فقط 650 هزار مترمکعب از فاضلاب تهران تصفیه می شود
مدیرتصفیه خانه های شهر تهران: باتوجه به حجم تولیدی فاضلاب های پایتخت و امکانات موجود روزانه تنها 650 هزار متر مکعب از فاضلاب های تهران تصفیه می شود.
داود ابراهیمی ذاکر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: طرح فاضلاب تهران در ابتدا با طرح آبرسانی شهر تهران آغاز شد ولی در مراحل طراحی شبکه به طوری که در طول سالیان هرچقدر آب در شبکه تهران پیشرفت داشت اما در شبکه فاضلاب در چاه های جاذب اجرا می شد .
وی ادامه داد : تا اینکه در سال 1375 شرکت فاضلاب تهران تاسیس شد و مرحله آغاز عملیات فاضلاب پایتخت زده شد و از آن زمان به صورت اضطراری در حال اجرایی شدن است به طوری که تاکنون بیش از شش هزار متر لوله گذاری و شبکه فاضلاب اجرا و به بهره برداری رسیده و انشعابات ساکنان مناطق جمع آوری شده و به تصفیه خانه هایی مانند تصفیه خانه جنوب تهران که به عنوان بزرگترین تصفیه خانه ایران است انتقال داده شده است و پس از تصفیه بازگشت به محیط زیست و طبیعت را انجام می دهد.
وی افزود: طبق برنامه عملیاتی طرح فاضلاب تهران باید تا سال 1410 به سرانجام برسد و صد درصد شبکه فاضلاب تهران مورد بهره برداری و تصفیه قرار گیرد.
ابراهیمی ذاکر تصریح کرد: در حال حاضر شش تصفیه خانه محلی به نام های زرگنده، شهرک غرب، محلاتی، قیطریه، صاحبقرانیه و اکباتان به صورت پراکنده در سطح شهر تهران مشغول به فعالیت هستند و علاوه بر اینها برخی تصفیه خانه های کوچک که در آپارتمان ها مورد بهره برداری قرار گرفته نیز به صورت خصوصی کار تصفیه فاضلاب را انجام می دهند و با این اوصاف روزانه تنها 650 هزار متر مکعب فاضلاب در پایتخت تصفیه می شود و مابقی به چاههای جاذب باز می گردد.
مدیر تصفیه خانه های شهر تهران با اشاره به مشکلات پیش رو برای پیشرفت طرح فاضلاب پایتخت افزود: در حال حاضر نمی توانیم بگوییم کمبودی داریم در واقع کمبود ها به اوایل اجرای پروژه باز می گردد بطوری که در آن زمان به دلیل فقدان شناسایی و تشخیص اهمیت طرح فاضلاب شهری همکاری مناسبی از سوی برخی نهادها وجود نداشت تا در اولویت اول قرار گیرد و در چند سال اخیر با همکاری های مناسبی که از سوی شهرداری ، راهنمایی و رانندگی و شورای شهر وجود داشته روند کار بسیار خوب بوده است.
وی با اشاره به مدت زمان پردازش فاضلاب و تصفیه آن گفت: عملیات تصفیه و پردازش روی فاضلاب بین 24 تا 32 ساعت صورت می گیرد و بعد از ضدعفونی و کلرزنی نهایی آب به حد استاندارد برای مصارف کشاورزی آماده است و آن زمان است که می توان آب فاضلاب تصفیه شده را برای بازچرخانی به طبیعت و حفظ محیط زیست به سمت زمین های کشاورزی روان کرد.