هاشمی طبا: عظمت ایران باید براساس تولید فراهم شود
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: عظمت، استقلال و آینده ایران باید براساس تولید و آن هم براساس ایجاد امکانات مختلف فراهم شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ سید مصطفی هاشمی طبا در پاسخ به سوالی درباره راهکارهای افزایش صادرات و تولید افزود: زیر بنای همه اینها حفظ ایران است.
وی با اشاره به جنگ تحمیلی و رشادت رزمندگان و شهدا که با خون خود مرزهای کشور را حفظ کردند گفت: ایران نفت، گاز، آب، خاک، جنگل، هوا و رودخانه را در اختیار ما گذاشت ولی ما آن را تخریب کردیم.
هاشمی طبا افزود: بنابر این احیاء و مدرنیزاسیون کشاورزی در جهت اصلاح سرزمینی ایران واجب است و این مهم تر از هر اقدام صنعتی است.
وی با بیان اینکه امروز تولید و زندگی آینده ما به اصلاح کشاورزی و اصلاح سرزمینی نیاز دارد، گفت: عظمت ایران که مقام معظم رهبری نیز سه چهار روز پیش گفت پایه و اساس آن همین است.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به سیاست های اقتصاد مقاومتی افزود: برای اجرای این سیاست ها به چندین محور نیاز داریم که معتقدم اولین آن این است که باید تولید صادرات محور داشته باشیم و بعد از آن به جذب سرمایه خارجی و داخلی و اصلاح قانون بانکداری بپردازیم.
هاشمی طبا افزود: استفاده از نیروهای تلاشمند اصناف و کارفرمایان و کسانی که به طور بالقوه و بالفعل کار می کنند از دیگر کارهای در جهت اقتصاد مقاومتی می تواند باشد.
وی گفت: کسانی را که به طور بالقوه کار می کنند، باید گسترش دهیم چون کار کارآفرین، تولید و صادرات است که از هر کسی ممکن نیست، حالا اینها ممکن است جزو آن 4 درصد هم باشد.
هاشمی طبا افزود: اما اصناف و کارآفرینان با گسترش کار خود می توانند به این زمینه کمک کنند بنابر این در این زمینه تجمیع سرمایه و استفاده از سرمایه های داخلی ضروری و مفید است و امکان توسعه صنعت را برای کشور فراهم می کند.
وی گفت: تولیداتی که در کشور داریم فکر نکنیم باید براساس صنایع زودبازده باشد زیرا صنایع زودبازده نیستند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: صنایع ما باید با فناوری خوب و مفید سر و کار داشته باشد تا بتوانیم رونق اقتصادی داشته باشیم.
قالیباف: نیروی انسانی کارآمد داریم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما در تولید نیازمند نیروی انسانی کارآمد، تکنولوژی مناسب هستیم و نیاز به سرمایه مناسب داریم.
محمدباقر قالیباف در نقد صحبت های آقای هاشمی طبا مبنی بر رونق تولید افزود: ما در کشور در بخش های مختلف نیروی مناسب و آموزش دیده داریم، سرمایه های داخلی ما نیز اگر درست هدایت شود سرمایه داخلی خوبی نیز داریم.
وی ادامه داد: البته باید تلاش کنیم از سرمایه خارجی نیز استفاده کنیم و این موضوع نیز وقتی اتفاق می افتد که ما بتوانیم امنیت سرمایه داخلی را اول خودمان برقرار کنیم تا آنها نیز بتوانند سرمایه گذاری انجام دهند.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در حوزه دانش بنیان واقعا شرکت های خوبی شکل گرفتند و کارهای خوبی را نیز انجام می دهند اما عملا می بینیم که هر روز بیکاری زیاد می شود و چند ده هزارکارخانه ما تعطیل شدند و روند تعطیلی شان اعم از بزرگ و کوچک ادامه دارد.
