مشترکان خانگی در پیک روزانه به کمک صنعت برق بیایند
مدیر عامل توانیر گفت: بالاترین رقم در تاریخ مصرف برق کشور با 51 هزار و 25 مگاوات در هفته جاری ثبت شده است.
آرش کردی در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه از ابتدای تیرماه وارد پیک مصرف تابستان شده ایم و پیش بینی می کنیم که اوج مصرف برق از 20 تیر تا 20 مرداد اتفاق بیفتد ، افزود: با ورود موج گرمایی که در هفته جاری داشتیم مصرف برق حدود 5 تا 6 درصد افزایش یافت.
وی گفت: در چنین شرایطی به همکاری مشترکان به خصوص مشترکان بخش خانگی نیاز داریم و همکاری مشترکان در سال های گذشته نیز نشان می دهد در زمان لزوم به کمک صنعت برق آمده اند.
مدیرعامل توانیر از همه مردم خواست در زمان پیک مصرف روزانه یعنی ساعت 12 ظهر تا 4 بعد از ظهر از مصارف غیر ضروری و لوازم برقی پرمصرف خودداری کنند تا بتوانیم از زمان پیک مصرف عبور کنیم.
کردی با تاکید بر اینکه این وضع از ابتدای هفته جاری اغاز شده است و تا اواخر مرداد ادامه خواهد داشت ، گفت : در هر شبانه روز بیش از یک میلیارد کیلووات ساعت برق مصرف می شود و تمام شبکه ها با قدرت و فشار تمام در حال فعالیت هستند.
وی از مشترکان استان های گرمسیر و به ویژه تهران نیز خواست مصرف برق خود را که در به شدت افزایش یافته است ، مدیریت کنند تا محدودیتی در شبکه ایجاد نشود و مجبور به اعمال خاموشی پراکنده نشویم.
کردی با اشاره به اینکه وزارت نیرو پیش از این آمادگی کامل برای پیک مصرف تابستان را داشته است ، تصریح کرد: همه نیروگاه های برق کشور در مدار تولید است و شبکه انتقال و توزیع برق نیز در آمادگی کامل قرار دارد.
کردی اضافه کرد: حتی در برخی از نیروگاه های در حال تعمیر همکاران صنعت برق در بخش تعمیرات حدود یک هفته بدون وقفه در حال انجام تعمیرات هستند.
مدیرعامل توانیر تاکید کرد: نیروگاه های برق آبی نیز از هفته جاری با تمام ظرفیت یعنی 9 هزار و 200 مگاوات وارد مدار شد و نیروگاهی نیست که از مدار خارج باشد یا مشکلی داشته باشد.
کردی تصریح کرد: وقتی مصرف از 50 هزار مگاوات بیشتر می شود احتمال دارد در شبکه برق محدودیت هایی ایجاد شود مانند خروج اضطراری یک نیروگاه یا حادثه که منجر به اعمال خاموشی پراکنده می شود.
وی اضافه کرد: بنابر این به ضریبی از صرفه جویی از طرف مشترکان به خصوص مشترکان خانگی نیاز داریم.
مدیر عامل توانیر تاکید کرد : حداقل 17 تا 20 درصد مصرف برق مربوط به وسایل سرمایشی است و شهروندان با مدیریت مصرف وسایل سرمایشی و پرمصرف مشترکان به کمک صنعت برق بیایند.
کردی ، رشد کنونی مصرف یک و نیم درصدی صنعت برق را نیز یکی دیگر از عوامل بالا رفتن مصرف برق در تابستان امسال دانست و گفت: تاکنون صنایع همکاری خوبی با ما داشتند و به صورت داوطلبانه اگر شبکه دچار کمبود یا مشکل انتقال برق شود صنایع به کمک ما می آیند.
وی گفت: پیش بینی می کنیم اوایل هفته آینده پیک مصرف به بیشتر از 51 هزار مگاوات برسد که در این شرایط در موقعیت ریسک قرار می گیریم و حتماً باید از طریق مدیریت مصرف بتوانیم ذخیره بار را تأمین کنیم.