سید مصطفی میرسلیم پس از پاسخ آقای قالیباف به سوالی مبنی بر راهکارهای افزایش شتاب علمی کشور افزود: آقای قالیباف شما پاسخ دقیق به این سوال ندادید و کیفیت آموزش به جایگاه معلمان باز می گردد و ما در کشورمان متاسفانه جایگاه رفیعی به معلمان نداده ایم.
وی گفت: معلمان در شرایط بسیار ناهنجاری بسر می برند و ناچارند دو سه نوبت در روز کار کنند تا حقوق خود را بدست آورند تا بتوانند زندگی کنند.
میرسلیم خطاب به قالیباف گفت: شما درباره جایگاه علمی چیزی مطرح نفرمودید؛ در دانشگاههای ما فعالیت های خوبی انجام می شود اما اغلب ما با یک سری مقالات مواجهیم که در مجلات خارجی پخش می شود و نتایج آن به درد ما نمی خورد.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: جناب قالیباف کار علمی که متناسب با ما باشد عبارت است از اینکه مسائل کشور خود را به همت استادان و دانشجویان ارشد بشناسیم و برای آنها چاره جویی و راه حل پیدا کنیم و با پژوهش کار خود را پیش ببریم.
وی گفت: شما اصلا به موضوع پژوهش اشاره نفرمودید؛ کشور ما در شرایط بحران رکود تورمی است و جز با تقویت پژوهش نمی توان به مسائل پرداخت و راه حل ها باید علمی باشد.
میرسلیم افزود: در دولت قبل نزدیک 50 طرح پژوهشی پیش بینی شده بود و برایش مبالغ هنگفت هزار میلیارد خرج شد که بتواند به نتیجه برسد یکی از آنها طرح هواپیمای ملی بود اما متاسفانه در دولت یازدهم همه این طرح ها جز هفت مورد تعطیل شد.
وی با طرح این سوال که آیا اینگونه می خواهیم برای کشورمان کار کنیم؟ گفت: آنوقت خوشحال می شویم از اینکه هواپیما وارد کنیم و برای ورود هواپیما جشن می گیریم؛ این کار نوعی کار جور کردن برای جوانان دیگر کشورهاست.
میرسلیم گفت: ما با پژوهش ها باید به جایگاه مناسبی برسیم تا محصولی به دست آوریم که به درد کشور خودمان بخورد و اقلا ما همین هواپیمایی که وارد کردیم می توانستیم ده تا 20 درصد قطعاتش را خودمان در کشور تولید کنیم مگر ما کمتر از کشور ترکیه هستیم آنها این کار را درباره ایرباس و بوئینگ می کنند و قطعاتش را خودشان می سازند و صادر هم می کنند.
روحانی: جامعه آزاد می تواند در علم پیش رود
روحانی گفت: اگر ما می خواهیم در جامعه ما آموزش و پرورش و علم و تحقیق جلو رود، باید در جامعه آزادی باشد.
حسن روحانی در دومین مناظره انتخاباتی در خصوص سوال اول افزود: ما اگر می خواهیم مسئله فرهنگ و آموزش را بالا ببریم باید به زیربناها توجه کنیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اولین زیربنا اخلاق است، اخلاق از اینجا نشات می گیرد که ما حق الناس را رعایت کنیم.
روحانی تاکید کرد: حقوقی که مربوط به مردم است نباید زیرپا بگذاریم فرض می کنیم یک فردی تخلفی کرده آن کسی که باید بگوید این فرد تخلف کرده کی است؟
وی ادامه داد: آیا در نهایت محکمه است یا نه؟ اگر بناست محکمه بگوید چه طور آقای قالیباف در مصاحبه تلویزیونی قبل از اینکه معلوم شود، موضوع چیست به یک وزیر اتهام ناروا می زند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: اگر ما می خواهیم در جامعه ما آموزش و پرورش و علم تحقیق جلو رود باید در جامعه آزادی باشد.
روحانی گفت: وقتی یک دانشگاه در شیراز یک نماینده مجلس را دعوت می کند و دوستان خود شما مانع می شوند و با آجر به ماشینش حمله می کنند.
وی اضافه کرد: با کسی که فرزند شهید بزرگوار علامه شهید مطهری است، چه رفتار می شود.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در چنین جامعه ای با چنین رفتاری ما می توانیم دانشگاه آزاد داشته باشیم؟ می توانیم تعالی داشته باشیم؟
روحانی تاکید کرد: باید در جامعه تعالیم و شرایطی فراهم شود که شکوفایی به وجود آید.