وی افزود: برنامه ششم ما را مکلف کرده که بیش از یک میلیون شغل ایجاد کنیم ، چگونه می توانیم این کار را انجام دهیم؟ به نظر شما این اشکال ریشه در بحران مدیریت کشور ندارد که ما از این ظرفیت نمی توانیم استفاده کنیم؟
قالیباف ادامه داد: آیا ریشه در این بحث 4 درصدی ها ندارد که فقط افراد خاصی بتوانند بیایند استفاده کنند و افراد دیگر نتوانند استفاده کنند؟
میرسلیم: واردات از چین و ترکیه از دولت قبل بیشتر شده است
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: واردات از چین و ترکیه در این دولت در مقایسه با دولت قبل بیشتر شده است.
سید مصطفی آقامیرسلیم در پاسخ به اظهارات اولیه آقای هاشمی طبا درباره برنامه های برای رونق تولید و اشتغال افزود: آقای مهندس هاشمی طبا شما وارد جواب و سوال نشدید؛ خواهش می کنم، روشن کنید که علت واقعی خوابیدن تولید و صنعت چیست؟ بفرمایید بی توجهی به موضوع رکود است.
وی گفت: دولت آمده است تورم را محاصره کند اما رکود درست شده و گرفتار شده است؛ هم اکنون 70 درصد شهرک های صنعتی خوابیده اند؛ شما چکار می خواهید کنید تولید این طور سرپا نخواهد شد، متوجه نشدم راه حل چیست؟
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: واردات بی رویه که ما اکنون از ترکیه و چین داریم بیشتر از دولت قبل است از جمله آن دختری که از چین وارد کرده بود یعنی خواباندن تولید.
میرسلیم خطاب به آقای هاشمی طبا گفت: دولت شما در برخورد با واردات بی رویه چه عرضه ای می خواهد نشان دهد؟ تولید که همین طور درست نمی شود؛ موضوع بهره وری را اصلا ذکر نکردید؛ با این بهره وری صنعت چه خواهید کرد؟
وی افزود : همه دوستان از سرمایه گذاری خارجی صحبت می کنند و به همه سرمایه هایی که تاکنون انجام شده و راکد است، نمی پردازند؛ سرمایه گذاری داخلی را که می توانیم انجام دهیم و تضمین اش هم بهتر است انجام نمی شود و می گویند باید برجام درست شود که از خارج بتوانیم سرمایه بیاوریم؛ اینها که برای ما راه حل نمی شود.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز مشکل تولید را چگونه می خواهید حل کنید؟ شما با تعاونی ها چه می خواهید کنید؟ تعاونی در کشور خوابیده است در حالی که در قانون اساسی اول تعاونی را ذکر کرده اند بعد بخش خصوصی و بعد، دولتی.
میرسلیم گفت: تولید شما 85 درصدش دولتی است و صنایع شما وابسته به دولت است؛ چگونه می خواهید قانون اصل 44 را اجرا کنید؟ دولت کنونی که نتوانست و شکست خورد و کاری نکرد و فقط ادعا کرد که دولت قبل نتوانست، خودش هم نتوانست.
روحانی: سرمایه گذاری یکی از مهمترین راه های رونق تولید
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از مهمترین راه های رونق تولید ؛ سرمایه گذاری در بخش های مختلف است.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی افزود: در این دولت در زمینه حمایت از شرکت های دانش بنیان بسیار موفق بودیم و300 شرکت هم اکنون به خوبی فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه بعد از برجام درآمدها افزایش پیدا کرد ، گفت : این افزایش برای امسال 20 میلیارد دلار پیش بینی می شود که این حاصل نفت و گاز است.
روحانی تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی ها از این میزان 15 میلیارد دلار با همکاری بانک ها برای توسعه سرمایه گذاری و سه تا پنج میلیارد دلار هم برای حمایت از فقرا و قشرهای آسیب پذیر صرف خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون یک و نیم میلیارد دلار برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شده که بر این اساس به مردم در روستاها و مناطق مرزی پیشنهاد می کنیم که اگر آنها مبلغی سرمایه گذاری کنند ما دو برابر به آن مبلغ اضافه می کنیم و تسهیلات می دهیم تا مشاغل ایجاد شود.
