میرسلیم در دومین مناظره؛
دولت نباید در انتقاد را ببندد
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری: دولت نباید در انتقاد را ببندد چون این کار به ضرر اوست و جامعه را به قهقرا می برد.
ورود آقای میرسلیم به رسانه ملی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ میرسلیم در پاسخ به این سوال که با توجه به ضرورت حفظ وحدت ملی و انسجام اجتماعی چه نوع تعاملی را با احزاب و جریانات مخالف و منتقد دولت خود قائل هستید و دولت شما چقدر از شرح صدر لازم برای نقدپذیری برخوردار است؟ افزود: همه دولت های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای خدمت به این کشور کوشش کردند و در حد توان و استعداد خود موفقیت هایی هم به دست آوردند. وی ادامه داد: نامزدهای امروز هم هر کدام در چارچوب مسئولیتشان موفقیت هایی داشتند و قابل ارائه است.
میرسلیم با اشاره به اینکه بحث ما درباره انتقاد از فعالیت ها و پذپرش انتقاد دیگران است گفت: به نظر من هیچ دولتی نمی تواند موفق شود مگر اینکه انتقاد اقلیت، احزاب، سازمان های مردم نهاد و تشکلات علمی، هنری و فرهنگی را بپذیرد و این تنها راه پیشرفت آنهاست.
وی افزود: بدون انتقاد هیچ پیشرفتی میسر نمی شود و نکته ای که باید اضافه شود این است که متأسفانه این انتقادپذیری در دولت یازدهم بسیار کم بوده است.
میرسلیم گفت: نمونه اش مطالبی است که بزرگواران ما با این عبارات در مقابل انتقاد کنندگان گفتند و آنها از صفاتی چون غیر انسان، تخریب گر، بزدل، ترسو، به جهنم، تندرو، عصر حجری، متوهم، هوچی باز، بی شناسنامه و کم سواد استفاده کردند.
وی ادامه داد: این تعبیرها تعبیرهایی نیست که در جمهوری اسلامی اجازه دهد که انتقاد جای خود را باز کند و نواقصی برطرف شود.
میرسلیم گفت: منتقد جرأت نمی کند در این صحنه گام بردارد و جلو بیاید بنابر این باید راهی اتخاذ شود که امکان انتقاد سازنده و مشفقانه فراهم شود.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما به کرات در حزب پیشنهادات دلسوزانه خود را مطرح کردیم و چند نوبت آنها را به آقای روحانی و جهانگیری ارائه کردیم اما به آن بی تفاوت بودند و اعتنایی نشد و کنار گذاشته شد ولی می شد از آنها استفاده کرد.
میرسلیم ادامه داد: چرا به این دلسوزی ها و پیشنهادات سازنده که از طرف احزاب، رسانه ها و سازمان های مردم نهاد و همچنین تشکل های علمی ارائه می شود توجهی نمی شود و از آن استفاده نمی شود.
وی گفت: در دولت آقای خاتمی پیشنهادی علمی از طرف دانشگاه امیرکبیر به آقای عارف معاون اول رئیس جمهور تقدیم کردیم و ایشان پیشنهاد ما را بررسی کرده و این پیشنهاد برای اجرا به ما ابلاغ شد و این اولین بار بود که این پیشنهاد عالمانه از طرف دولت بررسی شد و اینها راههای پیشرفت کشور است.
میرسلیم افزود: دولت نباید در انتقاد را ببندد چون این کار به ضرر اوست و جامعه را به قهقرا می برد.
وی ادامه داد: اگر مردم انتقاد نکنند یعنی مشارکت نکرده و احساس مسئولیت نکردند و سهم خودشان را ایفا نکردند و این روش باید اصلاح شود.
روحانی : باید افکار مختلف را به رسمیت بشناسیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : اگر می خواهیم در مسائل سیاسی و اجتماعی به اهداف خود برسیم اول باید افکار مختلف را به رسمیت بشناسیم.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در دومین مناظره نامزدان انتخابات ریاست جمهوری با موضوع سیاسی و فرهنگی افزود : وقتی در کشور ما برخی از افکار اساسا به رسمیت شناخته نمی شود و نمی گذاریم احزاب و گروهها به صورت مساوی از امکانات استفاده و فعالیت کنند و در همین انتخابات اخیر مشاهده می کنیم که چه کسانی در تبلیغات در فضای مجازی فعالیت می کنند و چه کسانی هستند که هر روزه به دلایل و و بهانه های مختلف احضار می شوند.
