برنامه های سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال به دولت ارائه شد
وزیر جهاد کشاورزی: برنامه های وزارت برای استفاده از ظرفیت های موجود و افزایش تولید محصولات منطبق بر دستورات رهبر انقلاب تدوین و به دولت ارائه شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمود حجتی در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه در برنامه ریزی ها ظرفیت های نهفته تولید نیز شناسایی شده است ،افزود: قرار است بهره برداری ها به ارزش و بهره وری تبدیل شود.
وی همچنین از بازنگری در برنامه تولید محصولات اساسی خبر داد و گفت : در سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال قرار است از فناوری ها و دستاوردهای علمی نوین به منظور افزایش بهره وری و تولید استفاده شود تا شاهد بکارگیری ظرفیت های ناشناخته تولید باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: دولت و مجلس نیز پشتیبانی و حمایت خود را از برنامه های تولید و اشتغال در وزارت جهاد کشاورزی اعلام کردند.
حجتی گفت: در برنامه وزارت جهاد کشاورزی در سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال بر افزایش تولید محصولات اساسی گندم، شکر، برنج، جو، پنبه و دانه های روغنی بدون هیچ گونه افزایش سطح زیر کشت تاکید شده و قرار است توسعه تولید به صورت عمودی افزایش یابد.
وی تاکید کرد: امسال نیز سطح زیر کشت گندم کاهش و به تولید دانه های روغنی اختصاص می یابد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: توسعه مکانیزاسیون ، تولید بذر مناسب، آماده سازی زمین و مدیریت آفات و بیماری ها مهمترین اولویت های برنامه وزارت جهاد کشاورزی در سال جدید است.
حجتی تاکید کرد: مشکلات و کاستی های زیادی در فضای کسب و کار در بخش کشاورزی داریم که باید تسهیل و رفع شود.
وی افزود: برای توسعه گلخانه ها به همکاری شهرداری ها و بخشداری ها نیاز داریم تا با کاهش عوارض ساخت و ساز؛ گلخانه داران را پشت دروازه های تولید نگه ندارند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید با همکاری سازمانها، نهادها و دیگر دستگاهها و موانع دست و پاگیر و صدور برخی مجوزهای وقت گیر را حذف کنیم.
حجتی افزود: برای رونق تولید و اشتغال راهی جز تسهیل شرایط برای کارآفرینان نداریم.
وی تاکید کرد: با همکاری و هماهنگی نهادها و سازمان های مسئول باید تولید هم اقتصادی شود.
مجوزی برای واردات میوه نمی دهیم
حجتی در جلسه خبری امروز در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با تاکید بر اینکه برای ایجاد بازارهای صادراتی در بخش محصولات باغی برنامه ریزی بلندمدت شده است، افزود: واردات پرتقال برای تامین نیاز شب عید، موردی بود و به طور کلی نیازی به واردات میوه نداریم.
وی گفت: متاسفانه امسال شاهد سرمای بی سابقه در استانهای شمالی کشور بودیم که در پی آن باغات مرکبات خسارت دید و بازار مرکبات تهدید شد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: کارشناسان مسئول تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی از آذرماه برای ذخیره سازی پرتقال شب عید وارد بازار شمال کشور شدند و تا اسفندماه نیز در این بازار ماندند اما فقط توانستند 14 هزار تن پرتقال را در شهرهای تنکابن و رامسر خریداری کنند.
حجتی گفت: برای تامین نیاز بازار عید حداقل به 50 تا 60 هزار تن پرتقال نیاز بود که با توجه به شرایط پرتقال های سرمازده تامین این میزان در داخل امکان پذیر نبود.
وی تصریح کرد: متاسفانه تخلف هایی وجود داشت و شبانه پرتقال های یخ زده و بی کیفیت را از شرق مازندران به غرب این استان منتقل می کردند و با پرتقال های با کیفیت شرق مازندران که در سردخانه ها بود ، مخلوط می کردند و به همین علت شاهد ورود این پرتقال ها به بازار بودیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: به این نتیجه رسیدیم که باید پرتقال مناسب را وارد کنیم و پس از جمع بندی تصمیم گرفتیم به هیچ کس برای واردات مجوز ندهیم و در نهایت مجوز واردات را برای یکی از شرکت های تابعه وزارتخانه به عنوان کارگزار صادر کردیم و این شرکت پرتقال مورد نیاز را وارد کرد.
حجتی افزود: پشت پرده، فشارهای زیادی بود و خیلی ها خودشان را آماده کرده بودند که واردات پرتقال را انجام دهند و حتی محموله وارداتی را تا دبی آورده بودند.
وی گفت: رایزنی های زیادی برای پرتقال های وارداتی دپو شده در دبی انجام شد و برای این کار فضاسازی و جوسازی های زیادی صورت گرفت اما با وجود این شرایط این پرتقال هرگز وارد نشد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: برای برگزاری مهمانی های مردم در ایام عید و برای تامین امنیت شرایط روحی و روانی آنها نخواستیم تا مردم با میوه نامناسب و بی کیفیت از میهمان های خود پذیرایی کنند، بنابراین واردات انجام شد.
حجتی میزان پرداخت خسارت را به بخش کشاورزی 10 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت : بخش قابل توجهی از این میزان مربوط به خسارت سرمازدگی مرکبات شمال کشور بود.
افزایش تراز تولید بر مصرف گندم
وزیر جهادکشاورزی در ادامه با اشاره به اینکه 360 هزار هکتار از سطح زیر کشت گندم کاهش یافته است، افزود: ذخایر گندم در کشور 3 میلیون تن افزایش یافته و تولید گندم یک میلیون و 500 هزار تن از کل مصرف این محصول بیشتر است.
