مشکل فاضلاب تهران با مراجعه به مراجع قضایی حل نمی شود
رئیس محیط زیست شهر تهران: مشکل فاضلاب تهران و تصفیه آن با مراجعه به مراجع قضایی حل نمی شود بلکه باید حتما اعتبارات لازم برای آن در نظر گرفته شود و جزو اولویت های تصمیم گیری در کشور قرار گیرد.
محمد حسین بازگیر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: به طور میانگین روزانه حدود یک میلیارد لیتر فاضلاب در تهران تولید می شود که برای جمع آوری و ساماندهی آن طرح هایی در حال اجراست و در حال حاضر حدود 60 درصد اگو در سطح شهر اجرا شده است و تعدادی تصفیه خانه محلی در پایتخت وجود دارد که کار تصفیه فاضلاب را انجام می دهند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بار مشکلات زیست محیطی فاضلاب ها می تواند سلامتی مردم ، خاک و منابع زیرزمینی و آب را تهدید کند ما باید نسبت به تصفیه خانه های فاضلاب و تصفیه فاضلاب شهر تهران اقدامات لازم را هرچه زودتر انجام دهیم.
بازگیر با اشاره به طرح جامع فاضلاب در تهران تصریح کرد: در این طرح مقرر شده است فاضلاب 11 میلیون نفر جمع آوری و 22 مدول تصفیه خانه ساخته شود تا فاضلاب پایتخت بعد از تصفیه به حد استاندارد برسد و در مصارفی از قبیل مصارف کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس اداره محیط زیست شهر تهران با اشاره به نبود ظرفیت تصفیه خانه های پایتخت اظهار داشت : به عنوان نمونه تصفیه خانه شهرک غرب در زمانی که سنگ بنای آن گذاشته شد برای 80 هزار نفر طراحی شد و مورد بهره برداری قرار گرفت اما در حال حاضر جمعیت این منطقه و میزان فاضلابی که به این تصفیه خانه سرازیر می شود به 500 هزار نفر رسیده در واقع حدود 70 درصد حجم فاضلابی که به این مرکز وارد می شود خارج از ظرفیت است و به ناچار واپس می شود و از کنار تصفیه خانه بدون تصفیه عبور و وارد رودخانه ها و مسیل ها می شود و آلودگی های زیست محیطی ایجاد می کند.
وی با اشاره به راههای قانونی برای تصفیه خانه های موجود در پایتخت افزود: ما همه راههای قانونی و دعواهای قانونی و بحث ها را برای چنین واحدهایی انجام داده و با همکارانمان که بخش دیگری از دولت هستند حتی به مراجع قضایی نیز رفته ایم ولی این موضوع اینگونه حل نمی شود و باید حتما اعتبارات لازم برای آن تخصیص و جزو اولویت های اصلی و تصمیم گیری در کشور قرار گیرد.