معاون شرکت توزیع برق تهران گفت: با توجه به افزایش دما اگر مشترکان صرفه جویی نکنند با خاموشی پراکنده مواجه خواهیم شد.
کامبیز ناظریان در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت:با توجه به افزایش دما به دلیل افزایش بار خطوط و پست های برق ، اگر مشترکان صرفه جویی نکنند با خاموشی پراکنده مواجه خواهیم شد.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق تهران افزود:میزان مصرف برق در روزهای عادی سال حدود 2500 مگاوات است و این میزان در روزهای تابستان به 3000 تا 3200 مگاوات در تهران بزرگ می رسد.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال بیش از 6 هزار و 250 میلیون کیلووات ساعت برق مصرف شده است ، تصریح کرد : برای زمان پیک تابستان تمهیداتی در نظر گرفته بودیم که 250 مگاوات باید از طریق مدیریت مصرف صرفه جویی می شد اما تاکنون 80 درصد آن محقق شده است.
ناظریان اضافه کرد : مدیریت مصرف از طریق صنایع ، محرک های خودتأمین ، ادارات ،فرهنگ سازی و مصرف درست مشترکان در ساعت های اوج مصرف برق دیده شده است.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق تهران با تاکید بر اینکه نسبت به هر گونه خاموشی و قطعی برق حساسیت داریم و تلاش می کنیم کوچکترین خاموشی اتفاق نیفتد ، تصریح کرد : امیدواریم با تعامل مردم و مصرف مناسب این امر تحقق پیدا کند و شاهد خاموشی نباشیم.
ناظریان گفت: مشترکان مطمئن باشند متصدیان برق به صورت لحظه ای شبکه برق تهران را کنترل می کنند و آماده خدمت رسانی به مشترکان با برق پایدار هستند.
وی از مشترکان تهرانی خواست با مدیریت مصرف از خاموشی های پراکنده که به دلیل افزایش بار در ساعات پیک مصرف رخ می دهد ، جلوگیری کنند.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق تهران گفت: در تهران 1500 مگاوات از مصرف برق مربوط به سیستم های سرمایشی است که حدود 40 درصد مصرف برق تهران را شامل می شود و این میزان بار در تابستان به شبکه اضافه می شود در حالی که متوسط مصرف برق تهران 2 هزار و 500 مگاوات است.
ناظریان از مشترکان خواست با تنظیم دمای هوای وسایل سرمایشی در منازل و ساختمان ها در 24 تا 25 درجه به کمک شبکه برق بشتابند که این موضوع در کاهش پیک تأثیرگذار است.
وی خاطر نشان کرد: پیک مصرف تهران به دلیل سیستم سرمایشی بخش های تجاری و ادارات از شب به روز منتقل شده که البته اختلاف آن با پیک شب 4 تا 5 درصد است.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق تهران گفت: پیک روز ساعت 11 صبح تا 4 بعد از ظهر و پیک شب 8 تا 11 شب است که اگر مشترکان مصارف غیر ضروری خود را مانند استفاده از اتو ، جاروبرقی ، ماشین ظرفشویی ، ماشین لباسشویی و ... به زمان دیگری منتقل کنند از پیک بار ساعت های اوج مصرف کاسته خواهد شد.
ناظریان افزود : اگر هر مشترک 100 وات مصرف خود را کاهش دهد 10 درصد مصرف برق در تهران یعنی حدود 400 مگاوات در زمان پیک مصرف کاهش می یابد.
وی تاکید کرد : هنگامی که افزایش بار مصرف در خطوط و پست های برق اتفاق می افتد ضریب تخریب تجهیزات برق نیز بالا می رود به همین دلیل سیستم حفاظت از تخریب تجهیزات عمل می کند و این موضوع موجب خاموشی کوتاه مدت می شود.
معاون بهره برداری ودیسپاچینگ شرکت توزیع برق تهران گفت: 105 پست فوق توزیع در تهران و هزار و 400 فیدر (خروجی برق از پست های فوق توزیع) و 30 هزار کیلومتر شبکه برق در تهران فعال است و اگر مردم همراهی کنند در داشتن برق پایدار هم مشارکت می کنند.
ناظریان درباره برخی خاموشی های پراکنده نیز افزود: با افزایش بار برای جلوگیری از تخریب تجهیزات خطوط انتقال و پست های فوق توزیع برق ؛ سیستم حفاظت از تجهیزات برق عمل می کند که این موضوع موجب خاموشی می شود و تاکنون خاموشی ناشی از کمبود تولید نداشتیم.
وی از مشترکان تهرانی خواست در صورت بروز مشکل با شماره تلفن 121 - فوریت های برق تماس بگیرند.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق تهران اضافه کرد : میزان تماس های مشترکان در سال جاری نسبت به پارسال 25 درصد کاهش نشان می دهد که نشان دهنده بهبود وضع خدمت رسانی است.
ناظریان افزود : 4 هزار و 300 مشترک برق در تهران داریم که حدود 70 درصد آنها خانگی ، 10 درصد مصارف تجاری ، 10 تا 15 درصد مصارف عمومی و اداری و 5 درصد باقیمانده در بخش صنعت و کشاورزی و دیگر موارد است.