در پي کشتار مسلمانان بي دفاع روهينگيايي؛
سازمان ملل دولت میانمار را محکوم کرد
یک مسئول سازمان ملل اعلام کرد دولت میانمار اراده جدی برای شفاف سازی در مورد «کشتار» مسلمانان روهینگیا نشان نداده است و بر ضرورت محاکمه ژنرالهای ارتش میانمار توسط در دادگاههای بین المللی تأکید کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، یک مسئول سازمان ملل اعلام کرد دولت میانمار اراده جدی برای شفاف سازی در مورد «کشتار» مسلمانان روهینگیا نشان نداده است و بر ضرورت محاکمه ژنرالهای ارتش میانمار توسط در دادگاههای بین المللی تأکید کرد.
یانگهی لی گزارشگر ویژه سازمان ملل برای میانمار که مقامات میانمار او را به جانبداری متهم و سفر او را به این کشور ممنوع کردهاند، اعلام کرد: «تدابیر محدود و ناکافی که تاکنون دولت میانمار اتخاذ کرده است نشان می دهد که اراده و توان تحقیقات و پیگردهای قضایی معتبر، سریع و مستقل را ندارد.»
بیش از 700 هزار عضو این اقلیت مسلمان سال 2017 از خشونت های نظامیان میانماری و شبه نظامیان بودایی فرار کردند و به کشور همسایه، بنگلادش، پناه بردند. این آوارگان در بنگلادش در اردوگاه های موقتی زندگی می کنند.
آنگ سان سو چی که از سال 2016 دولت میانمار را اداره می کند، بابت انفعالش در مقابل نظامیان با انتقادهای زیادی مواجه شده است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل برای میانمار که یک استاد دانشگاه اهل کره جنوبی و شخصیتی مورد احترامی است که از همان ابتدا کشتار روهینگیا را محکوم کرد، افزود: «اوضاع در میانمار جایی که نسل کشی، جنایت جنگی و جنایت بر ضد بشریت توانسته است صورت بگیرد، مستلزم توجه دیوان کیفری بین المللی یا دیگر ساز و کارهای قضایی بین المللی است.»
یانگهی لی در گزارش خود یادآور شد: «به غیر از هفت سربازی که در یک دادگاه نظامی به جرم کشتار مسلمانان روهینگیا در روستای "این دین" (Inn Din) محکوم شدند، مسئولان این جنایات با مسئولیت های خود مواجه نشدند.»
اواسط سپتامبر، کمیته حقیقت یاب سازمان ملل درباره میانمار که اجازه ندارد به این کشور برود، در شورای حقوق بشر سازمان ملل گزارشی تکان دهنده درباره نسل کشی روهینگیا در میانمار ارائه کرد. وی در این گزارش محاکمه ژنرال های میانماری را در دادگاه های بین المللی خواستار شد.
آنگ سان سوچی تنها به گفتن اینکه ارتش می توانست در این بحران بهتر عمل کند، اکتفا کرد.
تحقیق رسمی دیوان کیفری بین المللی مستقر در لاهه فرآیندی طولانی خواهد بود. یانگهی لی گزارشگر ویژه سازمان ملل چهره منفور ملی گرایان میانماری است.
در تظاهرات سال 2015 در یانگون بر ضد دیدار او از میانمار، راهب بودایی تندرو به نام ویراتو Wirathu او را «فاحشه» توصیف کرد.