به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ یوسف هاشمی در برنامه «روستای ما» رادیو اقتصاد افزود: کلزا در کنار دیگر دانههای روغنی مانند گلرنگ، سویا، آفتابگردان و ... از امتیازات ویژهای برخوردار است.
وی همچنین با بیان اینکه در حال حاضر وابستگی ایران به واردات روغن خام افزون بر ۹۰ درصد است برضرورت خودکفایی و جلوگیری از افزایش واردات روغن به کشور تاکید کرد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: کشت کلزا از جمله دانههای روغنی موثر در دستیابی به خودکفایی تولید این کالای راهبردی در کشور است.
وی در ادامه ضمن اشاره به این جمله که کلزا گیاهی پربازده است، افزود: خوشبختانه در سالیان اخیر سطح زیر کشت این گیاه در کشور افزایش قابل ملاحظهای یافته است.
هاشمی با اشاره به این جمله که در حال حاضر بیشترین سطح زیر کشت کلزا به استانهای شمالی مربوط میشود، اظهارداشت: ویژگیها و سازگاری گیاه کلزا با شرایط مختلف آب و هوایی اهمیت این محصول را دوچندان کرده و بعنوان نقطه امیدی جهت تامین روغن خوراکی مورد نیاز کشور تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: کلزا دارای پتانسیل عملکرد بالا بوده و در بین دانههای روغنی از درصد روغن دانه بالایی (۴۰ تا ۴۵ درصد) برخوردار است و میتواند درکاهش میزان وابستگی به خارج در زمینه روغن گیاهی موثر باشد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: کلزا یکی از مهمترین گیاهان روغنی است که در شرایط آب هوایی مناطق مختلف کشور قابلیت کشت و گسترش دارد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه اهتمام به امر کشت کلزا در کاهش واردات روغن بسیار موثر است، افزود: کلزا یکی از محصولات استراتژیک در کشور است و سیاستهای حمایتی از کشت این محصول اجرا میشود.
هاشمی در ادامه با اشاره به این جمله که دولت از کشت کلزا به شدت حمایت میکند، یادآورشد: اعطای بذرهای یارانه دار، خرید تضمینی و تامین بخشی از کود مورد نیاز کشاورزان از جمله حمایتهای دولت از کشت این محصول است.