به گزارش
خبرگزاری صداو سیما؛ غلامحسین شافعی در جلسه امروز اتاق افزود: اقتصاد و اجتماع ایران این روزها در عرصه اعتماد به نفس، عقلانیت، اندیشه و عمل شاهد تحولات جدیدی است و غبار دلمردگیها و ناملایمات در حال برچیدن است.
وی گفت: این موضوع ما را به یاد روزهای اول انقلاب و دوران جنگ تحمیلی میبرد. ایامی که علیرغم هجمههای تمامی جهان و ضعف بنیادهای واقعی تولیدی و درآمد حاصل از نفت ملت ما را به پشتوانه همین همدلیها و ایثارها در جنگی نابرابر به پیروزی رساند ما چرا نتوانستیم با استفاده از ثبات این موقعیت و نعمت نگهداشت این همدلیها و سرمایههای ملی و اجتماعی در جهت توسعه تولیدی کشور آن را به کار بسته و بهره بیشتری از آن ببریم.
شافعی گفت: انسان شیفته عشق، عدالت، حقیقت و همبستگی است، آقای رئیس جمهور بخشی از مسئولیتهای اجتماعی شما اینست که این سرمایههای اجتماعی را دوباره احیاء کنید.
وی افزود: اقتصاد و اجتماع ایران این روزها در راه بازنگری دوباره خویشتن است تا ببینند چگونه میتواند ققنوس وار از میان خاکستر ایجاد شده کهنه مجدداً بال برگشاید و عزم ملی را جهت بهسازی وضع موجود به کار بسته و جامعه را به سمت تعالی ملی رهنمون سازد.
شافعی گفت: پر واضح است که هر اقتصاد و اجتماعی برپایه اصول ارزشها و پیش فرصتهای خود بنا نهاده شده و به سادگی نمیتواند نتایج آن را با نتایج سایر کشورها مقایسه کرد و باز از آنها الگو برداری صرف کرد.
وی افزود: از سویی هیچ عامل یگانهای را نمیتوان مانع توسعه دانست همچنان که هیچ استراتژی و سیاست واحدی نمیتواند به تنهایی مسیر پیچیده توسعه را راه بیندازد.
شافعی گفت: همچنین معتقدیم که توسعه اقتصادی و غلبه بر مشکلات فعلی امری اتفاقی و خود به خود نیست و مستلزم برنامه ریزی تدوین سیاستهای واقع بینانه و راهبردی است و نهایتاً آنکه توسعه بدون خواست، اراده، تعهد و همدلی و همیاری یکایک افراد این مرز و بوم به راحتی امکان پذیر نمیباشد.
وی افزود: به یقین همه ایرانیان آزاداندیش خواستار احیاء، عظمت و اقتدار میهن خویش هستند، پس فکر کنید و فکر کنیم چه باید کرد.
شافعی گفت: با توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی حاضر و تنشهای بین المللی لازم است راهکارهای نوینی برای غلبه بر مشکلات چاره جویی گردد.
وی افزود: نباید از ارائه نظر بازایستیم و اجازه ندهید که جامعه از این نعمت محروم گردد اگر چه عنایت اکتشاف هایمان رسیدن به همان جایی باشد که از آن آغاز کرده ایم تا برای نخستین بار همانجا را بهتر بشناسیم.
شافعی گفت: اصولاً پیشرفت نقد و انتقاد به این منظور بوده است که مقوله شدن را بجای بودن، مفهوم نسبی را به جای مفهوم مطلق و حرکت را بجای سکون بگذارد؛ لذا در قدم اول باید بپذیریم که حرکتهای انجام شده نقایص فراوان داشته و از اجماع و اقناع مناسب در بدنه کارشناسان مستقل کشور و متولیان واقعی تولید و صنعت برخودار نبوده است.
وی افزود: نتیجه بی برنامه گی و ناآرامیها را میتوان در کاهش بارآوری اقتصاد و افزایش پارامترهای بحران ساز اقتصادی از قبیل: رکود و بیکاری در دهه گذشته دید و از سوی دیگر شاهد رشد نگرانیهای اجتماعی، امنیت شغلی و کاهش امید به زندگی و حرمت انسانی بود.