روحانی گفت : آیا ما اینگونه می خواهیم در یک جامعه عدالت گستری کنیم ، اگر می خواهیم در یک جامعه به شرایط مناسب سیاسی برسیم باید همه احزاب و گروهها از حقوق مساوی برخوردار باشند ، آیا همه اقوام و اقلیت ها در کشور ما دارای حقوق مساوی هستند؟
این نامزد انتخابات افزود : زمانی که ما یک فرماندار خانم اهل سنت را منصوب می کنیم ، از دو جا مورد حمله قرار می گیریم از یک طرف می گویند چرا یک خانم را فرماندار کرده اید ؟ و از طرف دیگر می گویند چرا یک اهل سنت را در یک مدیریت عالی رتبه گذاشته اید؟
وی گفت : حقوق شهروندی برای حل این مشکل است حقوق شهروندی یک انشا نیست و حقوق شهروندی در دولت دوازدهم به زنگ عمل و حساب کشی از بخشهای مختلف تبدیل خواهد شد که چگونه با شهروندان کشور رفتار می شود.
روحانی افزود : ما یک ایران داریم و همه ایرانیها از حقوق مساوی شهروندی باید برخوردار باشند.
هاشمی طبا : بزرگ ترین هجمه ها و انتقادات در روزنامه ها و برخی سایت ها علیه این دولت اتفاق افتاده است
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : بزرگترین هجمه ها، انتقادها و تخریب ها در روزنامه ها و برخی از سایت ها علیه این دولت اتفاق افتاده است.
آقای سیدمصطفی هاشمی طبا در پاسخ به اظهارات اولیه میرسلیم درباره تعامل دولت با منتقدان و مخالفان خود افزود: بنده بدون اینکه وابستگی به دولت یازدهم داشته باشم و بعد از چهار سال برای نخستین بار آقای روحانی را در اینجا زیارت کردم و تقریباً هیچ کدام از وزرا را در طول 4 سال اخیر ملاقات نکرده ام به جز در یک یا دو مورد ، گواهی می دهم بزرگترین هجمه ها، انتقادها و تخریب ها در روزنامه ها و برخی از سایت ها علیه این دولت اتفاق افتاده است.
وی گفت : اینکه دولت نمی تواند برخی از پیشنهادات یا به گمان من بسیاری از پیشنهادات توجه کند علت آن بزرگ شدن هزینه های دولت و هزینه های جاری دولت است که مشکلات مختلفی را برای پژوهشگاه ها و برای معلمان و غیره ایجاد می کند.
هاشمی طبا گفت : درآمد مشخصی که مجلس تصویب می کند معلوم است، هزینه ها معلوم است و من تعجب می کنم که ما همه چیز را همگان همه می خواهیم، چنین چیزی امکان پذیر نیست و وعده هایی را هم که امروز می دهیم و به نوعی خاصه خرجی می کنیم آن هم از بودجه ای که همین اکنون ناتوان است.
وی گفت : اگر از تاریخ مردادماه بودجه را دوبرابر کنیم بدون اینکه مجلس تصویب کرده باشد هزینه کنیم آن وقت است که در وسط کار می مانیم.
هاشمی طبا افزود: اگر دولت را متناسب کنیم، هزینه ها را تأمین و مشخص کنیم که چه اقداماتی می شود کرد آن دستورالعمل ها و آن پیشنهادات قابل اجراست.
وی گفت: در غیر این صورت اگر ما کلماتی را که احیاناً در برخی جاها به دلایلی بکار برده شده و ممکن است درست نیز نبوده باشد دستاویز قرار دهیم، برویم کلماتی را هم که برخی از روزنامه ها علیه دولت بکار می برد و اتهاماتی که می زند و نابخردی هایی که انجام می دهد مورد توجه قرار دهیم ، آن وقت تعادل برقرار می کنیم.
جهانگیری: از فضای مجازی با تمام قدرت دفاع کردیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : در دولت یازدهم از فضای مجازی با تمام قدرت دفاع کرده ایم و جلوی همه قدرت هایی که می خواستند، شبکه های اجتماعی را فیلتر کنند ، ایستادیم.