وی ادامه داد: آیا ما می توانیم افرادی که صاحب فرهنگ هستند از استعدادشان درست استفاده شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ما یک هنرمند داریم اما از این که دعای ماه رمضانش را پخش کنیم ابا می کنیم.
روحانی گفت: یک ربنایی که مردم علاقه مند هستند، ما پخش نمی کنیم و حالا چه طور می توانیم دنبال تعالی تعالیم آموزش و پرورش باشیم؟
هاشمی طبا: باید به تربیت در کنار آموزش توجه شود
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما در آموزش و پرورش به تربیت، کمتر توجه داریم و باید در کنار آموزش به تربیت توجه داشته باشیم.
هاشمی طبا در دومین مناظره نامزدان انتخابات ریاست جمهوری با موضوع سیاسی و فرهنگی افزود: من به خودم تذکر می دهم اگر سوالی از من بشود همان سوال را پاسخ بدهم و از حاشیه پردازی خویشتن داری کنم.
وی در خصوص آموزش و پرورش گفت: با سندی که به نام سند پیشرفت آموزش و پرورش و اهداف 1404 و امضای یونسکوی 2030 عمل شود آموزش و پرورش می تواند متحول شود.
هاشمی طبا افزود: نکته ای که باید به آن اشاره شود، این است که ما در آموزش و پرورش به تربیت کمتر توجه داریم و تربیت در کنار آموزش باید مورد توجه قرار بگیرد تا این نقص برطرف شود.
وی گفت: نقص دیگری که در قانون وجود دارد، این است که اعضای علمی دانشگاهها می توانند شغل دوم داشته باشند در صورتیکه فقط باید کارشان دانش و پژوهش دانشجویان باشد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: دانش آموختگان نیز باید مدارج علمی را با مراتب عالی طی کنند چطور می شود که یک نفر پزشک با نمره 12 یا یک مهندس سازه با نمره 12 فارغ التحصیل می شود در صورتیکه دانش آموختگان باید با مراتب عالی دانشگاه را طی کنند.
جهانگیری: مراکز علمی را به بخش صنعت متصل کردیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: کانون اصلی توسعه علم و فناوری دانشگاه است و ما مراکز علمی را به بخش صنعت متصل کردیم.
اسحاق جهانگیری در برنامه مناظره افزود: توسعه علمی کشور دو کانون اصلی دارد اولی آموزش و پرورش که به هر حال به آن باید به صورت جدی توجه شود هم سند تحول آموزش و هم معیشت فرهنگیان و معلمان امروز تاثیرگذارترین قشر جامعه هستند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در دولت یازدهم با وجود همه محدودیتها دریافتی حقوق فرهنگیان به طور متوسط از یک میلیون و 250 هزار تومان به دو میلیون و 850 هزار تومان رسیده است اما باید اقرار کنم وضع معیشت فرهنگیان مناسب نیست و باید کار جدی تری صورت گیرد.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: دانشگاه ها بسیار مهم هستند باید محیط امنی بشود باید توجه ویژه ای به دانشجویان داشت کانون اصلی توسعه علم و فناوری دانشگاه است باید نشاط و امید را بر دانشگاه حاکم کرد اساتید باید با فراغ بال بتوانند کار خود را انجام دهند و ما دانشگاهها را به مراکز صنعتی کشور اتصال دادیم.
جهانگیری گفت: درباره ادعایی که آقای قالیباف عنوان کردند با وجود اینکه قصد نداشتم این موضوع در این برنامه مطرح شود باید بگویم تا روز چهارشنبه که جلسه هیئت دولت بود فکر می کردم وزیر دیگری درگیر این مساله بوده است اما مشخص شد این وزیر وزیر آموزش و پرورش است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم ایران مظلومیت دولت را ببینید گفته می شود در خانه یک وزیر کالای قاچاق کشف شده است باید بگویم دختر این وزیر فوق لیسانس داشته بیکاربوده و با انتخاب یک کار شرافتمندانه واردات انجام داده است به ارزش 200 میلیون تومان پوشاک وارد کرده است ان هم از مبادی قانونی با پرداخت وجوه گمرکی یکباره کلانتری و دادگاه می روند و کالا را ضبط می کنند و این مساله می شود موضوع مصاحبه معاون اول قوه قضاییه و موضوع صحبت های کاندیدای ریاست جمهوری.
رئیسی: امروز بیکاری دانشجو بیشترین مشکل ماست
سید ابراهیم رئیسی گفت: آقای روحانی به عنوان رییس جمهور مستقر در این چهار سال باید پاسخگوی سوالاتی از این دست باشند که چرا دانشجوی کشور بیکار است؟ پرداختن به مسایل دیگر مشکلات را حل نمی کند.
