پخش زنده
امروز: -
اولویت دهی به فقرا و از همه مهمتر پایان دادن به تبعیت از آمریکا و پایبند نبودن وی به تحریم های واشنگتن علیه تهران، مهمترین اولویت های نخست وزیر جدید پاکستان است
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم ؛ ساده زیستی و تأکید بر مبارزه با فساد و تحقق خودکفایی و نیز اولویت دهی به فقرا و از همه مهمتر پایان دادن به تبعیت از آمریکا و پایبند نبودن وی به تحریم های واشنگتن علیه تهران، مهمترین اولویت های نخست وزیر جدید پاکستان است و ای کاش سران کشورهای عربی هم به جای فخر فروشی و ثروت اندوزی و فساد اقدامات وی را سرلوحه خود قرار دهند.
عبد الباری عطوان در پایگاه اینترنتی رأی الیوم نوشت: از زمانی که عمران خان کریکت باز سابق به سمت نخست وزیری پاکستان منصوب و جایگزین نواز شریف فاسدی شد که اکنون در زندان به سر می برد ؛ آمریکا و به طور کلی کشورهای غربی از نزدیک اوضاع پاکستان را به دقت پیگیری می کنند . عمران خان به فقرا یعنی قشر بزرگی از مردم کشورش گرایش دارد و مبارزه با فساد، فعالسازی مجدد نهادهای دولتی، تحقق خودکفایی و پایان دادن به تبعیت و سرسپردگی به آمریکا از اولویت های اصلی اوست.
عمران خان ، کار را از خود شروع و اراده کرده است که در رفتار سیاسی و شخصی الگوی متفاوتی ارائه دهد. او به محض سوگند قانونی به عنوان نخست وزیر پاکستان از کاخ باشکوه اختصاص یافته به وی صرف نظر کرد و به موزه تبدیل شد. وی از مجموع لشکر خدمتکاران که 524 بودند، تنها دو خدمتکار را نگاه داشت و به زندگی در خانه کوچک سه خوابه اکتفا کرد و ماشین های ضد گلوله ای را که به وی تخصیص داده شده بود فروخت.
اساس دیدگاه رهبر جدید پاکستان: حفظ بیت المال، در پیش گرفتن سیاست ریاضت اقتصادی و احیای هویت پاکستان با اجرای نظام اسلامی رسیدگی های اجتماعی است تا با فقر مبارزه و از بدهی های زیاد دولتی که میراث دو نخست وزیر فاسد سابق است کاسته شود.
خودکفایی، تشویق به کار و ترغیب به سرمایه گذاری داخلی، پویاسازی نظام مالیاتی و پیگرد قانونی فراریان از مالیات و به ویژه ثروتمندان محور اصلی تلاش های سازنده نخست وزیر جدید است.
مهمتر از همه اینکه او در نظر دارد مانع از پیروی و تبعیت کشورش از آمریکا شود زیرا سرسپردگی به آمریکا ، پاکستان را به ابزار و نوک پیکان در همه جنگ های آمریکا در منطقه و به ویژه در افغانستان، عراق و هند تبدیل کرده است.
شناخت من از عمران خان به زمانی بر می گردد که او در دانشگاه آکسفورد درس اقتصاد می خواند و فعالیت های سیاسی داشت و من او را به عنوان یکی از حامیان سرسخت مسائل اسلامی و به ویژه مسئله فلسطین می شناسم. جمیمیه همسر اول عمران خان در این فعالیت ها با وی همراهی می کرد و یکی از برجسته ترین مخالفان جنگ عراق و جنگ های اسرائیل علیه منطقه غزه و جنوب لبنان بود. وی که دختر یک میلیونر بود به همراه عمران خان به پاکستان رفت تا با او زندگی ساده ای را آغاز کند، و از همان جا عمران خان به صحنه سیاست بازگشت.
این مرد تلاش می کند عظمت و جایگاه پاکستان را به عنوان یک قدرت اسلامی با ابهت و دارای حاکمیت مستقل احیا کند و در این راه نخستین اقدام وی مخالفت با پایبندی به تحریم های آمریکا علیه ایران است و انتخاب تهران و ریاض به عنوان دو مقصد سفر وی به کشورهای اسلامی پس از عهده دار شدن قدرت به مثابه ارسال این پیام به دو کشور است که او طائفه گرا نیست و از اسلام فرا طائفه ای حمایت می کند.
ای کاش سران کشورهای عربی ما که نه به خاطر حفظ عظمت کشورهایشان و حق حاکمیت و استقلال آنها و کشیدن خط بطلان بر همه اشکال تبعیت از آمریکا، بلکه بر سر تکبر و فخر فروشی، کاخ ها، کشتی های تفریحی و خرید هواپیماهای تفریحی اختصاصی با یکدیگر در رقابتند، رفتار و طرح های عمران خان را برای پیشرفت کشورهایشان و در اولویت دهی به رسیدگی به مردم بدبخت و بیچاره ، سرلوحه خود قرار دهند.
اوائل دهه نود قرن گذشته من در سفر یاسر عرفات رئیس سابق تشکیلات خودگردان فلسطینی به هند همراه وی بودم، در این سفر عرفات به خاطر قدرشناسی تصمیم گرفت با راجیو گاندی نخست وزیر اسبق هند که در حوالی دهلی نو سکونت داشت دیدار کند. سادگی خانه و صاحبش و اسباب و اثاثیه بی تکلف اتاق نشیمن مرا شگفت زده کرد. او فرزند پدر و مادری بزرگ بود اما از قصری بزرگ به همراه انبوه محافظان و ارتشی از خدم و حشم یا تابلوهای رنگ و روغن صد میلیون دلاری بر دیوارهای آن خانه اثری نبود.
عمران خان در پاکستان و مهاتیر محمد در مالزی اینگونه هستند در حالی که دو هم پیمان کشورهای عربی یعنی عبد الرزاق و نواز شریف به اتهام فساد و دزدی از بیت المال پشت میله های زندان هستند اما این اتفاقی نیست، بلکه حقیقت محض است؛ ما عربها نه تنها مفسدان برجسته ای هستیم بلکه در به فساد کشاندن دیگران و به هدر دادن ثروتهای امت عرب با اقداماتی که به زیان این مردم است و وجهه آنان را در سراسر جهان تخریب می کند هم تبحّر خاصی داریم.
از شما می خواهم از امروز به بعد به رفتار تحقیر آمیز و فخورانه خود با پاکستانی ها، هندی ها و دیگر مردمان کشورهای آسیایی پایان دهید، چرا که هویت ملی اینان بر بزرگی و احترام استوار است؛ آنان از قدرت بازدارندگی هسته ای برخوردارند و رؤسای مفسد را در کشورهایشان سرنگون کرده اند. اگر اوضاع نابسامان کنونی کشورهای عربی به همین منوال ادامه پیدا کند و هیچ نشانه ای از خلاف این اوضاع وجود نداشته باشد، در آینده نزدیک همین مردمان آسیایی سروران ما و ما خدمتگزاران آنان خواهیم بود.. اما آیا سران کشورهای عربی گوش شنوایی خواهند داشت؟ باید منتظر بود و دید.