در پي تشديد جنايات ضد مسلمانان روهينگيا ؛
همسایگان میانمار حل سریعتر بحران راخین را خواستار شدند
کشورهای همسایه میانمار از این کشور خواستند هرچه زودتر بحران انسانی راخین را حل و زمینه را برای بازگشت مسلمانان روهینگیایی فراهم کند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسيما رویترز از سنگاپور ؛ کشورهای همسایه میانمار از این کشور خواستند هرچه زودتر بحران انسانی راخین را حل و زمینه را برای بازگشت مسلمانان روهینگیایی فراهم کند.
وزرای خارجه کشورهای آسیای جنوب شرقی از میانمار درخواست کردند به کمیسیون تحقیق درباره خشونت ها در ایالت راخین اختیارات تام بدهد.
ویویان بالاکریشنان وزیر خارجه سنگاپور به پارلمان این کشور گفت: وزرای خارجه کشورهای جنوب شرق آسیا هفته گذشته و در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار و درباره خشونت هایی که آن را ”فاجعه انسانی ایجاد شده به دست خود بشر" خواندند، به شدت ابراز نگرانی کردند.
براساس گزارش های سازمان ملل، در سال گذشته بیش از هفتصد هزار مسلمان روهینگیایی مجبور شده اند از میانمار به کشور همسایه، بنگلادش بگریزند.
در یک گزارش جدید سازمان ملل، ارتش میانمار به تجاوزهای جنسی خشونت آمیز و کشتارهای دسته جمعی با انگیزه های نژادپرستانه در راخین متهم و محاکمه فرمانده و پنج ژنرال ارتش بر اساس قوانین بین المللی درخواست شده است.
میانمار اکثر اتهامات مطرح شده در این گزارش را رد کرده است.
سنگاپور امسال ریاست آ سه آن (اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا) را برعهده دارد و سران این منطقه ماه آینده در سنگاپور دیدار خواهند کرد.
سخنگوی دولت میانمار سه شنبه به تماس های تلفنی برای اظهار نظر در این خصوص پاسخ نداد. وی ماه گذشته گفت دیگر به تماس های تلفنی پاسخ نمی دهد و تنها در کنفرانس های خبری دو هفته یک بار شرکت می کند.
میانمار در ژوئیه یک کمیسیون تحقیق به منظور اجرای تحقیقات درباره اتهامات در خصوص نقض حقوق بشر در راخین، ایجاد کرد که دو فرد محلی و دو خارجی از ژاپن و فیلیپین در آن عضویت دارند.
آ سه آن بیش از نیم قرن پیش ایجاد شده است و به شکل تاریخی با چالش هایی که این منطقه با آنها دست به گریبان است مقابله می کند.
در بیانیه های اخیر این گروه درباره راخین بر بازگشت آوارگان به میانمار و برقراری سازش میان جوامع مختلف در میانمار تاکید شده است.
با وجود اقدام جامعه بین المللی برای محکومیت کشتار مسلمانان روهینگیا در میانمار، به نظر می رسد آ سه آن موضع گیری سختگیرانه تری در این خصوص اتخاذ کرده است.
ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی به تازگی در مصاحبه ای از نوع مدیریت آنگ سان سوچی مقام ارشد میانمار درباره بحران راخین به شدت انتقاد کرد.