پخش زنده
امروز: -
سخنرانی های آتشین ترامپ، علیه ایران در مجمع عمومی با این هدف ایراد شد که نشان دهد تهران به طور روز افزون در نزد جامعه جهانی منزوی شده است اما این اقدامات نتیجه عکس داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی تایم در گزارشی به قلم دبلیو. جی. هنیگان W.J. HENNIGAN تحت عنوان ‹‹تلاش های رئیس جمهور ترامپ برای منزوی ساختن ایران در سازمان ملل نتیجه معکوس داد›› نوشت: سخنرانی های آتشین دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و مشاوران ارشد وی علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با این هدف ایراد شد که نشان دهد تهران به طور روز افزون در نزد جامعه جهانی منزوی شده است اما این اقدامات نتیجه عکس داد و شکاف بین آمریکا و نزدیک ترین هم پیمانان واشنگتن را فاش ساخت.
تازه ترین دور اقدامات دونالد ترامپ علیه ایران در روز چهارشنبه و در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد به ریاست وی شکل گرفت. (آمریکا ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد را بر عهده دارد). او در سخنانی که در شورای امنیت سازمان ملل متحد ایراد کرد بار دیگر به طرح همان ادعاهای تکراری خود علیه ایران و مردود دانستن توافق هسته ای سال 2015 بین تهران و قدرت های جهانی مبادرت ورزید.
با این حال، هنگامی که دونالد ترامپ سخنان خود را در شورای امنیت سازمان ملل متحد خاتمه داد، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، به سخنرانی پرداخت. وی گفت رویکردی که آمریکا در این زمینه اتخاذ کرده است ناکافی است.
وی تصریح کرد: ‹‹نمی توان تنها به سراغ تحریم و مهار رفت. ما به فضایی نیاز داریم که در آن امکان مذاکره نیز وجود داشته باشد.››
مکرون افزود: ‹‹بحران جدی اعتماد زدایی با وضع تحریم های فرامرزی توسط آمریکا شروع شد، اما ایران همچنان به تعهدات هسته ای اش پایبند باقی مانده است.›› بعد از آن، ترزا می، نخست وزیر انگلیسی، در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد به ایراد سخن پرداخت. او نیز موضع مکرون را مورد تایید قرار داد. مارک روته، نخست وزیر هلند، و وانگ یی، وزیرامور خارجه چین، نیز در این نشست سخنرانی کردند و همان موضعی را که مکرون اتخاذ کرده بود مورد تاکید قرار دادند.سایر سخنرانان در نشست شورای امنیت نیز مواضع مشابهی اخذ نمودند.
جلسه روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد به تازه ترین ناکامی آمریکا برای دور ساختن جامعه جهانی از یک توافق هسته ای چند جانبه بود. به استثنای چند کشور، همه کشورها بر ضرورت ادامه پایبندی به این توافق هسته ای تاکید داشتند. آنها ترجیح دادند که بر پایبندی به توافق هسته ای تاکید کنند تا این که با آمریکا همداستان شده و آن را رد کنند.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در سخنانی که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایراد کرد گفت اقداماتی که دولت ترامپ دنبال می کند وی را متقاعد کرده است که واشنگتن به دنبال تغییر رژیم در ایران است. وی در سخنرانی روز سه شنبه خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: ‹‹طنزآور است که دولت آمریکاحتی برنامه خود برای سرنگون ساختن همان دولتی که آن را به گفتگو دعوت می کند پنهان نمی سازد.››
آژانس بین المللی انرژی اتمی برای آن که اطمینان حاصل شود تهران به تعهداتش در چارچوب توافق هسته ای پایبند بوده است به طور منظم تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی را چک می کند. بر اساس گزارش هایی که آژانس بین المللی انرژی اتمی منتشر کرده است ایران تا کنون به تعهدات خود در این زمینه پایبند بوده است. به همین دلیل است که کشورهای روسیه، چین، فرانسه، آلمان و انگلیس در هفته جاری درحاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد توافقنامه ای را امضا کردند تا بتوانند تحریم های آمریکا علیه ایران را بی اثر سازند. این اقدام نیز نشانه ای دیگر از پیامدهای منفی تلاش ترامپ برای منزوی کردن ایران است.
هیچ کس انتظار ندارد که تحریم های وضع شده علیه ایران در پیش از توافق هسته ای سال 2015 بار دیگر علیه تهران وضع شود. آن تحریم ها تقریبا جهانی بود.
وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه در نیویورک گفت: ‹‹من ناراحت و واقعا ناامید شدم هنگامی که شنیدم اعضای باقیمانده در توافق هسته ای اعلام کردند نظام پرداخت ویژه ای را ایجاد کرده اند که تحریم های آمریکا علیه ایران را دور می زند.››