اسحاق جهانگیری در واکنش به پاسخ به سوالی که آقای میرسلیم درباره تعامل دولت با منتقدان و مخالفان خود توضیح داد ، افزود: فکر می کنم انتقاد یکی از نعمت های بزرگی است که خداوند به مسئولان مختلف می دهد و هر کس در انتقاد را به روی دستگاهش ببندد به این معناست که خود را از نعمتی بزرگ که می تواند منجر به اصلاح امور شود ، محروم کرده است لذا همه مکلفیم از انتقادات سازنده استقبال کنیم.
وی گفت: دولت یازدهم در این زمینه کارهای بزرگی انجام داد و ما خانه احزاب را که بسته شده بود ، احیا کردیم و نقد در احزاب اتفاق می افتد.
جهانگیری افزود : در این دولت به هشت هزار سازمان مردم نهاد مجوز داده شد و از آزادی مطبوعات به طور کامل دفاع کردیم و به هر میزان که برای تاسیس مطبوعه از وزارت ارشاد مجوز خواسته شد ، مجوز دادیم.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : در دولت یازدهم با تمام قدرت از فضای مجازی دفاع کردیم و جلوی همه قدرتهایی که می خواستند شبکه های اجتماعی را فیلتر کنند و مانع دسترسی آزاد به اطلاعات شوند ، ایستادیم و هزینه اش را پرداخت کردیم.
جهانگیری افزود : قانون دسترسی ازاد به اطلاعات را که در سال 88 تصویب شده بود آیین نامه اش در این دولت تصویب شد و اطلاعات آن در اختیار مردم قرار گرفت ، لذا ما به عنوان دولت از هر نقدی استقبال کردیم.
وی گفت : جناب آقای میرسلیم مشکل این است که بخشی از جامعه ما با دولتی که با رای مردم سرکار آمده است ، مخالفند و متاسفانه این مخالفت شان به شکل نهادینه شده در فضای مجازی و در مطبوعات است و با همه توان به تخریب دولت می پردازند و احدی هم به آنها معترض نمی شود.
رئیسی:باید به 80 میلیون جمعیت اجازه اظهار نظر بدهیم
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما باید به 80 میلیون جمعیت دارای کارت شناسایی ملی اجازه اظهار نظر بدهیم تا جامعه از هرگونه لغزش مصون بماند.
سید ابراهیم رئیسی در دومین مناظره تلویزیونی در وقت انتقاد به صحبت های سید مصطفی میرسلیم افزود: انتقاد رمز تضمین سلامت فرد ،جامعه و دولت هاست .
این نامزد اتنخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: بهترین دوست من کسی است که عیب های من را بگوید.
وی ادامه داد:آقای روحانی در ابتدای مسئولیت گفتند که به خدا پناه می برم از بستن دهان هایی که انتقاد می کنند.
رئیسی تاکید کرد: این الفاظی که آقای میرسلیم بیان کردند متاسفانه شاید تا 50 مورد نسبت های ناروایی بود که به منتقدین داده شد و یا به قول آقای جهانگیری مخالف.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: مگر آدم باید به منتقدش اهانت کند و 50 مورد اهانت هایی بود که شده است .
وی گفت :حق شهروندی عبارتست از مواردی که افراد بتوانند سخنانشان را بگویند و اگر سخنشان درست نیست پاسخ داده شود.
رئیسی تاکید کرد: بگذاریم نشاط بین دانشجویان ،اصحاب رسانه ،اقوام وجامعه باشد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد:به چه دلیل ما دهان کسی را ببندیم.
وی ادامه داد: امروز حق شهروندی عبارت نیست از رونمایی کردن از یک سند، عبارتست از حقی که برای کسی که نان برای خوردن ندارد حق کار کردن کسی که بیکار است ؛ حق کار برای دانشجویی که مدرک دستش است و بیکار است.
رئیسی گفت : بحث حقوق افراد و برخورد با خبرنگار نمی سازد با چیزهایی که ما ادعا میکنیم.
وی تاکید کرد:ما باید به 80 میلیون جمعیت دارای کارت شناسایی ملی اجازه اظهار نظر بدهیم تا جامعه از هرگونه لغزش مصون بماند.
قالیباف: نقد نعمت خدادادی است
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت : به نحوی صحبت نکنیم که این تصور ایجاد شود که انقلاب مانع حقوق شهروندی است.
اقای قالیباف گفت: همانطور که عزیزان اشاره کردند نقد نعمت خدادادی است و جوامعی می توانند موفق باشند که با خرد جمعی و با نقد و توصیه به همدیگر در این زمینه ها به هم کمک کنند و شکی در این مورد نیست.
