نخوردن صبحانه میتواند موجب افت قندخون و به دنبال آن تشدید تحریک پذیری و بی قراری در کودکان بیش فعال شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی گفت: بیش فعالی نوعی اختلال شایع است که حدود ۸ تا ۱۰ درصد کودکان را مبتلا میکند که در پسران شایع تر از دختران است.
محمدحسن افتخاری افزود: ویژگیهای اولیه بیش فعالی از سالهای اولیه رشد یعنی پیش از ورود به مدرسه شروع میشود. وی با بیان اینکه صبحانه یک وعده مهم برای کودکانی است که بیش فعال هستند، ادامه داد: نخوردن صبحانه میتواند موجب افت قندخون و به دنبال آن تشدید تحریک پذیری و بی قراری شود. رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اضافه کرد: صبحانهای که سرشار از پروتئین و کلسیم باشد، تاثیری آرام بخش بر بسیاری از کودکان دارد و ظرفیت یادگیری را در این گونه کودکان بهبود میبخشد. وی گفت: کودکان ممکن است به مقادیر زیاد فسفات موجود در برخی غذاها مانند انواع سوسیس، غذاهای فرایند شده، فرآوردههای شیر و نوشابههای گازدار حساس باشند؛ حساسیتهای غذایی میتواند مشکل پیش فعالی را تشدید کند. افتخاری افزود: رنگها و طعم دهندههای مصنوعی نیز باعث تشدید این مشکل در کودکان میشود. افتخاری توصیه کرد: بادام، گیلاس، انگور، پرتقال، گوجه فرنگی، کشمش، هلو، توت فرنگی، زردآلو، خیار، سرکه، توت سیاه، شلیل و انواع شوریجات به دلیل دارا بودن سالیسیلات باید محدود شوند.