به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، وعده سحری میتواند ویژگی یک صبحانه معمولی یا ناهار متوسط را داشته باشد؛ افرادی که به غذای سرد عادت دارند، سحری را مشابه صبحانه و کسانی که به غذای گرم عادت دارند نیز میتوانند سحری را شبیه به وعده ناهار مصرف کنند.
کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: بسیاری از افراد اعتقاد دارند هنگام سحری باید از مواد غذایی که انرژی بالایی دارد استفاده کنند تا در مدت روز احساس گرسنگی نکنند، به همین دلیل خوردن غذاهای چرب را ترجیح میدهند، اما باید متوجه باشند که مصرف مواد غذایی خیلی چرب، تشنگی شدید و مشکلات بسیاری را به همراه دارد.
عاطفه کهنسال به افرادی نیز که مواد قندی را ترجیح میدهند، یادآوری کرد که مصرف مواد قندی و شیرینی به مقدار زیاد و در یک وعده، باعث افزایش ناگهانی هورمون انسولین در خون میشود.
او توضیح داد: با توجه به این که هورمون انسولین قند خون را کاهش میدهد، ممکن است عوارضی مانند سرگیجه، بی حالی، پرخاشگری، عصبانیت و ضعف ناگهانی برای فرد به وجود آید.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: بنابراین بهتر است در وعده غذایی سحری، از مواد غذایی استفاده کنیم که بتواند هم انرژی روزانه را تامین و هم از اُفت ناگهانی قند خون جلوگیری کند و مهمتر از همه این که، باعث ایجاد تشنگی شدید نشود.
توصیه این کارشناس برای جلوگیری از گرسنگی و تشنگی در مدت روز، استفاده از تمام گروههای غذایی در وعده سحری بود.
میوه و سبزی را در ماه مبارک رمضان فراموش نکنیم!
کهنسال یادآور شد: مصرف میوه و سبزی تازه علاوه بر تامین ویتامینها و مواد مغذی، مقدار فیبر بالایی را نیز به بدن میرساند که از یبوست جلوگیری میکند و قسمتی از آب موردنیاز بدن را نیز تامین میکند.
استفاده از مواد دارای کلسیم مانند پنیر و شیر، همچنین نانهای سبوس دار برای وعده سحری، دیگر توصیههای این کارشناس تغذیه به روزه داران بود.
او همچنین تهیه سالادی حاوی سبزیهای برگ سبز مانند کاهو، خیار و سبزیهای معطر، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، لیمو ترش و همچنین هویج رنده شده یا جوانه گندم همراه با مواد غذایی دارای ویتامین C. به همراه یک یا دو عدد گردو یا اندکی روغن زیتون را برای تامین مواد موردنیاز بدن در وعده سحری، پیشنهاد داد.
کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به اینکه نوشیدن زیاد چای، موجب افزایش دفع ادرار و از دست رفتن املاح معدنی بدن میشود، گفت: نوشیدن مقدار زیاد چای در وعده سحری از ترس تشنگی به هیچ وجه توصیه نمیشود؛ برای جلوگیری از بروز تشنگی، مصرف آب، چای کمرنگ، آبمیوه، میوهها و سبزیهای آبدار و به ویژه شیر کم چرب در افراد سالمندی که روزه میگیرند، بسیار اهمیت دارد.