پخش زنده
امروز: -
رای الیوم: ایران در 3 ماه گذشته 30 درس به آمریکا داده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت ایران در سه ماه گذشته در سه جا یعنی فلسطین و عراق و سوریه ؛ درس های مهمی به آمریکا داده حالا اگر واشنگتن هنوز عبرت نگرفته، ایران آماده است درس های بیشتری به آمریکایی ها بدهد.
روزنامه اینترنتی رأی الیوم که از لندن به روز می شود در یادداشتی به قلم «صالح القزوینی» نوشت: اگر به واقعیت اختلاف آمریکا و ایران دقت کنیم خواهیم دید این اختلاف ها یک اختلاف ذاتی و ریشه ای نیست و بعدها به وجود آمده است یعنی منازعه آمریکا با ایران به این علت نیست که یکی از دو کشور ، دیگری را اشغال کرده یا کشتار و جنایتی علیه یکدیگر مرتکب شده اند یا نیروهای یکی در دیگری مداخله کرده است به غیر از کودتای 1953 که آمریکا دولت مصدق را سرنگون کرد و شاه (معدوم) را به قدرت بازگرداند و همچنین عملیات ( نظامی ) آمریکا در طبس ؛ واشنگتن دیگر در ایران مداخله مستقیمی نداشته است.
بله، آمریکا به طور غیر مستقیم در امور ایران مداخله کرده است مانند حمایت مالی از نظام صدام حسین رئیس جمهور اسبق عراق در جنگ علیه ایران یا حمایت و تجهیز تسلیحاتی احزاب مخالف ایران و همکاری با کشورهای منطقه در برنامه های توطئه آمیز علیه ایران. بر این اساس؛ تنش در روابط ایران و آمریکا و تحریم ها و فشارهای دولتهای آمریکا علیه تهران که علت این تنش در روابط است، به سبب وجود دشمنی ذاتی و ریشه ای نیست و تنها به سبب کشورهای دیگر و در راس آن اسرائیل است.
اگر به ایرادات سه گانه (یعنی حمایت از تروریسم، گسترش نفوذ و توانمندی های موشکی) که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از ایران گرفته است، نگاه کنیم، خواهیم دید که مشکلات میان آمریکا و ایران به طور مستقیم به این دو کشور مربوط نیست؛ بلکه این مشکلات در واقع میان ایران و برخی کشورهاست؛ زیرا مقصود واشنگتن از حمایت تهران از تروریست ها، احزاب و گروه های مقاومت در برابر اسرائیل است و در نتیجه، ایران از برخی گروه های مسلح در آمریکا حمایت نمی کند که مشکل مستقیمی میان تهران و واشنگتن وجود داشته باشد؛ مشکل میان اسرائیل و ایران است، پس به واشنگتن چه ربطی دارد؟
گسترش نفوذ ایران به کشورهای منطقه مانند یمن، سوریه، لبنان، عراق و فلسطین محدود می شود و این نفوذ به آمریکا نرسیده است تا در سیاست های داخلی آن تأثیر گذار باشد، پس چرا سران آمریکا از گسترش نفوذ ایران که به کشور آنها مربوط نمی شود، ناراحت هستند؟ همچنین برد موشک های ایران به آمریکا نمی رسد که دولت ترامپ از توانمندی های موشکی ایران اعتراض می کند. اگر موشک ها، نفوذ و حمایت ایران از نیروهای مقاومت تهدیدی برای آمریکا ایجاد نمی کند، چرا واشنگتن بر لزوم دست برداشتن تهران از این اقدامات پافشاری می کند؟ خصوصا اینکه آمریکا در این پافشاری گاهی به جایی رسیده است که ایران را به جنگ تهدید می کند.
