وی به تثبیت تعرفه غرفه ها نسبت به سال گذشته و به صادرات فرش اشاره کرد و گفت : با اجرای برجام از دی سال گذشته ، ممنوعیت ورود فرش دستباف ایرانی به امریکا لغو شد و نشریه تخصصی فرش دستباف "هالی" انگلستان در شماره 188 خود برای نخستین بار ویژه نامه ای را به موضوع فرش دستباف ایران اختصاص داد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت : در چهارماهه امسال ، براساس اعلام رسمی گمرک 82.9 میلیون دلار فرش دستباف صادر شده است .
حمید کارگر افزود : در این مدت یکهزار و 428 تن فرش دستباف صادر شد که از نظر ارزشی 39.5 درصد و از نظر وزنی 38.1 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد نشان می دهد.
وی گفت : باتوجه به صفر بودن صادرات فرش دستباف ایران به امریکا از سال 2010 میلادی به اینطرف ، بخش زیادی از رشد صادرات این کالا متاثر از لغو صادرات فرش دستباف ایران به امریکا بوده است.
کارگر افزود : تا قبل از سال 2010 میلادی متوسط صادرات سالانه فرش دستباف ما به امریکا 80 میلیون دلار بود که از اواخر دیماه 94 با اجرایی شدن برجام نخستین محموله از مبداء المان و از بهمن ماه صادرات مستقیم فرش دستباف ایرانی به امریکا شروع شد ، در بهمن سال گذشته 2.7 و اسفندماه 9 میلیون دلار و در چهارماه امسال 27.6 میلیون دلار فرش دستباف به امریکا صادر شده است.
وی از امریکا به عنوان بزرگترین و مهم ترین بازار فرش دستباف دنیا و ایران یاد کرد و با بیان اینکه امریکایی ها با برند پرشین کارپت ( فرش ایرانی ) اشنا هستند ، گفت : باتوجه به وقفه 5 ساله ما در بازار امریکا رقبای ما بخشی از بازار را در اختیار گرفتند و لذا برای کسب جایگاه از دست رفته و اشنایی نسل جدید این کشور با فرش ایرانی نیازمند تبلیغات و شناخت ذائقه و سلیقه مشتریان هستیم.
کارگر افزود : برای رونق بازار فرش در داخل کشور هم تفاهمنامه ای با صندوق کارافرینی امید با هدف ارائه تسهیلات ارزان قیمت به فرشبافان منعقد شده است که امیدواریم با اغاز نمایشگاه بیست و پنجم فرش دستباف در نمایشگاه بین المللی تهران اجرایی شود.
وی گفت : براساس این تفاهمنامه همچنین خریداران فرش دستباف می توانند تا 10 میلیون تومان از غرفه های نمایشگاه و فروشگاههایی که عضو صندوق هستند به صورت اقساط 36 ماهه و با نرخ سود 4 درصد خرید کنند.
کارگر با بیان اینکه صادرات 400 میلیون دلار فرش دستباف را برای سال 95 هدف قرار داده ایم ، افزود : متوسط صادرات ما در دهه های اخیر 500 میلیون دلار بود و با اعمال تحریم ها و برخی مسائل داخلی این میزان در سالهای 89 تا 93 به حدود 300 تا 350 میلیون دلار کاهش یافت ، با ممنوعیت صادرات به امریکا بازار چین جایگزین شد و در سالهای اخیر صادراتی خوبی به این کشور داشتیم و سال گذشته حدود 4 میلیون دلار فرش دستباف به چین صادر شد.
وی گفت : در حال حاضر یک سوم صادرات رسمی فرش همراه مسافر انجام می شود.
*با یک هزار میلیارد تومان همه قالیبافان بیمه می شوندرئیس مرکز ملی فرش ایران گفت : برای قرار گرفتن قالیبافان زیر چتر بیمه تامین اجتماعی به یک هزار و 74 میلیارد تومان اعتبار نیاز است .
حمید کارگر افزود : این مبلغ برای پوشش بیمه تامین اجتماعی 500 هزار قالیباف نیاز است که مجلس شورای اسلامی فقط 444 میلیارد تومان از اعتبارات مورد نیاز را در قالب بودجه سال 95 تصویب کرد .
وی گفت : بیمه قالیبافان از خواسته های به حق فعالان این هنر صنعت است که با کمک و حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی از سال 85 اجرایی شد و دولت قبول کرد که 20 درصد سهم کارفرما را بپردازد .
کارگر ، مشکل اجرای قانون بیمه قالیبافان را تصویب سالانه اعتبارات مورد نیاز می داند و می افزاید : اعتبارات مصوب سال گذشته در مجلس شورای اسلامی پاسخگوی نیاز جمعیت قالیبافان نبود و براین اساس بخشی از قالیبافان از بیمه تامین اجتماعی محروم ماندند .
وی گفت : امیدواریم با گشایش اقتصادی و توجه نمایندگان در سال 96 اعتبارات مورد نیاز برای بهره مندی جامعه قالیبافان از خدمات بیمه تامین اجتماعی تصویب شود .