وی افزود: نباید به گونه ای صحبت کنیم که انقلاب مانع حقوق شهروندی افراد است. در بحث اقوام و مذاهب حتما همه از حقوق شهروندی برخوردارند و باید هم باشند مگر الان چنین حقوقی ندارند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: نمی دانم منظور جناب آقای روحانی از این بحث چه بود من خودم زمانی که در نیروی انتظامی حضور داشتم چندین فرمانده در بالاترین رده ها را در کُردستان از اقوام عزیز کُرد و اهل سُنت بودند و تا بالاترین درجات رشد کردند و تا رده نیرو آمدند.
وی افزود: امروز در شهرداری تهران تعداد زیادی از همه اقوام از ادیان و مذاهب مختلف حضور دارند امروز بیش از 13 درصد مدیران شهرداری بانوان و جوانانند و مانعی دراین نیست و حتما می توانیم ازاین ظرفیت استفاده کنیم و نگوییم که این کار انجام نمی شود ما در دولت مردم موظفیم این اختیارات را به این افراد منتقل کنیم و براساس شایسته سالاری این افراد را بکار بگیریم اینها از سیاست های قطعی مورد نظر من است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: جناب آقای روحانی امروز دانشگاه های ما در دولت شما سیاسی نشدند این موضوعی است که باید به آن توجه شود، مهم این است که اگر تمرکززدایی انجام بدهیم و اختیارات را به خود مردم واگذار کنیم در هر شهرستانی با هر موقعیتی، با هر گرایش و هر سلیقه ای که مردم خود تصمیم گیری کنند.
میرسلیم: امروز باید صادقانه پاسخگوی عملکرد گذشته خودمان باشیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : امروز باید صادقانه پاسخگوی عملکرد گذشته خودمان باشیم.
سید مصطفی میرسلیم با تشکر از آقای روحانی برای مطرح کردن موضوع حقوق شهروندی در مناظره افزود: اما آقای روحانی هنگامی که وزیر شما در مقابل یک خبرنگار قرار می گیرد و میکروفون او را می گیرد، این یعنی احترام به حقوق شهروندی؟ وقتی وزیر دیگری از دولت شما در جلسه علنی حتی به یکی از مدیران دولت می گوید بی شعور، این یعنی حقوق شهروندی؟
وی گفت: ما مسائلی را در ذهن خودمان داریم و مسائلی در عمل اتفاق می افتد، اعتقاد ما این است که باید حلم در مردم سالاری دینی در مقابل انتقاد اقلیت ها، احزاب، گروه های مختلف و منتقدان دلسوخته باید فراموش نشود.
میرسلیم افزود : اجرای اصل هشتم قانون اساسی را در نظر بگیرید ، قانون آن نیز نوشته شده است، به چه حقی دولت این اصل را اجرا نمی کند؟ چرا آن را معطل نگه داشته، این امر به معروف و نهی از منکر است یعنی اجازه دادن به انتقاد است در بهترین شکل خود، چرا تعطیل است و اجرا نمی شود؟ فقط شعار دادن کافی نیست.
وی گفت : ما باید پاسخگوی گذشته باشیم اگر بخواهیم مردم به شکل صحیح تصمیم بگیرند، درباره وعده هایی که برای آینده می دهیم.
این نامزد انتخاباتی افزود: چه زیبا ترسیم می کنیم آینده را، بر چه مبنایی؟ گذشته ما چه بوده است؟ ما چه کرده ایم؟ اگر می خواهیم مردم به ما اعتماد کنند نباید نعل وارونه بزنیم، مردم قول و قرارهای ما و دولت را شنیده اند و عملکردهای دولت را نیز دیده اند.
میرسلیم گفت : نتایج را با تحمل سختی در معیشت و رنج و تبعیض، وقت کشی و آثار دردآور تخلف ها و رشوه ها و زیرمیزی ها همه را لمس کرده و چشیده اند.
وی افزود : امروز نمی شود با لفاظی بازیگری کرد و مردم را فریب داد. باید دقت داشته باشیم، اهتمام بورزیم و واقعاً اگر اعتقاد داریم عمل کنیم، پذیرش انتقاد به نظر من کار سادگی نیست و کار هر کسی نیز نیست. سعه صدر می خواهد که ما متأسفانه در دولت شاهد آن نبوده ایم، به ویژه در دولت یازدهم.