دوازدهمین نامزد انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به اظهارات محمد باقر قالیباف افزود: ما شش کاندیدا اینجا حضور پیدا کردیم برای تضارب برنامه هایمان تا مردم به نتیجه برسند این حق مردم است که در مورد برنامه هایمان به نتیجه برسند، بحث های دیگری که حق مردم را در این رابطه ضایع کند ما به هیچ عنوان نمی پسندیم.
وی گفت: نکته ای اکنون مورد بحث است، رشد علمی در کشور است که متاسفانه شاهد آن هستیم که شتاب علمی کشور به شدت کم شده است. شورای عتف تشکیل نمی شود برنامه ریزی برای جذب دانشجو، استاد و برنامه درسی به نحوی که کاملاَ مطابق با نیاز اقلیم های کشور باشد، وجود ندارد.
رئیسی گفت: یک میلیون حداقل تعداد دانشجویان فارغ التحصیلی است که با در دست داشتن مدرک تحصیلی بیکارند، امروز بیش از تحریمهای اقتصادی، تحریم های علمی بر دانشگاه های ما اثر گذاشته است و مواد آزمایشگاهی وجود ندارد.
دوازدهمین نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: فرهنگیان عزیز ما امروز مشکل دارند، بیاییم مشکلات کشور را مطرح کنیم وقتی می شنویم 8 هزار میلیارد تومان از صندوق فرهنگیان توسط عده ای متخلف به یغما برده شده است، به نحوی که هر فرهنگی 8 تا 10 میلیون در این صندوق سهم دارد، این موضوع به شدت فرهنگیان را عذاب می دهد، چگونه یک فرهنگی برای اداره زندگی معمولی خود مشکل داشته باشد اما برخی صندوق فرهنگیان را به یغما ببرند؟
قالیباف:امروز دلالچی ها عامل اصلی گرانی و قاچاق کالا هستند
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز دلالچی ها عامل اصلی گرانی و قاچاق کالا و ارز و ورود کالاهای غیرضروری به کشور هستند.
محمدباقر قالیباف در جمع بندی سؤال نخست مطرح شده در دومین مناظره زنده نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افزود: امروز مشکلات حاکم بر پژوهش، وسایل کمک آموزشی، دانشگاه ها، بازنشستگان آموزش و پرورش و تأخیر در پرداخت حقوق حق التدریسی ها در نظام آموزش و پرورش به امری رایج تبدیل شده است، حتی کار در برخی مدارس به جایی رسیده که دانش آموزان در مدرسه می سوزند.
وی خطاب به آقای روحانی دیگر نامزد ریاست جمهوری گفت: چگونه است که وقتی من از درد مردم می گویم به بی اخلاقی متهم می شوم و کسی که باید پاسخگوی این مشکلات باشد مشغول واردات لباس بچه از ایتالیا است.
قالیباف با بیان اینکه وقتی از وارداتچی ها سخن می گوییم هدف ما تجار و بازرگانان عزیز نیستند، افزود: مشکل آنجایی است که وزیر آموزش و پرورش ما اقدام به واردات لباس بچه از ایتالیا می کند، آیا با این رویکرد اقتصاد کشور سامان می گیرد؟ و درد اینجاست که ما وقتی از واردات می گوییم گفته می شود دختر وزیر بیکار است، مظلوم است، برود این جنس را وارد کند.
وی گفت: به اعتقاد من اصل این واردات خطاست، محموله ای که آمده است، از اصل اشتباه است و نتیجه چنین رویکردی؛ وضعیت امروز آموزش و پرورش است.
این نامزد انتخاباتی افزود: شرم آور است برای یک جامعه فرهنگی که این وضع معیشتی معلم و فرهنگیان باشد و این وضع دانش آموزانش باشد که خانواده ای خواهش کند شیفت فرزند آنان را به دلیل کمبود کفش یا چادر تغییر دهند چون چادر و کفش به اندازه کافی در خانواده نیست.
قالیباف گفت: علت اینکه به اعتقاد برخی پنج میلیون شغل در کشور نمی توان ایجاد کرد همین است. علت اتفاقی که در صندوق ذخیره ارزی اتفاق می افتد نیز ناشی از همین رویکرد است چگونه می توانند این افراد مشکلات مردم را حل کنند وقتی که حقوق بگیران 57 میلیونی، 100 میلیونی و 200 میلیون تومانی ذخیره انقلاب هستند و وارداتچی مظلوم خطاب می شود.
وی ابراز امیدواری کرد مردم آن گونه عمل کنند که همه رویه ها را به آرمان های بلند امام مهربانی ها برگردانند که مردم در مسند کار تصمیم بگیرند نه چهار درصد در دولت با این روش.