جهانگیری: ماشین اقتصاد کشور راه افتاده است
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: تولید جهت گیری اصلی است و خوشبختانه امروز بخش خصوصی محور و مدار اصلی تولید و سرمایه گذاری در کشور است.
اسحاق جهانگیری در سومین مناظره تلویزیونی در نقد سخنان آقای هاشمی طبا افزود: ما باید از بخش خصوصی حمایت و منابع مورد نظرش را تامین کنیم.
وی گفت: من از اینکه دوستان خیلی ناراحت می شوند که چرا ما به گذشته می پردازیم، این ناراحتی را تحمل کنید.
جهانگیری افزود: بنده فکر می کنم دولت گذشته ، امروز در جلسه نشسته است، تمام تیم دولت گذشته امروز در این ستادها وجود دارند.
وی گفت: رشد منفی هفت درصد را دولت گذشته برای اقتصاد درست کرد، آقای میرسلیم بنده تعجب می کنم شما که مهندس هستید، آمار رسمی کشور را قبول ندارید و از خودتان آمار تولید می کنید و می گویید این اتفاق افتاد.
جهانگیری افزود: بالاخره این کشور مرکز آمار دارد و آمار رسمی است مگر می شود شما غیر از آمار رسمی کشور حرف بزنید، همینجوری بگویید 70 درصد کارخانه ها تعطیل است، بر چه مبنایی حرف می زنید؟
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: ملت عزیز ما مشکلات بزرگی را حل کردیم، ثبات به اقتصاد ایران برگرداندیم، مگر یادتان رفته است که نرخ ارز لحظه ای عوض می شد و یا لحظه ای قیمت کالاها عوض می شد، اصلا سرمایه گذار می توانست برای تولید و سرمایه گذاری فکر کند؟
وی ادامه داد: منابع را به سمت تولید بردیم و فضایی درست کردیم که می شود با بین الملل کار کرد، می شود سرمایه خارجی جذب کرد.
جهانگیری افزود: آقای رئیسی می گوید سال 95 چقدر بوده است؟ سال گذشته 10 میلیارد دلار سرمایه خارجی در وزارت اقتصاد و دارایی ثبت شده است و سه میلیارد دلار آن آمده است روی زمین جذب شده است.
وی گفت: منابع بانکی 43 درصد رشد داشته است و ما اقتصاد کشور را راه انداختیم، ماشین اقتصاد کشور راه افتاده است، سرعتش کم است و ان شاء الله سرعت آن نیز زیاد می شود.
جهانگیری خطاب به آقای قالیباف افزود: بنده با همه مطالبی که به شما گفتم، یک جا نگفتم شما دروغ گفتید، گفتم شما خلاف می گویید و به شما گزارش خلاف داده اند.
وی گفت: بنده در زندگی ام هیچ رانتی استفاده نکردم اگر روزی زمین گرفتم، تنها دارایی ام نیز خانه ام است، اگر روزی گرفتم به قیمت رسمی روز گرفتم.
رئیسی: کشور ما قطب کشاورزی است
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: کشور ما قطب کشاورزی است و باید به آن توجه شود.
رئیسی افزود: رقم 250 هزار کارگاه تولید کفش، کیف و لباس آماری است که وزرای دولت بیان کردند و در رسانه ها نیز منتشر شده است ما نیز در هر شهری که می رویم با کارگرانی که بیکار شده اند مواجهیم.
وی ادامه داد: آیا می شد که اینگونه نشود؟ در جواب باید گفت بله، زیرا خیلی از این کارگاه ها مشکلشان کمبود نقدینگی است. دولت نقدینگی کم نداشته می توان نقدینگی را در تولید استفاده کرد اما به جای آن رفتند چند نفر افراد بدحساب تسهیلات را دریافت کرده اند و افرادی نیز تسهیلات را به نفع خاصی گرفته اند.
