به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: سوپ رقیق جو یا سوپ غلات که با آب مرغ یا آب گوشت بدون چربی تهیه شده برای آغاز افطار بسیار مناسب است.
آیدا نجفی افزود: مایعات به سرعت قوای بدن را به آن باز میگرداند و دستگاه گوارش را آماده دریافت مواد غذایی میکند، اما باید توجه داشت که به هیچ عنوان از نوشیدنیهای سرد استفاده نکنیم؛ نوشیدنیهای سرد پس از مدت طولانی گرسنگی، میتوانند دستگاه گوارش و اندامهای داخلی بدن را دچار مشکلات گوناگون کنند.
وی با اشاره به اینکه چای غلیظ آب بدن را دفع میکند، توصیه کرد: در ایام روزه داری از چای غلیظ کمتر استفاده شود.
استفاده از شیربرنج و فرنی که با قطعات میوههای خشک و خلال بادام پر شده یا نان سنگگ به همراه پنیر و گردو، دیگر توصیههای این کارشناس ارشد تغذیه، بود.
خداحافظی با نوشابه و نوشیدنیهای گازدار در ماه مبارک رمضاننجفی تاکید کرد: البته باید آرام خوردن غذا و زیاده روی نکردن در مصرف آن نیز مورد توجه قرار گیرد؛ همچنین سعی کنیم در ماه رمضان، نوشابه و تمامی نوشیدنیهای گازدار را فراموش کنیم؛ این نوشیدنیها نیاز به معدهای فعال برای هضم شدن دارند، اما زمانی که معده به خاطر روزه داری کم کار شده، هضم نوشابه دشوار میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه، خرما را بهترین ماده غذایی هنگام افطاری اعلام کرد و توضیح داد: روزه دار پس از ساعتها تشنگی و گرسنگی با خوردن خرما میتواند کمبود شدید ویتامین ها، مواد غذایی و کاهش قند خون را جبران کند.
وی با توصیه به اینکه هنگام افطار از مواد غذایى استفاده شود که به طور ناگهانى به دستگاه گوارش فشار وارد نشود، افزود: برای سلامت گوارش، باید مقدار غذا را به تدریج اضافه کنیم، از مواد غذایی رقیق شروع کرده، به غلیظ برسیم و غذا را به خوبی و به آهستگی بجویم.
توصیه به مصرف افطار، شام، پس از شام و سحری در ماه مبارک رمضاننجفی اضافه کرد: برخی از افراد به ویژه در مهمانیهای افطاری، شام و افطار را یک جا صرف میکنند؛ اما توصیه میشود تغذیه در ماه رمضان، به صورت وعدههای تقسیم شده شامل افطار، شام، پس از شام و سحری باشد، حذف هر یک از این وعدهها اشتباه است و هیچکدام نباید حجیم و همراه با زیادهروی باشد.
توصیه این کارشناس ارشد تغذیه برای وعده غذایی پس از شام، صرف میوه بود و یادآور شد: فاصله میان شام تا سحر، بهترین فرصت برای تامین آب موردنیاز بدن است.
وی، از روزهداران خواست، دو تا سه ساعت پس از افطار، چند عدد میوه متوسط میل کنند و گفت: آب موجود در سبزی ها، به صورت ژل، در دستگاه گوارش باقی میماند و به تدریج آب موردنیاز بدن را در مدت روز تامین میکند، منابع دارای فیبر مانند غلات، حبوبات، انواع سالادها و سبزیهای تازه که با روغن زیتون و آبلیموی تازه تهیه شده نیز برای تامین ریزمغذیها و حفظ شادابی در هنگام روزه داری مفید است.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی افزود: مصرف مواد قندی مانند زولبیا، بامیه، حلوا و شله زرد گاهی بسیار بیشتر از نیاز بدن است و این مساله باعث میشود افراد از مزایای روزهداری برای سلامت بدن محروم شوند و علاوه بر کاهش توان بدن، با افزایش مواردی مانند قند خون و اوره مواجه شوند.