زهرا عبداللهی:
بیش از 50 درصد جمعیت کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند
مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: 60 تا 70 درصد ایرانیان 55 تا 65 ساله به بیماری چاقی مبتلا هستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ زهرا عبداللهی امروز درحاشیه نشست سخنگوی وزارت بهداشت با خبرنگاران گفت: مشکل اصلی تغذیه در کشور اضافه وزن و چاقی است نه سوء تعذیه، به گونه ای که هم اکنون نیمی از جمعیت 15 تا 65 ساله ایران دچار اضافه وزن هستند.
وی افزود: متأسفانه اضافه وزن و چاقی در زنان بیشتر است و دلیل عمده آن الگوی نامناسب غذایی است.
عبداللهی با اشاره به آمارهای جهانی برای دریافت روزانه 40 گرم شکر هر نفر گفت: هر ایرانی روزانه 66 گرم قند و شکر مصرف میکند این درحالیست که مصرف روزانه هر ایرانی46 گرم چربی است در صورتی که طبق استانداردهای جهانی باید35 گرم باشد.
وی درباره مصرف نمک نیز گفت: روزانه 10 و 8 دهم گرم نمک در سبد غذایی هر ایرانی است که باید به کمتر از 5 گرم برسد. در این راستا اقدامات مفیدی انجام شده که مهمترین آن کاهش میزان نمک نان بوده است زیرا روزانه 6 تا 7 گرم نمک از طریق نان دریافت می کردیم.
وی افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی سلامت کشور شاهد کاهش میزان نمک در نان به یک درصد خواهیم بود که با اجرای این طرح، میزان نمک دریافتی هر ایرانی سه گرم در روز کاهش مییابد.
عبداللهی در ادامه به کاهش قند در برنامه غذایی خانوارها برای اصلاح سبد غذایی اشاره کرد و گفت: باید10 درصد قند نوشابه و آبمیوههای صنعتی کاهش یابد و معتقدیم که باید سیاستها در واردات شکر تغییر کند و ضمن افزایش تعرفهها، یارانه نیز حذف شود.
وی همچنین به غنیسازی آرد با آهن اشاره کرد و افزود: در سال 90 به دلیل بالا بودن هزینههای غنیسازی این برنامه متوقف شد؛ اما از سال 92 به بعد این طرح مجدداً آغاز شد و بیش از 85 درصد کارخانههای آرد، غنیسازی را انجام میدهند هم اکنون نیز در حال تحقیق برای افزودن ویتامین D به آرد برای پخت نان هستیم.
مدیر کل بهبود تغذیه وزارت بهداشت همچنین به غنی سازی شیر با ویتامین دی اشاره کرد و گفت: پارسال با حمایت تولیدکنندگان شیر، شیر غنی شده با ویتامین D به دانش آموزان 15 استان در قالب برنامه شیر مدرسه ارائه شد و امسال همه استانها شیر غنی شده با ویتامین D به دانش آموزان خود میدهند.
وی شایعه، آردهای وارداتی، آرد ذرت سبوس دار شده هستند را تکذیب کرد و گفت: استاندارد آرد و نان در شورای عالی سلامت در حال بازنگری است و از وزارت صنعت و معدن خواسته ایم حداکثر سبوس گیری گندم 15 درصد باشد در حالی که اکنون برای برخی نان ها تا 21 درصد هم می رسد.