به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، سردبیر روزنامه الکترونیکی رای الیوم سخنان سیدحسن نصرالله را در سالگرد پیروزی مقاومت لبنان علیه رژیم صهیونیستی، سخنان یک فرمانده پیروز و موفق خواند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، عبدالباری عطوان در تحلیل سخنان سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان به مناسبت دوازدهمین سالگرد پیروزی مقاومت لبنان در گفتگو با المیادین گفت، سخنان سید حسن نصرالله سخنان یک فرد پیروز و یک فرمانده موفق است، فرماندهی که به جبهه و محور پیروز وابسته است، به همین منظور در سخنانش به مناسبت سالگرد پیروزی مقاومت علیه ارتش معروف به ارتش شکست ناپذیر اسرائیل شاهد نمایش قدرت و اعتماد به نفس بوده ایم. امروز اسرائیل در طرف مرعوب قضیه قرار دارد، درک این قضیه آسان است، کافی است به محور مقاومت نگاهی بیندازیم و سپس درباره جبهه مقابل محور مقاومت بیندیشیم، امروز ترکیه در موضع ضعف و فروپاشی اقتصادی قرار دارد، عربستان در جایگاهی است که پس از گذشت چهار سال قادر نیست سرنوشت جنگ را در یمن، یعنی کشوری که در بعد تسلیحاتی و نظامی از ضعیفترین کشورهاست، تعیین کند. آمریکا در جهان امروز دیگر دوستی برایش باقی نمانده است، این کشور جز دو دوست یعنی عربستان و اسرائیل دیگر دوستی ندارد، اما جبهه مقاومت، در سوریه، در عراق، در یمن و در فلسطین، جبهه پیروز است. اسرائیل امروز حتی توانایی حمله به نوار غزه را ندارد، لبنان به منطقه امن تبدیل شده است تا جایی که در دوازده سال گذشته شاهد حتی یک حمله اسرائیل به لبنان نبوده ایم و دلیل این آرامش ترسی است که اسرائیل از تبعات حمله به لبنان دارد. حزب الله تجربیات بسیار قدرتمندانهای کسب کرده است. یک هفته قبل یکی از کارشناسان نظامی اسرائیل اظهار داشت: «درباره حزب الله باید محاسبات دقیقی داشته باشیم، این حزب صدو بیست هزار موشک در اختیار دارد و میتواند روزانه هفتصد موشک را به سمت اسرائیل شلیک کند در شرایطی که سامانه دفاع هوایی اسرائیل قادر نیست در برابر این حجم از موشک کاری از پیش ببرد.» این خطر زمانی بیشتر میشود که موشکهای سوریه، ایران و غزه را نیز به این محاسبات بیفزاییم.
وی افزود، حزب الله در کنار توانمندی نظامی از اراده، ایمان قوی و نهراسیدن از جنگ برخوردار است. دبیر کل حزب الله گفته است ما از جنگ نمیهراسیم، ارادهای قدرتمند داریم، رزمندگانی با ایمان در اختیار داریم که حاضرند جانشان را فدا کنند.
این ویژگی ها، بیانگر تفاوت میان حزب الله و اسرائیل است، اسرائیلیها قدرت تحمل جنگ را ندارند، وقتی از بالونها و بادبادکهای کاغذی نوار غزه میترسند، وقتی بارها در کابینه امنیتی اسرائیل درباره ورود یا عدم ورود به جنگ تبادل نظر میکنند، همه اینها شواهدی از ترس آنهاست. اما ارتش سوریه توانسته است هفت سال مقاومت کند و بخش زیادی از خاک کشور را آزاد کند، حزب الله در سوریه تجربههای فراوانی را در حوزه جنگ و جهاد اندوخته است. اسرائیل و در پی آن بسیاری از کشورهای دیگر در پی براندازی نظام سوریه بودند، ایهود باراک نخست وزیر پیشین اسرائیل گفته بود بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در کمتر از دو ماه سقوط میکند، اما الان هفت سال از آن زمان گذشته و امروز معادله در سوریه به کلی عوض شده است، پس اینها در طرف شکست خورده قضیه قرار دارند.
سردبیر روزنامه الکترونیکی رای الیوم در ادامه گفتگو با المیادین گفت، سید حسن نصرالله در سخنانش صادق و صریح است، اسرائیل و آمریکا در جنگ سوریه شکست خورده اند، هم پیمانان آمریکا در حوزه خلیج (فارس) با وجود هزینه کردن دهها میلیارد دلار، شکست خورده اند، ترامپ اعتراف کرده است که در سوریه هفتاد میلیارد را از دست داده امادر مقابل هیچ دستاوردی نداشته ایم. در چنین شرایطی این سئوال مطرح میشود که آیا طرف شکست خورده میتواند شرایط مورد نظر خود را بر طرف پیروز تحمیل کند؟ چگونه امروز اسرائیل و هم پیمانانش مدعی هستند که ایران و حزب الله باید از سوریه خارج شوند؟ ایران و حزب الله با حضور در سوریه در واقع در وطن خودشان حضور دارند، زیرا ایران برای پیروزی محور مقاومت در سوریه، جنگیده است. اسرائیل و آمریکا با این شرایط، در جایگاهی نیستند که بخواهند شرایطشان را بر طرف مقابل تحمیل کنند.
عطوان در پاسخ به سئوالی درباره دیدار شاهزاده محمد بن سلمان و سرلشکر علی مملوک (رئیس امنیت ملی سوریه) در جده که با میانجیگری روسیه و با هدف دور کردن سوریه از محور مقاومت انجام شده بود، گفت، تلاش برای دور کردن سوریه از محور مقاومت از قبل از این دیدار و حتی قبل از آغاز بحران سوریه آغاز شده بود. قطر وزیر امور خارجه اش یعنی شیخ حمد بن جاسم را که سمت نخست وزیری را هم بر عهده داشت با پیشنهادی برای پرداخت پانزده میلیارد دلار به سوریه به دمشق اعزام کرده بود البته به شرطی که سوریه از ایران فاصله بگیرد، اما این تلاش برای آنان ثمری در بر نداشت و سوریه ضمن حمایت از هم پیمانانش از هرگونه عقب نشینی در این زمینه خودداری کرده بود.
عبدالباری عطوان ادامه داد، امروز امارات در پی بازگشایی سفارتش در سوریه است، عربستان در پی گشودن جادهای از ریاض تا سوریه است و به نظر من در آینده کشورها برای بازگشایی سفارتخانه هایشان در سوریه به صف خواهند شد. دهها کشور از سوریه خارج شدند، در طول هفت سال سعی کردند پول و سلاح وارد این کشور کنند، آنان حتی پهپاد وارد این کشور کردند به این امید که سوریه را از محور مقاومت دور کنند، اما نه تنها موفق نبودند بلکه امروز سوریه و ارتش این کشور قویتر از گذشته هستند.