وی گفت: سال 92 گندمکاران 4 میلیون و 800 هزار تن گندم را با قیمت هر کیلوگرم 800 تومان و به ارزش 3500 میلیارد تومان فروختند و سال گذشته فروش گندم کشاورزان 11و نیم میلیون تن به ارزش 14 هزار و 500 میلیارد تومان بود.
وزیر جهاد کشاورزی درباره شرایط تولید شکر در کشور افزود: در زمینه تولید شکر نیازی به واردات نداریم ، تولید شکر در کشور در سال 92 یک میلیون و 100 هزار تن بود که پارسال به یک میلیون و 650 هزار تن افزایش یافت.
حجتی گفت: میزان تولید نیشکر و چغندرقند در کشور به 6 میلیون تن رسید درحالیکه این عدد در سال 87 به علت صفرکردن تعرفه واردات به حدود 2 میلیون تن رسید و 2 میلیون و 700 هزار تن شکر وارد شد.
وی افزود: در پی واردات و اجرای بد سیاستی ها ، کارخانه های تصفیه و تولید شکر در کشور ورشکست و کشاورزان نیز دچار مشکل شدند.
وزیر جهادکشاورزی گفت: برای افزایش بهره وری از منابع آب سطح زیرکشت چغندرقند بهاره به 103 هزار هکتار کاهش و کشت به فصل پاییز انتقال یافت.
حجتی افزود: با بهره گیری از فناوری ها و دستاوردهای علمی جدید میانگین عملکرد تولید چغندرقند در هر هکتار از 27 تن به 54 تن رسید.
وی گفت: با افزایش میزان تولید چغندرقند به تمام ظرفیت کارخانجات نیاز است به همین علت کارخانه ها، طرح بازسازی و نوسازی را دردست اجرا دارند و نخستین کارخانه قند با ظرفیت 50 هزار تن با سرمایه گذاری بخش خصوصی دردست احداث است.
وزیر جهادکشاورزی توسعه کشت دانه های روغنی را از دیگر اولویت های این وزارتخانه دانست و افزود: سطح زیرکشت و تولید دانه روغنی کلزا 3 برابر سال 94 است و هم اکنون 6 تا 7 درصد روغن مورد نیاز در داخل تولید می شود.
حجتی از تجهیزو نوسازی اراضی زراعی استان های شمالی کشور خبرداد و گفت: با اجرای عملیات بهسازی اراضی شالیکاری میزان تولید برنج در هر هکتار 8 درصد افزایش یافته است.
افزایش اعتبار طرح های توسعه زیرساختهای منابع آب
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه منابع اعتباری مناسبی برای اجرای طرح های زیرساختهای آب اختصاص یافته است، افزود: سال گذشته 1500 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح های توسعه منابع آب اختصاص یافت و این اعتبار امسال به 2400 میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی گفت: اعتبارات برای اجرای طرح های توسعه زیرساختهای منابع آب و توسعه روشهای نوین آبیاری در غرب کشور و استان سیستان و بلو چستان اختصاص یافته است.
وزیرجهاد کشاورزی افزایش بهره وری آب را مهمترین اولویت این وزارتخانه دانست و افزود: براساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است امسال سطح روشهای نوین آبیاری به 300 هزار هکتار افزایش یابد.
حجتی گفت: تاکنون یک میلیون و 600 هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش آبیاری نوین قرار گرفته است.
وی افزود: توسعه گلخانه ها از دیگر برنامه های مدیریت مصرف منابع آب است و برای تحقق این برنامه 10 درصد از اعتبارات صندوق ذخیره ملی برای توسعه کشت گلخانه ای اختصاص یافته است.
وزیرجهاد کشاورزی از اختصاص 6 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح های توسعه گلخانه ها و پرورش ماهی در قفس خبر داد و گفت: میزان تسهیلات ایجاد گلخانه ها در کشور در سال 92 حدود 1800 میلیارد تومان بود که امسال 4200 میلیارد تومان افزایش یافته است.
حجتی افزود: سال گذشته قرار بود 1500 هکتار گلخانه احداث شود که 300 هکتار از برنامه عقب ماندیم، بنابراین امسال دو هزار هکتار پیش بینی شده است.
وی گفت: با احداث گلخانه ها میزان تولید محصولات کشاورزی یک میلیون تن افزایش می یابد.
وزیرجهاد کشاورزی توسعه روش تولید آبزیان با استفاده از پرورش ماهی در قفس را از دیگر طرح های افزایش بهره وری از منابع آب دانست و افزود: سال گذشته 370 تقاضا برای اجرای طرح پرورش ماهی در قفس داشتیم که با احداث این قفس ها 16 هزار تن انواع ماهی و آبزی تولید شد.
حجتی گفت: امسال قرار است میزان تولید ماهی در روش پرورش ماهی در قفس به 50 هزار تن برسد.
وی افزود: طرح پرورش ماهی در قفس در گیلان با استقبال خوبی مواجه شد بطوری که 45 هزار تن موافقت اصولی برای اجرای این طرح صادر شده است.
وزیرجهاد کشاورزی درباره توسعه کشت گیاهان دارویی در اراضی شیب دار گفت: ظرفیت بالایی در زمینه تولید گل محمدی، زعفران، سماق، عناب و زیره در کشور وجود دارد اما با محدودیت تولید نشاء این محصولات مواجه ایم.
حجتی افزود: هم اکنون طرح توسعه کشت گل محمدی در اراضی شیب دار بصورت دیم به سرعت در حال توسعه است که از جمله طرح های مدیریت بهره وری در مصرف آب است.