شافعی گفت: آقای رئیس جمهور برنامههای توسعهای به جای آنکه ارزشمندی را در منطق و تحلیل کارشناسی جستجو کند بیشتر به دنبال جلب رضایت توده یا گروههای خاص بوده است و حال آنکه ممکن است منافع کوتاه مدت توده مردم، تأمین کننده نیازهای میان مدت و بلندمدت آنها نباشد و راهی به تعالی نبرد، در این مورد تلاشهای زیادی انجام شده، اما هنوز نیازمند توجه بیشتری است.
در انتخابات بین رضایت و مصلحت مردم باید به نقطه مطلوب برسیم.
وی افزود: گاهی تصور میشود هرگاه فرآیند توسعه آغاز گردد بدون وقفه به راه خود ادامه میدهد، اما لزوماً اینگونه نیست آنچه در ارتباط با خصوصی سازی و سرمایه گذاری نه تنها در ایران بلکه در هر کشوری مهم است ایجاد بستر مناسب و نظام انگیزشی مترتب بر آن برای صاحبان عرصه اندیشه و عمل است.
وی افزود: لازم است کارآفرینی و ارزش بخشی به تولید و خلاقیت نه تنها در نوشتارها و گفتارها به عنوان ارزش تلقی شود بلکه در عمل با ایجاد مکانیسم هایی به تهییج، تشویق و توسعه روی آورد.
شافعی گفت: انقلاب صنعتی تنها قدم اول حرکت بود توسعه آنجا اتفاق افتاد که با تغییر در اندیشهها و رفتارها و چارچوب ساختارها و سازمانها به تحریک نبوغ انسانی پرداخت و او را نه بعنوان ابزار رشد، بلکه محور توسعه قلمداد نمود.
وی افزود: فلسفه موفقیت همانا اعتماد به نفس بود این اعتماد به نفس در پرتو باوری مشترک، افراد را همدل و هم نوا کرد و هدفها را نزدیک نمود، آقای رئیس جمهور این اعتماد به نفس را بعنوان ملتی که میتواند پیشرو توسعه باشد در جامعه ایجاد کنید.
شافعی گفت: تا زمانیکه هدف دولتها حصول درآمدهای مقطعی و کوتاه مدت و خرج آنها در موارد نامطمئن باشد این نگاه درآمدی به سیاست گذاریها کشور را به سر منزل مقصود نخواهد رساند. ساختارهای سازمانی بخش عمومی در تحقق آرمانهای توسعه نقش بس مهم ایفا میکنند.
وی افزود: هرگاه این ساختارها ناکارآمد و ناتوان از اجرای هماهنگ و منسجم برنامههای توسعه باشند و حتی در بعضی موارد به صورت وزنه هایی مانع حرکت و توسعه بخشهای مولد باشد، شکست برنامهها را رقم خواهد زد.
شافعی گفت: درخصوص نیروها و منابعی به کار گرفته میشود، زمان سپری میشود و سرمایهها صرف میشوند، اما نتیجه در خود حاصل نمیگردد.
وی افزود: نگاهی کلان و استراتژیک به کاهش موانع تولید و صادرات بهبود واقعی محیط کسب و کار نشان میدهد که این امر تا چه حد میتواند عرصه توسعه اقتصادی را خاشاک زدایی کند دستور دهید این راه هموار شود.
وی افزود: جناب آقای رئیس جمهور آینده از آن کسانیست که امکانات را پیش از آنکه آشکار شود میبینند موفقیت به عمل مرتبط است لذا برای موفقیت به سراغ کسانی بروید که بیش از دیگران به عمل درست اقدام کرده اند و پاسخگوی نتایج حاصل از کارشان بوده و عمل آنها تعالی ملی و توسعه را یاری رسانده است.
وی افزود: آقای رئیس جمهور ضمن تبریک مجدد به شما و ملت ایران امیدوارم با کمک گرفتن از خود مردم بتوانید پاسخ مناسب برای این همه شور و عشق و امید را به ملت بزرگ ایران بدهید.