میرسلیم خطاب به جهانگیری گفت: شما می فرمایید قانون دسترسی به اطلاعات دو روز قبل تصویب شده، تازه شما آیین نامه آن را تصویب کرده اید، هنوز اجرا نشده یا به شکل ضعیف اجرا شده، به هر حال دسترسی به اطلاعات از آن موارد بسیار مهم است که حق مردم است، دولت وظیفه اصلی و مهمش این است که اطلاعات لازم را در اختیار مردم قرار دهد نه اینکه با مردم رقابت کند.
وی افزود: بسیارند از مدیران شما در دولت حتی از وزرا که خودشان کاسبند و از اطلاعات به نفع خودشان استفاده می کنند چرا اجازه می دهید مدیران شما و وزرای شما ضمن اینکه نظارت می کنند کاسب هم باشند ، اینها راه های غلط استفاده از امکانات است.
این نامزد انتخاباتی گفت: هر کس وارد دولت می شود باید سراپای وجودش را برای خدمت به مردم بگذارد و کاسبی قبلش را فراموش کند.
کارمند دولت وظیفه اش این است که اطلاعات را در اختیار مردم قرار دهد نه اینکه با مردم رقابت کند، بسیاری هستند که متأسفانه در دولت جمهوری اسلامی از دانشجویان بنده که جرأت ثبت اختراع را نداشتند زیرا می ترسیدند که در ثبت ، اطلاعاتشان را به سرقت ببرند و روی دستشان بلند شوند. اینها راه های غلط است و باید اصلاح شود، یعنی باید اصلاح می کردید که دیر شده است.
میرسلیم افزود: اگر می خواهید اصلاحی در جمهوری اسلامی صورت گیرد باید به این مسائل بپردازید و با تعارف کردن نیز کار حل نمی شود.
میرسلیم : فرمایشات مقام معظم رهبری فصل الخطاب است
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : با وجود مقام معظم رهبری بین قوا هیچ گونه اختلافی پدیدار نخواهد شد و فصل الخطاب آن چیزی است که ایشان می فرمایند.
سیدمصطفی آقامیرسلیم در دومین مناظره نامزدان انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که سیاست و رویکرد شما در ایجاد اتحاد و همکاری میان قوا چیست و در صورت بروز اختلاف تا چه اندازه خودتان را ملتزم به تبعیت از قانون می دانید ؟ افزود : اهمیت قوه مجریه بسیار بسیار زیاد است و از نظر اجرایی قابل مقایسه با سایر قوا نیست ، قوه مجریه باید در درجه اول مجری قانون باشد.
وی گفت : قوه مجریه نباید قانون را معطل نگه دارد و باید آیین نامه ها را هر چه سریعتر تصویب و به اجرا بگذارد ، اگر قوه مقننه ایرادی از قوه مجریه گرفت باید سریعاً آن ایراد برطرف شود ، در دولت های سابق شاهد این بودیم که برخی از قوانین و مقررات نادیده گرفته می شد و در مقابل اعتراضات مجلس بی تفاوتی می شد.
میرسلیم افزود : حتما باید تذکراتی که مجلس به دولت می دهد ، محترم شمرده شود تا قابل ایراد نباشد ، بعلاوه باید همکاری نزدیک و مستمر بین قوه مجریه و قضائیه باشد ما یک مبحث بسیار مهمی را در قوه قضائیه داریم که جز با همکاری قوه مجریه قابل اجرا نیست و آن پیشگیری از جرایم است.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : ما می دانیم که سرمنشا اصلی جرایم در قوه مجریه است بنابراین رئیس جمهور و همه وزرا باید تدبیری داشته باشند تا چگونگی پدیدار شدن جرائم و تخلفات و علل و عواملش را مشخص کنند.
وی گفت : هیئت دولت باید سعی کند با بررسی دقیق آماری علل و عوامل منشا جرائم با همکاری دستگاه قضایی نسبت به پیشگیری از جرائم اقدام کنند تا دیگر بسیاری از این مشکلاتی را که داریم شاهد نباشیم و با توجه به ضرورت اهتمام دولت نسبت به مراعات قوانین و مقررات و جلوگیری از خلافها اغلب مسائلمان حل خواهد شد ، در این صورت صرفاً تعدادی از جرائمی می ماند که دستگاه قضایی باید آنها را حل و فصل کند.