به اندازه کافی منابع و نیروی انسانی داریم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : شعار و حرف کافی است، به اندازه کافی منابع و نیروی انسانی داریم.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به این سؤال که برنامه عملی شما برای تقویت بعد پرورشی نظام آموزشی کشور چیست به نحوی که فارغ التحصیلان مدارس و دانشگاه های کشور برخوردار از مهارت های متعدد مورد نیاز برای زندگی، کار و ساختن جامعه ای سالم، فعال و پویا باشند ؟ افزود : برای اجرای هر برنامه ای از جمله همین برنامه ای که چالش بین حوزه های دانشگاهی ما با حوزه مربوط به صنعت ما، کارگاه های ما و این بخشهاست قبل از هر چیز مهم این است که روش شود ما چه باوری داریم؟ چه تفکری داریم؟ رویکرد ما چیست ؟ در همین جلسه امروز صحبت ها نشان می دهد که ما دو تفکر داریم، یک تفکر این است که به منابع داخلی، به نیروهای داخلی، مادی و انسانی خیلی توجه ندارند، بیشتر به دنبال سرمایه خارجی هستند و البته اعتقاد داریم که سرمایه خارجی لازم است اما اساس باید داخل باشد.
وی گفت: در حقیقت بحث تفکری که باعث شده است که ما نه از منابع استفاده کنیم و نه اینکه می شود و نه اینکه می توانیم، این از مشکلات ماست، یعنی ما بسنده کردیم به حرف و شعار، فکر می کنم این چهار سالی که گذشت دیگر بس است هم برای شعار، هم برای حرف.
قالیباف افزود : تفکر دیگر تفکر دولت مردم است که معتقد است ما به اندازه کافی منابع مالی و انسانی و سرمایه های مالی و انسانی داریم، روش های مناسب و خوب را با جوانان عزیز و تکنولوژی داریم و هم می توانیم پنج میلیون شغل را ایجاد کنیم، می توانیم سامانه ملی کارانه را سازمان بدهیم و می توانیم ارتباط را به ویژه میان محیط دانشگاهی و حوزه کار را فراهم کنیم و ما می توانیم به بخش محروم کم درآمد یارانه آنها را افزایش دهیم و رونق و تحرک اقتصادی را به جامعه در طول چهار سال آینده بیاوریم و مشکلات را حل کنیم.
قالیباف : بازگشت مردم به عرصه اقتصاد ، نجات بخش از بحران
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت : اگر مردم به عرصه اقتصاد برگردند ما از بحران نجات پیدا می کنیم ومی توانیم رونق اقتصادی و شغل ایجاد کنیم.
محمدباقر قالیباف در دومین مناظره تلویزیونی انتخابات در بخش جمع بندی افزود: در دولت مردم بر این باور هستیم که شفافیت و هوشمندی در دولت شکل بگیرد.
وی ادامه داد : هوشمندی از باب اینکه سیستم های هوشمند را برای اصلاح ساختارها در نظر بگیریم.
قالیباف تصریح کرد: شفافیت از این باب که مردم از اساس براساس اصل 8 قانون اساسی نظارت بر مسئولینشان کنند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد:به این معنا که بدانند رئیس دولت و وزراء کجا زندگی می کنند و کارشان کجا است و اموالشان چیست.
وی گفت : پیشنهاد می کنم هفته آینده همگی لیست اموال خود را به مردم به جای قوه قضاییه اعلام کنیم تا مردم بدانند با چه کسی طرف هستند.
قالیباف خاطرنشان کرد: ثروت اعضای دولت مشخص باشد و این شفافیت باشد که کجا ما هستیم و کجا زندگی می کنیم و فرزندان ما چه می کنند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد : اگر اینگونه شد ، فساد از بین می رود و با هوشمند سازی سیستم ها هم فساد از بین می رود.
وی تاکید کرد : چرا که باید دست 4 درصدی ها را از اموال بیت المال و انفال کوتاه کنیم.
قالیباف گفت : ما اگر این کا را کنیم می توانیم دغدغه های 96 درصدی ها را که توده مردم هستند ، حل کنیم.
وی ادامه داد:ما می توانیم رونق اقتصادی و شغل ایجاد کنیم و اینجاست که انسجام اجتماعی و اعتماد که بزرگترین سرمایه ملی است ایجاد خواهد شد و اختلافات طبقاتی و معضلات اجتماعی از بین خواهد رفت.
تصریح کرد:در اینصورت شاهد فروپاشی خانواده ها و افزایش طلاق و افزایش اعتیاد و مهاجرت به شهرها نخواهیم بود.