پخش زنده
امروز: -
گناباد با توجه به ظرفیتهای خاص خود از امسال به عنوان منطقه محوری طرح تحقیقات تولید زعفران خراسان رضوی تعیین شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: طرح جامع زعفران خراسان رضوی امسال در ایستگاه تحقیقات زعفران گناباد اجرا می شود و برای مرحله نخست آن 10 طرح تحقیقاتی، پژوهشی و ترویجی تعریف شده است.
علی اکبر مویدی امروز در جریان بازدید از ایستگاه تحقیقات کشاورزی گناباد افزود: با توجه به تولید 85 درصد زعفران ایران در خراسان رضوی و لزوم توجه به مسائل تحقیقاتی برای توسعه کمی و کیفی کشت آن، تدوین طرح جامع زعفران دو سال پیش با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد.
وی کمبود نیروی متخصص را از مشکلات اجرای این طرح ذکر و بیان کرد: بخشی از این نیروها توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی تامین و بخشی دیگر نیازمند توجه بیشتر مسئولان در سطوح ملی است.
مویدی ادامه داد: سیاستگذاری هر کدام از محصولات کشاورزی شاخص مربوط به هر استان مانند چای در مناطق عمده تولیدکننده آنها انجام می شود ولی تصمیم گیری در خصوص زعفران که محصول راهبردی خراسان رضوی است در تهران انجام می شود. این در حالی است که باید همه طرحهای تحقیقاتی و تصمیم گیری مربوط به آن در این استان انجام شود.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: با توجه به ظرفیتهای گناباد در کشت و تولید زعفران ایجاد موسسه تحقیقات زعفران کشور با همراهی مسوولان ذیربط در این شهرستان ضروری است.
حمید بنایی افزود: با وجود تولید 85 درصد زعفران جهان در خراسان رضوی تاکنون هیچ موسسه ای به صورت میدانی به توسعه و ترویج تحقیقات این امر توجه خاص نداشته و باید در کنار اجرای میدانی طرح جامع زعفران خراسان رضوی با محوریت گناباد موسسه تحقیقاتی در این شهرستان ایجاد شود.
محمدعلی نبی پور فرماندار گناباد نیز گفت: توسعه کمی و کیفی زیرساختهای ایستگاه تحقیقات کشاورزی گناباد و تحرک پذیری بیشتر فعالیت آن نیازمند توجه بیشتر مسئولان و تامین زیرساختهای لازم است.
بیش از 10 تن از مجموع حدود 19 هزار و 247 تن تولیدات محصولات باغبانی گناباد را زعفران تشکیل می دهد.