میرسلیم با اشاره به هماهنگی قوا افزود : زمانی که لازم باشد بین قوا تفاهم صورت بگیرد با توجه به اینکه محور اصلی اتحاد و هماهنگی بین قوا ، مقام معظم رهبری هستند بین ما هیچگونه اختلافی پدیدار نخواهد شد و فصل الخطاب آن چیزی است که مقام معظم رهبری می فرمایند و به این ترتیب ما می توانیم در اداره امور این کشور به هماهنگی کامل برسیم.
میرسلیم: با صداقت پاسخگو باشیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بخش بزرگی رشد اقتصادی هشت درصدی مربوط به نفت است، با صداقت پاسخگو باشیم.
سید مصطفی میرسلیم افزود: اداره کشور ما میسر نخواهد شد مگر با مشارکت شما مردم ، مشارکتی که صرف نظر از وابستگی های طایفه ای، مذهبی و سیاسی باشد، با انتخاب مدیران شایسته از میان خود شما، مدیرانی که معتقد به این نظام مقدس هستند و از شایستگی برخوردارند، این شایستگی هم از نظر دانش آنها، تجربه مفید آنها و وجدان اخلاقی آنها باید باشد.
وی گفت: باید بها بدهیم به اهل فرهنگ و هنر، بسیاری از تحلیل هایی که آنها می کنند دقیق تر از تحلیل های سیاستمداران است. به عنوان مثال کارگردان جوان ما سعید روستایی که در فیلم ابد و یک روز با زبان هنرمندانه خود روایتگر مشکلات بیکاری، اعتیاد و ضعف روابط عاطفی در گوشه هایی از جامعه ایران است ، مفتخر شد به دریافت جایزه بهترین فیلم در سال 94 .
وی تصریح کرد : اما دولت همچنان اصرار می کند بر وجود جامعه پرنشاط و شاداب یا از طرف دیگر در زمینه فرهنگ ، رضا امیرخانی در کتاب نفحات نفت به شکل تکان دهنده ای نقد می کند فرهنگ نفتی و مدیریت نفتی ما را اما دولت ما همچنان افتخار می کند به فروش نفت و افزایش آن از روزانه یک میلیون بشکه به دو و نیم میلیون بشکه و این یعنی خلاف سیاست عدم وابستگی به نفت و خام فروشی.
میرسلیم افزود: درآمدهای نفتی که به مملکت باز نمی گردد و آنچه باز می گردد جنس های بنجلی است که در کشورهای دیگر مانده است و به جای پول نفت وارد کشور می شود و این یعنی مانع کار جوانان ما و اشتغال.
وی گفت: با یک تیر دو نشان منفی متوجه کشور می شود، ما باید بها بدهیم به نظارت عمومی و محترم شمردن جایگاه تشکل های سیاسی و علمی برای نقادی رفتار دولت در همه زمینه های مسئولیتش.
این نامزد انتخاباتی افزود: همچنین ما به ویژه باید اهتمام بورزیم نسبت به موضوع صداقت. این پرده آویزهایی که در شهر برپا شده است و اشاره می کند به موضوع توسعه فازهای پارس جنوبی و آن را وصل می کند به برجام، در حالی که فازهای پارس جنوبی ربطی به برجام ندارد، بدست خود ایرانیان انجام گرفته است، 50 درصدش در دولت سابق و 50 درصدش در دولت کنونی. این عدم صداقت را نشان می دهد، کار برجام نبوده است یا موضوع 8 درصد رشد اقتصادی، 8 درصدی که شش درصدش ناشی از فروش نفت خام است، دو الی سه درصدش مربوط به فعالیت اقتصادی است.
میرسلیم گفت: صداقت ایجاب می کند که رئیس محترم جمهور بگوید این هشت درصد را بدست آورده ایم اما شش درصد آن ناشی از درآمد فروش نفت و خام فروشی بوده است، اینجاست که باید دقت کنیم به صداقت و باید پاسخگو باشیم، باید توجه کنیم که در دنیا دنبال صلح بوده ایم و هستیم، هیچ گاه دنبال تجاوز نبوده ایم.
وی افزود : تجاوز شده است و ما از خود دفاع کرده ایم اما در عین حال ما بر اساس قانون اساسی، همواره مدافع محرومان و مستضعفان جهان بوده ایم و خواهیم بود و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.