تولید 18 لیتر شیرآبه در ثانیه در شهرهای شمالی کشور
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست: متأسفانه در هر ثانیه در شهرهای شمالی کشور از زباله های تلمبار شده 18 لیتر شیرابه تولید و به رودخانه ها جاری می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما سعید متصدی در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع پسماند و پسماندهای بیمارستانی و مشکلات زیست محیطی آن افزود: وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست درخصوص پسماندهای بیمارستانی یک اختلاف نظر دارد، وزارت بهداشت بر این باور است که اتوکلاوها بعد از یک مدت بی خطر است اما سازمان محیط زیست معتقد است مدیریت پسماندهای بیمارستانی باید گندزدایی و غیرفعالی آن انجام شود. چراکه پسماندها بنابر درجه خطر آنها تقسیم بندی شوند و کسانیکه به صورت پیمانکار آن هستند هزینه ای را دریافت می کنند و با توجه به میزان دریافت پسماند در امحا و دفن آن مسئولیت دارند.
وی با اشاره به بازیافت پسماندهای پزشکی و ساخت کارخانه زباله سوز پسماندهای بیمارستانی ادامه داد: درخصوص بازیافت پسماندهای پزشکی تفکیک پسماندها باید به طور کامل و دقیق صورت گرفته باشد و زمانی می توان آنها را بازیافت کرد که شرایط تفکیک آن رعایت شده باشد لذا بر پایه مرکزی برای پسماند پزشکی به موضوع بازیافت موضوعیت ندارد مگر اینکه شرایط مطلوب آن رعایت شود و درحال حاضر تنها راهی که می توان انجام داد امحا پسماندهای بیمارستانی است.
متصدی با اشاره به شرابه های زباله و اثرات زیست محیطی افزود: متأسفانه در کشور ما دفن بهداشتی زباله ندارم و تمامی زباله ها در یک مکان تلمبار می شوند که بعد از مدتی منابع آب و خاک را دچار آلودگی می کنند. در قانون مدیریت پسماند برعهده شهرداری هاست و من متأسفم که شهرداری های کشور به فکر همه چیز هستند الا پسماندها.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: با وجود اینکه شهرداری های کشور عوارض آلایندگی های زیست محیطی واحدهای صنعتی و خدماتی را اخذ می کنند، متأسفانه به هیچ عنوان آن عوارض خرج مسائل زیست محیطی نمی شود و ما شاهد شهرهایی هستیم که فجیع ترین حالت آن درخصوص شیرابه های تولیدی زباله هاست که در شهرهای شمالی کشور در هر ثانیه 18 لیتر شیرابه تولید و به رودخانه ها جاری می شود.
متصدی ادامه داد: 19 راهکار کوتاه مدت درخصوص مبحث زباله های و شیرابه های آنها مطرح کردیم که می توان به تفکیک زباله از مبدأ، استفاده از زباله بعنوان کمپوست، چگونگی امحای سموم تاریخ گذشته و نحوه تفکیک زباله ها مطرح گردیده که تنها راهکار اصلی آن تفکیک از مبدأ و بازیافت زباله هاست که تا چند ماه آینده موضوع اصلی سازمان حفاظت محیط زیست موضوع پسماند است که باید این مشکل هرچه زودتر حل شود.