حذف کیسه های پلاستیکی الویت سازمان محیط زیست
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست حذف کیسه های پلاستیکی از چرخه مصرف را از مهمترین برنامه های این سازمان در سال
95 برشمرد .
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، سعید متصدی درمصاحبه با خبرنگاران با تاکید براینکه ترکیبات موجود در کیسه های یک بار مصرف سرطانزاست از مردم خواست از قرار دادن نان مصرفی خود داخل این نوع کیسه ها خودداری کنند .
وی با اشاره به اینکه از 50 درصد کیسه های پلاستیکی فقط یک بار استفاده می شود افزود: سازمان حفاظت محیط زیست به زودی دستورالعمل مربوط به حذف کیسه های پلاستیکی را از چرخه مصرف و جایگزین کردن کیسه های زیست تجزیه پذیر را ابلاغ می کند .
متصدی از اینکه بخش های عمده ای از تالاب انزلی پوشیده از زباله از جمله کیسه های پلاستیکی است ابراز تاسف کرد و گفت : این رویه با فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی مغایر است و باید مردم بیش از پیش به موضوع محیط زیست توجه کنند .
وی همچنین به اهمیت مدیریت پسماند در استان های شمالی کشور اشاره کرد و افزود : سازمان حفاظت محیط زیست تا دو هفته آینده برنامه های اجرایی خود را برای مقابله با حجم فزاینده پسماند در این استان ها ارائه می دهد .
متصدی تولید روزانه پسماند در استانهای شمالی کشور را 5 هزار و 392 تن اعلام کرد و گفت: کاهش مصرف مواد پلاستیکی، مدیریت توریست، کاهش میزان تولید زباله و تفکیک آن از مهمترین برنامه های پیش بینی شده در طرح مدیریت پسماند در این استان هاست.
وی به آثار مخرب جنگ بر محیط زیست اشاره کرد و افزود: اثرات مخرب جنگ بر محیط زیست در حال حاضر در افغانستان و سوریه به وضوح دیده میشود و متأسفانه در دنیای کنونی شاهد تنازعاتی هستیم که به محیط زیست ضرر میرساند.
معاون محیط زیست، با بیان اینکه سالانه 17 میلیون هکتار جنگل در دنیا از بین میرود به فرارسیدن سوم اردیبهشت روز زمین پاک اشاره کرد و گفت : رویکرد اصلی امسال در روز زمین پاک، حفظ منابع گیاهی و زمین است .
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در کارنامه خود افتخار برنامهریزی اجرای برنامهها و رسیدن به هدف را دارد، گفت: در اوایل سال 92 برنامه کاهش آلودگی هوا ارائه و در دولت تصویب شد و این برنامه یکی از موفقترین برنامههای سازمان محیط زیست در دولت یازدهم بود.
متصدی تصریح کرد: در سال گذشته با وجود پدیده وارونگی هوا و طوفانهای گرد و غبار،50 روز بهتر و سالمتر از سال 93 داشتیم و در سال 94 در بیشتر استانها روند کاهش آلودگی را تجربه کردیم.
وی افزود: از ابتدای امسال و اواخر سال گذشته، برش یکساله کاهش آلودگی هوا را طی میکنیم و هدف این برنامه حذف روزهای هشدار و اضطرار است که با اقداماتی مانند از رده خارج کردن خودروها و اتوبوسهای فرسوده، افزایش سهم مترو در حمل و نقل عمومی این هدف را دنبال میکنیم.
متصدی خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر برای پسماندها نیز اقداماتی صورت گرفته است و بحث مدیریت پسماند شهری در دستور کار دولت قرار دارد.
وی افزود: سند مربوط به پسماندها در قالب لایحه مدیریت شهری و آئیننامه مدیریت پسماندها تصویب شده و ضوابط خوبی برای برخی از عوامل آلاینده از جمله پلاستیکها تدوین شده است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست درباره باطریهای فرسوده، گفت: در زمینه باطریهای فرسوده و استحصال سرب نیز کارهای خوبی صورت گرفته است و واردات صددرصدی باطری به واردات 30 درصدی کاهش یافته و نیاز صنعتی به این محصول از طریق منابع داخلی تأمین میشود و ما به سمت استفاده از باطریهای سربی در داخل کشور در بازیافت صنایع باطری خواهیم رفت.
متصدی افزود: طی یکی دو سال اخیر بخش عمده پسماندهای ویژه که در کشور توانایی بازیافت آنها را نداشتیم، به کشورهای دیگر صادر شده است و تا امروز دو مرکز پسماند ویژه در قزوین و اصفهان راهاندازی شده است، فعالیت خوبی در زمینه انتقال انرژی و تبدیل زباله به انرژی با همکاری کشورهای اتریش و ژاپن صورت گرفته است و امیدواریم شاهد ورود تکنولوژیهای به روز و غیرآلاینده به کشور باشیم.
وی با بیان اینکه برای ورود هر تکنولوژی رعایت استانداردهای روز دنیا الزامی است، گفت: به هیچ وجه به صنعتی که بخواهد استانداردهای سال گذشته را رعایت کند، اجازه ورود نمیدهیم، این مسئله در مورد تکنولوژیهای تبدیل انرژی نیز صدق میکند و بسیاری از قراردادهایی که طبق استانداردهای سال قبل بوده است، در حال اصلاح شدن است.
معاون محیط زیست با بیان اینکه ساماندهی پسماندهای بیمارستانی در دستور کار محیط زیست قرار گرفته است، افزود: ساماندهی پسماندهای بیمارستانی در سال گذشته در سالیان گذشته به گونهای بود که اگر پسماندی در اتوکلاوها ضدعفونی میشد تبدیل به پسماندهای عادی میشده است و براساس بررسیهای صورتگرفته، امروز پسماندهای ناشی از اتوکلاوها پسماند عادی نیست بلکه شبه عادی است و مدیریتی برای جمعآوری و حمل و نقل آنها لازم است که خوشبختانه هماکنون در حال نهایی شدن و مقدمات این کار در شهرداری فراهم شده است.
متصدی افزود: براساس ماده 12 آییننامه اجرایی مدیریت پسماند، هر تولیدکننده و واردکننده محصول نسبت به بازیافت و دفع پسماندهای خود باید اقدام کند و اگر این افراد نتوانند این کار را انجام دهند، باید 5 در هزار ارزش کالا را به حساب صندوق ملی محیط زیست واریز کنند تا این صندوق نسبت به بازچرخانی پسماند محصولات اقدام کند که در این زمینه همکاری با وزارت صنایع و گمرک انجام شده است.
وی تصریح کرد: در بخش اول، واردکنندگان کالاهای باارزش لوکس نسبت به این فعالیت اقدام کرده و از اواخر سال گذشته این موضوع اجرایی شده است و در مراحل بعدی با توجه به رشد اقتصادی کشور، بقیه کالاهای وارداتی تولیدکنندگان داخلی نیز باید این قانون را رعایت کنند.