وزارت بهداشت هیچ سپرده بانکی برای دریافت سود ندارد
سخنگوی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی هیچ حساب سپرده بانکی برای دریافت سود ندارند بلکه بانکها برای رقابت، به باقی مانده پول دانشگاهها سود میدهند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، ایرج حریرچی در نشست خبری امروز با اصحاب رسانه درباره سپردهگذاری دانشگاهها از پول حوزه سلامت گفت: درآمد روزانه به حساب بیمارستان و سپس به حساب دانشگاه واریز میشود و دانشگاه هم کل اعتبار را به حساب خزانه می ریزد و آنگاه به وزارت بهداشت اختصاص مییابد، یعنی به صورت آبشاری این درآمد توزیع میشود.
وی افزود: در مدت گردش های مالی مبالغ در حساب بانکهاست که درصدی از این درآمدها برای حقوق کارکنان است و تمام گردش مالی اختصاصی، عمومی، هدفمندی، عمرانی، درآمد نقدی، پول بیمهها در 1699 واحد مستقر حوزه سلامت از بیمارستان و دانشگاه و پژوهشگاه و مراکز تحقیقات حساب جداگانه دارند و اگر پولی از این مبالغ باقی ماند بانکها پیشنهاد میکنند برای جذب باقی مانده پول سود آن را بپردازند اما هیچ مبلغی برای دانشگاه یا حقوق کارکنان هزینه نمیشود و تمام این سود سپرده با تشخیص هیئتهای امنا دانشگاهها برای مردم و در جایی هزینه میشود که کمبود و کسری وجود دارد.
قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره طرح سرشماری وزارت بهداشت گفت: دریافت اطلاعات سلامت هموطنان در برخی شهرها آغاز شده است و مأموران وزارت بهداشت حتماً با معرفی نامه رسمی به در خانه یا محل کار افراد می آیند و اطلاعات مربوط به سلامت افراد شاغل و خانواده آنان را دریافت می کنند و در صورت لزوم هموطنان را به مراکز بهداشتی و درمانی ارجاع می دهند.
وی افزود: طرح سرشماری وضع سلامت مردم از حاشیه شهرها شروع و تقریباً کامل شده است، اما سرشماری در شهرها، متفاوت و به صورت مرحله ای است یعنی در گام اول با اطلاع رسانی محیطی و رسانه های محلی یا ملی از مردم برخی شهرها می خواهیم به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند و در مرحله بعد رابطان سلامت، تلفنی با مردم تماس می گیرند و اگر در این مرحله نیز به تمام مردم دسترسی حاصل نشد، مأموران وزارت بهداشت به در خانه یا محل کار هموطنان مراجعه می کنند که همه این کارها برای رسیدن به این هدف است که هر ایرانی یک مراقب سلامت داشته باشد.
قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه به دریافت نکردن سهم وزارت بهداشت از محل اعتبارات هدفمندی یارانه ها اشاره کرد و گفت: تاکنون اعتبارات حوزه سلامت از این محل را دریافت نکرده ایم اما هیچ کدام از بسته های خدمتی طرح تحول سلامت بر زمین نمانده و از ارائه خدمات به مردم سر سوزنی کم نشده است.
حریرچی افزود: انتظارات نامعقولی از وزارت بهداشت است و متأسفانه بخاطر بیمه شدگان جدید، به وزارت بهداشت حمله می کنند، در حالی که 9 هزار و 700 میلیارد تومان از دو سازمان بیمه گر طب داریم در حالی که کسی نیست که سئوال کند چگونه می توان 9 میلیون نفر را بیمه کرد بدون اینکه بودجه ای بخواهد.
سخنگوی وزیر بهداشت همچنین درباره میزان تورم در حوزه سلامت نیز گفت: از سال80 تا سال91 بیش از50 درصد هزینههای سلامت از جیب مردم بود ولی در سال 93 این درصد به 40 درصد کاهش یافت، در سال 92 و 93 نیز هزینه خانوارها فقط 5 و 8 دهم درصد از درآمد آنان بوده است.
وی افزود: در سالهای اجرای طرح تحول، هزینه پرداختی مردم کاهش یافته است یعنی در سال92 تورم سلامت بالغ بر 34 و 8 دهم درصد، در سال 93 بالغ بر31 و 7 دهم درصد در سال 94 بالغ بر23 و 8 دهم درصد و در 6 ماهه اول امسال تورم سلامت به 17 درصد کاهش یافته است و در مجموعه هزینه خانوار در بهداشت علیالخصوص در سال 93 که نقد به آن وارد میکنند 18 درصد افزایش یافت در حالی که تورم جامعه 15 درصد بود، بنابراین تورم سلامت در این سال دو برابر نشده است و این آمارهای رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار است.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره اینکه آیا مدیران ارشد وزارت بهداشت عضو هیئت مدیره بیمارستان های خصوصی هستند، گفت: هیچ یک از مدیران این وزارتخانه عضو هیئت مدیره بیمارستان های خصوصی نیستند البته شاید در گذشته سهامی داشته اند، اما در حال حاضر تا آنجا که اطلاع دارم، مدیران ارشد وزارت بهداشت عضو هیئت مدیره بیمارستان های خصوصی نیستند.