمان را از دست نداده ایم و معتقدیم ما و دانشجویان میتوانیم این امید را صد چندان محکمتر کنیم و به این موضوع اطمینان داریم در مملکت ما در برهههای مختلف اتفاقات گوناگونی رخ داده است.
وی گفت: امروزه با تحریمها مواجهیم که این تحریمها به اعتقاد اعضای هیات علمی جرقههای پژوهشی ایجاد کرده است تا بر آنها (تحریمها) غلبه کنیم، همکاران من مثالهای بزرگ و کوچک و ابتکارات زیادی از آزمایشگاهها تا طرحهای بزرگ پژوهشی دارند بنابراین مطمئنیم که میتوانیم بر این تحریمها غلبه کنیم.
شمرانی خطاب به رئیس جمهور افزود: از شما خواهش میکنیم که دانشگاه را باور کنید، باور کنید که ما با علم و آگاهیمان میتوانیم بر این مشکلات غلبه کنیم ما سرزمینمان را دوست داریم نشانه آن هم این است که همه ما در اینجا حضور داریم، بسیاری از ما میتوانستیم مهاجرت کنیم، اما ماندیم، ماندیم تا ادامه کار دیگران را دنبال کنیم.
وی گفت: همانطور که اشاره شد ما جنگ داشتیم، جنگی بود در آن زمان که ما کم سن و سال بودیم، ولی خاطرات آن را در ذهن داریم و جا مانده هایش را میبینیم، هم اکنون هم جنگ دیگری است، امیدواریم روزی درباره ما در تاریخ قضاوت کنند که به خوبی از پس آن برآمدیم و پیروز آن شدیم.
شمرانی افزود: دکتر نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران در صحبت هایش در خصوص نیازهایی صحبت کردند که به کرات درباره آن صحبت میشود مثل گرد و غبار، محیط زیست و یا هر آنچه که در جامعه در خصوص آن صحبت میشود؛ از شما خواهش میکنم آنها را به طور واقعی به ما بسپارید.
وی گفت: اینطور نباشد که وقتی وارد جایی میشوم و میخواهم طرحی بگیرم با موانع و مشکلات عدیدهای مواجه شوم، حمایت کنید و اجازه دهید در این زمینهها به دولت کمک کنیم، قطعا ما کوتاهترین راه و مفیدترین راه را پیدا خواهیم کرد، طرحهای تحقیقاتی بسیاری وجود دارد که اینها باید در اختیار دانشگاهها قرار بگیرند.
نماینده اعضای هیئت علمی دانشگاهها همچنین خطاب به رئیس جمهور افزود: از شما درخواست میکنیم با مراکز علمی جهان ارتباط داشته باشیم که از آن به دیپلماسی علمی یاد میشود، لازمه این کار داشتن یک سری ملزومات، دستگاهها و وسایل خاص و ارز است، خواهش میکنم این را در اختیار اعضای هیات علمی و دانشجویان دورههای تکمیلی قرار دهید، به گفته حضرت رسول (ص) به دنبال علم تا چین هم برو، این اصل دین ماست.
شمرانی درخصوص حضور بانوان در عرصههای مختلف اجتماعی گفت: بخش مهمی از هرم توسعه اجتماعی ما را بانوان تشکیل میدهند و این حقیقتی غیرقابل انکار است، من به عنوان یک بانو فکر میکنم بانوان در این الگو موفق هم بوده اند، متاسفانه با توجه به رشد بانوان در مقطع دکتری که ۴۰ درصد از ظرفیت دانشگاهها را تشکیل میدهند در هیات علمی بین ۱۶ تا ۱۸ درصد از آنها بکار گرفته میشود و در مناسک اجرایی، مدیریتی و معاونت به بانوان توجه نمیشود، خواهش میکنم به عنوان نماینده بانوان هیات علمی این باور را که خودمان به آن ایمان داریم شما هم باور کنید که بانوان میتوانند در این برهه و در این دوران به رشد و اعتلای جامعه کمک کنند.
وی افزود: ما مادرانی مهربان، همسرانی ستیزه گر و اعضای هیات علمی سخت کوشی هستیم، بانوان سه تا چهار مسئولیت را باهم و یکجا اجرا میکنیم پس میتوانیم حتی اگر مسئولیتهای بیشتری به ما واگذار شود از پس آن برآئیم.
نماینده اعضای هیئت علمی دانشگاهها گفت: ما نیاز به اقدام و ظرفیت ویژه داریم تا پراکندگیهایی که در کل کشور دیده میشود به نظم درآید، به عنوان مثال در آموزش عالی با پراکندگیهای بسیاری مواجه هستیم و همه چیز مانند جزایر منفصل از هم است، در بقیه حوزهها هم احتمالا به همین شکل است، خواهش میکنم این ظرفیتها تجمیع و همگرا شود و اعضای هیات علمی را سربازان این مملکت و بانوان را سربازان ویژه کشور قلمداد کنید.