پخش زنده
امروز: -
افراد زیادی از ریفلاکس اسیدی رنج میبرند و برخی مواد غذایی این مشکل گوارشی را تشدید می کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، غذاهای پرچرب ، غذاهای تند و پرادویه،سیر و پیاز،نعنا ،شکلات ،مرکبات،قهوه و نوشیدنی های کربناتی با بروز ریفلاکس اسیدی ارتباط دارند.
غذاهای پرچرب
چربیها روند تخلیه معده را کند میکنند.
یک معده پر، فشار بیشتری به اسفنگتر تحتانی مری (LOS) وارد میکند و ریسک بروز علائم ریفلاکس را افزایش میدهد.
غذاهای تند و پرادویه
هرچند مصرف ادویه علائم ریفلاکس را در برخی افراد افزایش میدهد، اما شواهد قطعی در این مورد وجود ندارد. هر فردی باید به تاثیر مصرف ادویه در بروز علائم درمورد خود توجه داشته باشد.
سیر و پیاز
پیاز یکی از مضرترین مواد غذایی برای کسانی است که از ریفلاکس شدید رنج میبرند.
تاثیر سیر معمولا کمتر از پیاز است، اما ترکیب سیر و پیاز اغلب برای این افراد مشکل ساز میشود.
نعنا
مصرف چای نعنا بعد از شام معمولا به عنوان داروی گوارشی توصیه میشود، اما برای کسانی که از ریفلاکس رنج میبرند چای نعنا علائم را تشدید می کند.
نعنا LOS را شل کرده و باعث جریان یافتن اسید معده به داخل مری میشود.
شکلات
تاثیر شکلات تابع عوامل خاصی است ، اما شکلات معمولا علائم ریفلاکس را تشدید میکند.
با این حال بسیاری از افراد تحمل مصرف مقادیر کم شکلات را دارند.
مرکبات
احتمال کمی وجود دارد که آب مرکباتی مانند پرتقال و لیمو باعث ریفلاکس شوند، اما شواهد نشان میدهد مصرف این مواد علائم ریفلاکس را به طور موقت تشدید میکند.
قهوه
قهوه اغلب به طور موقت باعث شل شدن LOS میشود و علائم ریفلاکس را تشدید میکند.
نوشیدنیهای کربناتی
مصرف زیاد نوشیدنیهای گازدار باعث ایجاد گاز در معده و نفخ میشود.
نفخ و اتساع معده فشار بر LOS را افزایش داده و ریفلاکس را تشدید میکند.