به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد جواد سروش امروز در مراسم گرامیداشت روز جهانی زمین پاک افزود: امروزه یکی از مشکلات بزرگی که انسان با آن روبرو است مشکلات محیط زیستی و توسعه شهرنشینی است.
وی با اشاره به احداث سدهای متعدد ادامه داد:از بین رفتن جنگل ها، خشک شدن تالاب ها، انقراض گونه های گیاهی و جانوری ، بروز گرد و غبار و وقوع سیل و توفان پیامدهای زندگی شهرنشینی است.
مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: روزانه در جهان 3.5 تا 4 میلیون تُن پسماند تولید می شود، سالانه 7.3 دهم میلیون هکتار جنگل در دنیا از بین می رود، سالانه یک میلیارد تُن کربن وارد جَو می شود و حدود نیمی از جنگل های استوایی از بین رفته است.
سروش ادامه داد: از سال 1383 تا 1392بر اثر بهره برداری بی رویه از جنگل ها سطوح جنگلی کشور از 14.2 دهم به 12 میلیون هکتار کاهش یافته است.
وی افزود: از سال 1960 تاکنون حدود یک سوم زمین های قابل کشت جهان از بین رفته است.
مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از این رو سازمان ملل برای افزایش آگاهی مردم روزی به نام زمین پاک نامگذاری کرده است.
سروش اظهار کرد: این روز فرصت مناسبی است تا با استفاده از فناوری های روز دنیا بر فعالیت های مرتبط با شهر سبز تمرکز کنیم.
مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان محیط زیست افزود: حفظ زمین یک وظیفه همگانی است و باید در حفاظت از مولفه های زیستی مانند آب ، خاک و هوا تلاش کنیم.
سروش با اشاره به تدوین لایحه خاک و ارائه آن به مجلس شورای اسلامی گفت: از زمانی که پرونده لایحه هوای پاک در مجلس شورای اسلامی بسته شد سازمان حفاظت محیط زیست لایحه حفظ و صیانت از خاک را تدوین و به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است تا تصویب شود.
وی ادامه داد: درحال حاضر در کشور یک زباله سوز مشغول به فعالیت داریم که سه زباله سوز دیگر نیز در حال ساخت است تا مشکل زباله و دفن غیربهداشتی آن درسطح کشور مرتفع شود.