پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی رویترز، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ای فشار بر فرماندهان نظامی میانمار را به علت اقدامات وحشیانه آنها ضد مسلمانان روهینگیا افزایش داد و تصمیم گرفت تا همچنین یک تیم حقیقت یاب را برای تسریع در تعقیب کیفری این افراد تشکیل دهد.
اقدام این شورا یک ماه پس از آن صورت گرفت که یک تیم حقیقت یاب سازمان ملل متحد اعلام کرد فرماندهان ارتش میانمار از جمله ژنرال جنرال مین یونگ هنگین و دیگر ژنرال های ارشد میانمار باید در یک دادگاه بین المللی محاکمه شوند. این پیشنهاد پس از آن مطرح شده است که در حدود بیش از نیم میلیون مسلمان روهینگیایی به علت این جنایات مجبور به فرار به بنگلادش شدند. این تیم حقیقت یاب گزارش ماهانه 444 صفحه ای خود را به شورا ارائه داد و جزئیات دقیقی از اقدامات ارتش میانمار در کشتار سیستماتیک هزاران نفر، تجاوز به عنف زنان و دختران و تخریب عمده روستاها شده است، ارائه داد.
این شورا با رای قریب به اتفاق اعضای خود به یک قطعنامه برای ایجاد یک "ساز و کار مستقل" برای بررسی شواهد، جمع آوری و تجزیه و تحلیل آنها درباره جنایات در میانمار ضد مسلمانان ایجاد کند و پرونده هایی را تهیه کند که دادستان ها بتوانند با سهولت بیشتری عوامل این جنایات را تحت تعقیب قرار دهند.این قطعنامه با سی و پنج رای موافق،هفت رای ممتنع و سه رای مخالف در این شورا به تصویب رسید.در این جلسه نمایندگان چین و میانمار به این قطعنامه رای منفی دادند.
در این حال؛ فرخ عامل نماینده پاکستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل هم گفت: آنگ سان سوچی عامل تمامی این جنایات است. در دهه 1990 درباره این موضوع به عنوان نسل کشی به میانمار هشدار داده شد. او از این موضوع به خوبی آگاه است و امید ما این است که او در نهایت واقعیت آنچه را که اتفاق می افتد، بپذیرد. متاسفم که سالهاست مقامات میانمار این موضوع را انکار می کنند و معتقدم اتحادیه اروپا و سازمان همکاری اسلامی وارد عمل شوند و در این رابطه واقعیت ها را بیان کنند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل همچنین روز سه شنبه اعلام کرد وضعیت مسلمانان روهینگیا و اقلیت های دیگر در میانمار را در جریان نشستی ویژه که پنجم دسامبر (چهاردهم آذرماه) در ژنو برگزار می شود، مورد بررسی قرار می دهد. درخواست برای برگزاری این نشست از سوی بنگلادش و دیگر کشورها ارائه شده و از سوی 33 کشور عضو این شورای 47 نفره مورد حمایت قرار گرفته است. قرار است در این نشست، مسئله قتل، تجاوز و دیگر جنایات روی داده ضد مسلمانان روهینگیا در میانمار بحث و بررسی شود.