عقب نشینی بانکها برای پرداخت تسهیلات به بافتهای فرسوده
مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری با اشاره به اینکه باید سالانه حدود 300 هزار تسهیلات به نوسازی بافت فرسوده پرداخت شود، گفت: از 24 بانک عامل فقط 7 بانک به نوسازی بافت فرسوده کمک کردند.
محمد سعید ایزدی در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در رابطه با اقدامات انجام شده در نوسازی بافتهای فرسوده گفت: دولت یازدهم گام های موثری را در حوزه سیاست گزاری ، برنامه ریزی و مدیریت اجرایی بهسازی و نوسازی برداشته است.
وی ادامه داد: تدوین سند ملی اولین گام در دولت بود که به تصویب رسید وهمه دستگاهای دخیل باید ملاک عمل خود قراردهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تلاش ما در سند ملی هم راستا سازی بین دستگاه های مختلف است گفت: 20 دستگاه در فرآیند اقدامات توسعه ای دخیل هستند و اقدامات مشترک و کارآمدی خواهند داشت.
ایزدی تصریح کرد: تشکیل ستاد بازآفرینی که از اقدامات مهم دولت بود در 24 جلسه با حضور وزیر تشکیل شد که گام بعدی اجرای این برنامه بود.
وی تاکید کرد: تا پیش از این برنامه ای برای بافتهای فرسوده در شهرهای کشور نداشتیم اما اکنون با تفکیک شهرها اولویت محلات را در هر استان مشخص کردیم.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری با اشاره به اینکه برنامه ریزی برای اقدام در محلات صورت گرفته است تاکید کرد: بیش از 470 میلیارد تومان اعتبار از ردیف دولتی در قانون برنامه بودجه 95-96 داریم.
وی افزود: با دریافت مصوبه از بانک مرکزی، بانکها را ترغیب و تشویق کردیم و برای اولین بار در کشور سود تسهیلات مسکن در بافت فرسوده به 8 درصد رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: طرح ها را با دست خالی و بدون درآمد و منابع مالی و اعتباری شروع کردیم و بیش از 174 طرح را به ثمر رساندیم و 135 طرح هم بدون در اختیار داشتن منابع در حال اجراست.
وی تاکید کرد: با وجود دریافت مصوبه، باید سالانه 300 هزار تسهیلات به متقاضیان پرداخت کنیم ولی به دلیل عدم همکاری سیستم بانکی فقط 50 هزار تسهیلات در سال 95 پرداخت شد.
وی تاکید کرد: امسال شیوه جدیدی را بنیان نهادیم و هزار میلیارد از محل منابع در اختیار بانک مسکن به تسهیلات نوسازی در بافت های فرسوده اختصاص دادیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: بانک مسکن در سال 96 حدود 100 هزار وام 12 درصدی پرداخت می کند همچنین به متقاضیان نوسازی با سود 12 درصد وام پرداخت می شود و تمام زمینه ها برای فرآیند نوسازی تسهیل می شود.
ایزدی با بیان اینکه آخرین اقدام تشویق و ترغیب بخش خصوصی در بافت فرسوده است گفت: مدلی به نام (توسعه گر) که دستورالعمل و شیوه نامه آن در ستاد اقتصاد مقاومتی تصویب شد تا چگونه بخش خصوصی وارد این عرصه شود.
وی ادامه داد: تا قوانین و ابزارها به کمک انبوه سازان نیاید، آنها نمی توانند وارد میدان شوند.
ایزدی تصریح کرد: در مصوبه جدید مدل توسعه گرا اجازه مدل و تامین مالی را به توسعه گر می دهد و می تواند با بانکهای عامل وارد مذاکره شود.
وی افزود: در مصوبه اخیر شرایط برای ورود انبوه سازان تصویب شد و انبوه سازان در اولویت دریافت تسهیلات هستند.
مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری تاکید کرد: در سال گذشته عمده تسهیلات در تهران پرداخت شد و بانک مسکن بیش از 23 هزار سهمیه نوسازی را پرداخت کرد و سایر بانکها تمایل و رغبتی برای پرداخت تسهیلات نداشتند.
ایزدی ادامه داد: با تخصیص اعتبار بانک مسکن امیدواریم تسهیلات به هیچ امری وابسته نباشد.
وی افزود: براساس مصوبه سالانه حدود 300 هزار تسهیلات باید پرداخت شود و سال 95 به 56 هزار تعهد عمل کردیم و بیش از 24 بانک عامل معرفی و فقط 7 بانک کمک کردند.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات تنها ابزار تحقق بهسازی و نوسازی نیست و در کنار سایر مشوق ها و بسته های حمایتی است گفت: ارتباط با نهاد مدیریت شهری و سازمان های مختلف صورت گرفته است و امروز نمونه های اجرای سیاست ها را در رشت، همدان، گرگان و بسیاری از شهرهای کشور می بینیم.