رأی الیوم در ادامه نوشت: علت همه این پافشاری ها، تهدیدات، تحریم ها و فشارها این است که دولت آمریکا از کشورهای منطقه می خواهد، برخی از سیاست های را اجرا و برخی از قراردادها را امضا کنند و این کشورها تنها در صورتی خواسته های آمریکا را اجابت می کنند که واشنگتن ایران را تحت فشار قرار دهد و برای تغییر نظام آن تلاش کند؛ از این رو عربستان و اسرائیل با امضای توافق هسته ای در دولت اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا مخالفت کردند و روابط میان آنها و دولت اوباما تنش آلود شد، حال آنکه از لغو این توافق در دولت ترامپ و اعمال تحریم ها علیه ایران استقبال کردند. تهران هم در برابر ترامپ دست بسته ننشست؛ بلکه تلاش کرد در قبال ایرادات سه گانه ترامپ علیه ایران یعنی حمایت آن از تروریسم، گسترش نفوذ و توانمندی های موشکی درس هایی به آمریکا بدهد؛ اما ایران چگونه این کار را کرد؟
در خصوص آنچه ترامپ حمایت ایران از تروریسم می نامد، ایران تلاش کرد، شعله اعتراضات در خاک فلسطین را روشن و پایدار نگه دارد. چه بسا همه صاحب نظران مسئله فلسطین به خوبی می دانند که راهپیمایی های بازگشت و فعالیت های مربوط به آن با پایان سالروز حادثه نکبت تمام می شود؛ اما راه پیمایی ها و فعالیت های اعتراضی در فلسطین از مارس گذشته تاکنون متوقف نشده است و اظهارات رهبر انقلاب اسلامی در یکی از سخنرانی های خود مبنی بر لزوم تداوم این فعالیت ها؛ حاکی از رد پای ایران در تداوم این فعالیت ها و اعتراضات است. افزون بر آن، احزاب یا شخصیت های نزدیک به ایران در فلسطین جزو مشوق های اصلی تداوم این فعالیت ها بودند و همچنان هم هستند.
در خصوص نفوذ ایران در منطقه هم، ایران از طریق دوستان عراقی خود درس سختی به ترامپ در این کشور داد. آمریکا خود را تنها تصمیم گیرنده در عراق می داند؛ زیرا فرآیند سیاسی و نظام جدید عراق به دنبال سرنگونی نظام صدام به وجود آمد که بر اساس آن هیچ کس حق ندارد با ساختارهای سیاسی عراق بازی کند. دولت ترامپ تلاش بسیاری کرد تا ساختار سیاسی پس از انتخابات پارلمانی اخیر در عراق صد در صد طرفدار آن باشد، همچنین برخی کشورهای منطقه نیز برای تحقق این هدف آمریکا از طریق تلاش برای جلب رضایت و دوستی برخی احزاب و جریان های عراقی نیز تلاش کردند. آمریکا و آن کشورها امید داشتند، ائتلاف نصر قدرت و به ویژه سمت نخست وزیری را تصاحب کند؛ اما ائتلاف فتح که روابط محکمی با ایران دارد، نقش مهمی در انتصاب محمد الحبلوسی، برهم صالح و هادی عبدالمهدی برای به عهده گرفتن مناصب سه گانه ایفا کرد.
درباره توانمندی های موشکی ایران باید گفت: حمله موشکی ایران در البوکمال سوریه، بیش از آنکه تروریست ها را ناراحت کند، باعث ناراحتی و خشم آمریکا شد؛ زیرا موشک های ایران نزدیک منطقه تحت سیطره نیروهای آمریکا در سوریه فرود آمدند؛ از این رو ایران خواست، با این حمله پیامی به آمریکا بدهد. رأی الیوم در پایان نوشت: خلاصه اینکه؛ تهران مدت هاست، حمایت از مقاومت، نفوذ در منطقه و موشک هایش را خطوط قرمز و منشأ قدرت خود می داند و محال است دست از آن بردارد و در صورتی که ترامپ از عراق، حمله به البوکمال و تداوم اعتراضات در فلسطین درس نگرفته؛ تهران آماده است، درس های بیشتری به او بدهد تا به این باور برسد سیاست او علیه ایران ناکارآمد و بی فایده است.