به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، این نشست تا ۲۸ اردیبهشت ادامه دارد و دومین حضور نمایندگان سازمان در اجلاس آیسکو به عنوان عضو پیوسته این نهاد بینالمللی خواهد بود که در سایه برجام، و عضویت سازمان بورس در این نهاد مهم بینالمللی اتفاق افتاده است.
بر اساس این گزارش، در روز اول این نشست ملاقاتی بین دکتر عراقچی، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار، دکتر فلاح پور، مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی و دکتر بیژنی، جانشین رییس سازمان در جذب سرمایهگذاری خارجی و پل اندروز، دبیرکل آیسکو و معاونین وی برگزار شد.
در این جلسه دبیرکل آیسکو از حضور سازمان در این نشست ابراز خرسندی کرد و همچنین زمینههای همکاری و کسب تجربیات بینالمللی مورد بحث واقع شد.
سازمان بورس در همین روز در نشست «کمیته منطقهای آفریقا / خاورمیانه» و نیز «کمیته مشورتی اعضای پیوسته» شرکت خواهد کرد.
در این اجلاس همچنین کارگاههای قانون گذاری و آموزشی برگزار خواهد شد. گفتنی است سازمان بورس و اوراق بهادار عضو «کمیته منطقهای آفریقا / خاورمیانه» و «کمیته بازارهای رشد و نوظهور» است.
علاوه بر دیدار با دبیرکل آیسکو، دیدارهایی با نهادهای ناظر بازار سرمایه کشورهای آلمان، یونان، کره جنوبی، آفریقای جنوبی، کبک کانادا و نیز بریتانیا با هدف ارتقای سطح روابط همکاری دوجانبه و همچنین ارتقای عضویت سازمان بورس از وابسته به عادی ترتیب داده شده است.
BPR بازار سرمایه را به سمت استانداردهای بین المللی میبرد حذف محدودیتهای معاملاتی بازار سرمایه باعث میشود ریز ساختارهای بازار سرمایه کشور به سطح استانداردهای جهانی سازمان بین المللی کمیسیونهای اوراق بهادار (ISCO) و فدراسیون جهانی بورسها (WFE) برسد.
حسین خزلی خرازی، مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، در خصوص بازنگری در ریزساختارهای بازار سرمایه گفت: بازنگری در مقررات و اصلاح ریز ساختارهای بازار سرمایه از برنامههای مهم سازمان بورس است که قرار است امسال اجرایی شود.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه مدیریت تحقیق و توسعه سازمان بورس مطالعات مفصلی را درباره بازنگری این قوانین انجام داده است، تاکید کرد: سازمان بورس امسال برنامه جدی برای بازنگری در این قوانین دارد.
به گفته خزلی خرازی؛ ریزساختارها شرایط و مقررات دقیق معاملاتی هستند که اثر بسیار مهمی در کشف قیمت، نقدشوندگی و کارایی بازار سرمایه دارند.
وی افزود: زمان گشایش و بسته شدن بازار، زمان بازگشایی و توقف نمادها و نحوه بازگشایی و توقف نمادها، محدوده نوسان قیمتها و حجم مبنا از محدودیت هایی است که ریز ساختارهای بازار سرمایه هستند. برخی از این محدودیتها مثل حجم مبنا در هیچ بورسی جز بورس تهران اعمال نمیشود.
خزلی خرازی با اشاره به اینکه بخشی از این ریزساختارها نیز مربوط به استانداردهای افشا و ارائه اطلاعات است، ادامه داد: قرار است در بازنگری این قوانین، الزام ارائه پیش بینی سود شرکتها توسط ناشران حذف شود و در اختیار شرکتهای مشاور سرمایه گذاری قرار بگیرد.
وی چنین تغییراتی در قوانین بازار سرمایه را بر اساس استانداردهای جهانی دانست و ادامه داد: این تغییرات باعث میشود ریز ساختارهای بازار سرمایه کشور به سطح استانداردهای جهانی سازمان بین المللی کمسیونهای اوراق بهادار (ISCO) و فدراسیون جهانی بورسها (WFE) برسد. در این نهادها بحثهای زیادی پیرامون چنین محدودیت هایی انجام شده و برای آنها استانداردهای مشخصی وجود دارد.
مدیر عامل کارگزاری بانک کشاورزی در ادامه افزود: سازمان بورس باید برای یکپارچگی و بازنگری فرآیندهای ۲۰ ساله گذشته به سمت استانداردهای جهانی حرکت کند که برنامههای امسال این نهاد نیز همین است.
خرازی درباره تاثیر رفع چنین محدودیت هایی بر بازار سرمایه اظهار داشت: تا زمانی که این تغییرات انجام نشود و در بازار اجرایی نشود نمیتوان درباره تاثیر آن بر روند معاملات اظهار نظری داشت.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه قرار است پیش نویس این تغییرات در اختیار نهادها، کانونها و اشخاص متخصص بازار سرمایه قرار بگیرد تا آنها این تغییرات را بررسی کرده و نظرهای خود را به سازمان منعکس کنند.
وی با اشاره به اینکه نفس این تصمیم بسیار مثبت است، افزود: اینکه سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر به این نتیجه رسیده است که ریز ساختارهای بازار سرمایه را بازنگری کند بسیار مهم و تاثیر گذار است چرا که سالهاست بر روی این موضوع که همان بازنگری فرآینده یا BPR است، تاکید شده است.
به گفته خزلی خرازی همه بازارهای دنیا بر اساس استانداردهای نهادهای بین المللی چنین قوانینی را اجرا میکنند و با تغییرات برنامه ریزی شده، بازار سرمایه کشور ما نیز به سمت استانداردهای بین المللی حرکت میکند.