رئیسی خطاب به مخاطبان گفت: آیا توانسته اید وامی صفردرصد دریافت کنید؟ یعنی وامی پرداخت شده که هیچگونه بهره ای نداشته است، مبالغی وام پرداخت شده که این مبلغ 300 میلیارد تومان بوده اما یک قران بهره نداشته و در تولید نیز استفاده نشده است.
وی در ادامه با اشاره به مباحث مربوط به حوزه کشاورزی افزود: مطرح می شود که آیا صنعت اصل است یا کشاورزی؟ که این بحث ها در دولت هم مطرح بوده است. ما معتقدیم که هر دوی این موارد اصل است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: کشور ما قطب کشاورزی است و باید به آن توجه شود. وقتی به کسی اجازه داده می شود برود میوه وارد کند در صورتی که ما در شمال کشور، در مازندران و گیلان و در آذربایجان غربی بهترین میوه ها تولید می شود واردکردن میوه معنایی ندارد.
رئیسی افزود: به جای اینکه ما از کف بازار از کف روستا حرف بزنیم عدد و رقمی را اعلام می کنیم در صورتی که واقعیتی که در میدان هستیم چیز دیگری است، کشاورزی گلخانه ای اگر رونق پیدا کند، علم و فناوری در کشاورزی بکار برده شود، تعاونی ها به شکل جدی تحویل گرفته شوند، خیلی از مسایل کشاورزی حل می شود.
هاشمی طبا: صنعت ما باید صادرات محور باشد
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر صنعت ما بر مبنای صادرات شکل نگیرد، محکوم به فناست.
آقای سیدمصطفی هاشمی طبا در مناظره سوم تلویزیونی خطاب به میرسلیم، افزود: شما 15 سال رئیس هیئت مدیره یک شرکت موتورسازی در شمال بوده اید. در این مدت چه تحولی ایجاد کرده اید و آن شرکت در چه وضعی است؟
وی گفت: من با توجه به سابقه خود گفته ام اگر صنعت نفت صادرات محور نباشد محکوم به فناست. اما بسیاری از افراد می گویند چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است و چرا می خواهید محصول ضعیف ایرانی را به خارجی ها بدهید؟
هاشمی طبا افزود: بجای اینکه صنعت ما بر مبنای صادرات شکل بگیرد فقط بر مبنای رفع نیازهای داخلی است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بسیاری از صنایعی که امروز می گویند خوابیده، دچار استهلاک فنی شده است.
هاشمی طبا افزود: صنعت و کشاورزی به آن معنا ایجاد اشتغال نمی کند و اشتغال زایی باید براساس گردشگری باشد.
وی گفت: اینکه بعضی می گویند 5 میلیون شغل ایجاد می کنم من در یک ماه 1 میلیون شغل ایجاد می کنم به این صورت که به دست هر نفر 1 قالب خشت خام می دهم.
هاشمی طبا اظهار داشت: ایجاد شغل سرمایه گذاری، فناوری، آشنایی و تجربه می خواهد و یکی از کارهایی که ما می توانیم انجام دهیم صادرات خدمات مهندسی ساختمان، نیرو و برق است.
وی افزود: مهندسان ایرانی اکنون می توانند سکوی گازی درست کنند. بنابراین در کشورهای دیگر هم می توانیم این کار را انجام دهیم و می توانیم با مصالح داخلی خود ساختمان بسازیم همین طور که اکنون در 15 کشور کار فنی انجام می دهیم.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: قطعه سازان وابسته به صنعت خودرو و صنایع وابسته به ساختمان دچار مشکل شده اند که آنها نیز باید خود را با صادرات وفق بدهند و شرکت ها باید بازار جهانی پیدا کنند و فقط نمی توانند محصولات خود را در داخل کشور بفروشند.
هاشمی طبا افزود: ما از یک طرف می گوییم باید سرمایه گذاری خارجی بشود و از یک طرف نیز قراردادی نوشته می شود اما در مطبوعات می گویند استعماری است، اگر قرار است خارجی ها فناوری بیاورند باید منافع آنها حفظ شود.
وی گفت: اصلاح مسائل کشاورزی و زیست محیطی خود نیز اشتغال زایی خوبی فراهم می کند که می تواند مورد نظر قرار بگیرد.
