به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، در بیست و سومین نشست فیاس که به مدت دو روز برگزار میشود، نمایندگانی از کشورهای قزاقستان، ترکیه، ارمنستان، قبرس، انگلیس، عمان و سوریه حضور دارند و برگزاری نشست کمیته اجرایی و مجمع فوقالعاده در دستور کار قرار گرفته است.
سخنرانی رئیس کمیته کاری، مدیرعامل فرابورس ایران، معرفی ایده فیناستارز بینالمللی و بحث و بررسی جهت ارائه راهکاری برای توسعه بازارهای کشورهای عضو از دیگر برنامههای این نشست به شمار میرود.
ارائه ایده فیناستارز بینالمللی با محوریت ایجاد یک دبیرخانه بینالمللی برای این رویداد مهم از آنجا دارای اهمیت دوچندان است که استارتاپهای فعال در حوزه تکنولوژی مالی کشورهای عضو فیاس و همچنین بورسهای آن کشورها خواهند توانست از این بستر نوآورانه منتفع شوند.
فدراسیون بورسهای اروپایی-آسیایی ۳۵ عضو اصلی، ناظر و وابسته از بیش از ۲۰ کشور جهان دارد و اعضای ایرانی (اصلی و وابسته) این فدراسیون شامل فرابورس ایران، بورس اوراق بهادار تهران، بورس کالای ایران، کانون کارگزاران، شرکتهای سپردهگزاری مرکزی و مدیریت فناوری بورس تهران است.
این تشکل که به اختصار FEAS نامیده میشود ۱۹۹۵ با هدف ایجاد یک محیط منصفانه، کارا و شفاف در بازار بین اعضای فدراسیون تاسیس شده و تلاش دارد در حد امکان دادو ستد و تبادل دانش و تجربه را بین اعضای گروه تسهیل کند.
تقویت سطح همکاری، توسعه بازارهای اوراق بهادار کشورهای عضو، ارتقای روابط بینالمللی و ارائه فرصتهای پذیرش و داد و ستد اوراق بهادار منتشر شده در سطح منطقه، یکپارچهسازی قوانین و مقررات و استفاده از فنآوری جدید برای داد و ستد و امور پایاپای در بازارهای اوراق بهادار از دیگر اهداف تشکیل فدراسیون به شمار میرود.
چالشها و راهکارهای پیاده سازی IFRS نشست "چالشها و راهکارهای پیاده سازی IFRS" در شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان با حضور حسن امیری معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، علی رحمانی مدیرعامل مشاور سرمایه گذاری نیکی گستر و علی تیموری مدیر عامل شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان برگزار شد.
در ابتدای این نشست معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار به فرآیند اجرای IFRS اشاره کرد و گفت:: از سالهای گذشته تا کنون مسیر زیادی برای اجرای IFRS طی شده است.
در ابتدا قرار بود شرکتها به صورت داوطلبانه گزارشهای مالی خود را در قالب استانداردهای بین المللی منتشر کنند، اما به جز یک یا دو شرکت که شرکای خارجی داشتند، صورتهای مالی سایر شرکتها با فرمت IFRS منتشر نشد.
وی با بیان اینکه پیگیریهای سال گذشته سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان حسابرسی اجرای IFRS را عملیاتى کرد، افزود: برای تسهیل فرآیند اجرایی شدن IFRS سه کمیته فنی تخصصی، آموزشی و ارزش گذاری منصفانه با هدف تعیین رویکردها و روشها تشکیل شد.
این سه کمیته با همکاری سازمان حسابرسی، سازمان بورس و نخبگان و صاحبنظران مالی فعالیت خود را آغاز کرد.
امیرى با اشاره به اینکه تصمیم گیری برای اجرای IFRS در این کمیتهها بررسی شد، گفت:در نهایت به این جمع بندی رسیدیم که ارائه صورتهای مالی در قالب استانداردهای بین المللی الزامی شود.
وی افزود: پس از تفاهم بانک مرکزی و سازمان حسابرسی مقرر شده در مرحله اول این الزام، بانکها و بیمهها گزارشهای مالی سال ۹۵ خود را با هر دو صورت استانداردهای بین المللی و ملی منتشر کنند.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: در فراخوانی اعلام شد علاوه بر بانکها و بیمهها شرکتهای بزرگ که بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه دارند میتوانند به اختیار، صورتهای مالی خود را در قالب IFRS منتشر کنند.
امیری ابراز امیدواری کرد در سال جاری اولین مرحله انتشار صورتهای مالی با استانداردهای بین المللى اجرایی شود و گفت:: در تارنمای رسمی سازمان بورس، پنل IFRS فعال شده و با مراجعه به آن میتوان اقدامات انجام شده و صورت جلسههای مربوط به آن را مشاهده کرد.
وی اظهار داشت: برای آنکه به این مرحله وارد شویم، دورههای آموزشی و نشستهای گوناگونی با موضوع IFRS انجام شده است و امیدواریم با همکاری و همدلی مشترک انتشار صورتهای مالی در قالب استاندارد به شمل کامل اجرایی شود.
علی رحمانی مدیرعامل مشاور سرمایه گذاری نیکی گستر نیز عنوان کرد: آنچه امروز اهمیت دارد دستیابی به بهترین شیوه اجرای IFRS است. انتشار صورتهای مالی با قالب استانداردهای بین المللی به مرحلهای وارد شده که صحیح یا غلط بودن اجرای آن مطرح نیست بلکه باید بر اجرای صحیح آن متمرکز بود.