بخش دوم مناظره
هاشمی طبا: ضرورت طراحی سیستم جامع مالیاتی
سید مصطفی هاشمی طبا در سومین مناظره گفت: طراحی سیستم جامع مالیاتی ضروری است.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه برنامه ای برای اصلاح نظام مالیاتی کشور دارید و ملاحظات شما برای حمایت از تولید و اشتغال در این زمینه چیست؟ گفت: در ابتدا با اعلام دارایی های نامزدها مخالفت کردم و هیچ قانونی هم در این زمینه وجود ندارد، چون ملاک اصلا پول داشتن یا نداشتن نیست و چه بسا ممکن است کسی فقیر باشد اما کیسه بدوزد و متقابلا درخواست می کنم نامزدهای محترم نسبت به اعلام منابع پولی ستادشان بطور مشخص با ارائه دهندگان و بردن نام آنها و مخارجی را که انجام داده اند، اعلام کند.
وی درباره برنامه مالیات افزود: درباره مالیات ما باید افراد را در حقیقت مثل کشورهای اروپایی رصد کنیم و درآمدهای واقعی را شناسایی کنیم و سیستم جامع مالیاتی را بکار ببریم.
هاشمی طبا گفت: چون همانطور که یکی از دوستان اشاره کرد حدود 40 درصد از کسانی که مالیات پرداخت نمی کنند اصلا در زمره مالیات دهندگان نیستند و باید سیستم جامع مالیاتی را طرح کرد و به مورد اجرا گذاشت.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در زمینه شرکت های تولیدی که واقعا مظلوم هستند به ویژه کسانی که صنایع دقیق را کار می کنند و فشار بسیار زیادی روی آنهاست از قبیل بیمه های اجتماعی، مالیات و ... حتما باید نسبت به کسانی که تولیدات صادراتی بخصوص و با کیفیت را تولید می کند، معافیت های مالیاتی بدهیم.
جمع بندی پایان مناظره
هاشمی طبا: سیاست مدارو مسئول باید مردم خود را دوست داشته باشد نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما گلهای خندانیم فرزندان ایرانیم، ما سرزمین خود را مانند جان می دانیم، ما باید دانا باشیم، هوشیار و بیدار باشیم، از بهر حفظ ایران باید توانا باشیم، آباد باش ای ایران آزاد باش ای ایران، از ما فرزندان خود دل شاد باش ای ایران.
سید مصطفی هاشمی طبا در مناظره سوم افزود: من می خواستم نوه شش ساله خود را بیاورم که بگویم کار ما باید برای آنها باشد، سیاست مدار و مسئول کشور باید مردم خود را دوست داشته باشد، دوست داشتن انواع مختلف دارد امام مردم را دوست داشت اگر در حمله عراق به مردم می گفت پناه بگیرید و جان خود را حفظ کنید یک نوع بود ولی امام به مردم گفت: به جبهه بروید و شهادت افتخار است و مردم به جبهه رفتند.
وی افزود: ما برای 4 تا رای نباید کاری کنیم که خود را دوست دار مردم بدانیم وعده هایی که داده می شود منطقی نیست می گوییم وعده یارانه سه برابر از کجاست؟ می گویند می گوییم.
هاشمی طبا گفت: عزت ایران حفظ و ارجمندی ایران سرلوحه کار من است ، به فقرا و معلولان و بی سرپرستان و خانواده های ناتوان باید کمک کرد که بخشی از آنها گفته شد.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی، تولید برای صادرات و اصلاح کشاورزی برای رفع نابودی ایران بسیار مهم است ما باید بدانیم که ایران همه چیز به ما داده است، ملت باید آن را جبران کنند همه مردم ما بدانند که نفت، آب ، گاز ، جنگل ، رودخانه در خدمت آنها بوده است و اکنون اگر به این شیوه ادامه دهیم میراث یک کشور سترون را خواهیم داشت و نه استقلال ملی خواهیم داشت و نه عظمت و سربلندی ملت ایران.