معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر نیرو گفت:در حال حاضر 55 درصد برق کشور در بخش خصوصی تولید می شود که در برنامه ششم توسعه باید به 80 درصد برسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،علیرضا دائمی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: برای دستیابی به این هدف مهم بخش خصوصی باید 20 هزار مگاوات جدید نصب شود.
وی همچنین اظهار داشت : انرژی های تجدید پذیر مانند خورشید، باد و ... با توجه به فراوانی سوخت های فسیلی در کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه دانش فنی انرژی های تجدید پذیر در دنیا امروز بصورت خیره کننده ای در حال رشد و توسعه است، گفت : با سوخت های ارزان قیمت مثل گاز می توان چشم انداز روشنی برای ارتقای ظرفیت صادراتی برق در کشور ترسیم کرد.
وی بر لزوم توسعه نیروگاههای سیکل ترکیبی در کشور تاکید کرد و افزود: این نیروگاهها اثر تخریبی بر محیط زیست ندارند.
دائمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 235 مگاوات برق در کشور از منابع انرژی های تجدیدپذیر تولید می شود که این میزان تولید تا سقف 1000 مگاوات افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه از شتاب گیری تولید برق از منابع تجدیدپزیر در کشور طی سال جاری خبرداد و افزود: در این زمینه ابزارهای لازم از جمله قوانین، مجوزهای شورای اقتصاد، تعرفه ها و سایر موارد پیش بینی شده است.
معاون وزیر نیرو گفت: ایران از فرصت های سرمایه گذاری بی بدیل در زمینه انرژی های خورشیدی و بادی برخوردار است.
وی اظهار داشت: انرژی الکتریکی از منابع سوخت های فسیلی مثل گاز و منابع تجدید پذیر مانند خورشید و باد به صورت ترکیبی در ایران تولید می شود و این سیاست همچنان به قوت خود باقی است.
دائمی با اشاره به اینکه 35 میلیون مشترک برق در کشور وجود دارد، گفت: زندگی مردم امروز به برق وابسته است.
وی با اشاره به اینکه " برق یک کالای رقابتی و در عین حال یارانه ای است"، افزود: با توجه به ارزان بودن قیمت برق توجه چندانی در خصوص برچسب مصرف کالاهای الکتریکی در ایران نمی شود و صرفه جویی در مصرف برق در شرایط کنونی بسیار ضروری به نظر می رسد.
معاون وزیر نیرو اظهار داشت: در ایران بسیاری از کالاهای الکتریکی منسوخ شده در دنیا استفاده می شود که این یک ظلم بزرگ و گناهی نابخشودنی است.
وی گفت: برغم اینکه ممنوعیت تولید لامپ های بالای 40 وات در کشور هنوز خط تولید این نوع لامپ ها جمع آوری نشده است و مردم هم بی محابا از کالای مزبور استفاده می کنند.
دائمی با تصریح اینکه رعایت فرهنگ صحیح صرفه جویی انرژی باید در جامعه نهادینه شود چون مصرف غیر منطقی اثرات مخربی بر اقتصاد ملی به ویژه اقتصاد خانواده خواهد داشت، افزود: در حال حاضر دولت سالانه برای تولید برق 50 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می کند.
وی با تاکید بر اینکه الگوی مصرف انرژی برق در کشور باید اصلاح شود، اظهارداشت: متاسفانه کولر های گازی که وارد ایران می شود از حیث مصرف انرژی به هیچ وجه مناسب نبوده است و حتی کشورهای تولید کننده مثل ژاپن و کره کمتر از این نوع کولرها استفاده می کنند.
معاون وزیر نیرو گفت : ساختمان ها امروز باید به گونه ای طراحی شوند که اتلاف انرژی به حداقل ممکن خود برسد و از طرفی استفاده بهینه از انرژی و بکارگیری لوازم الکتریکی با بهره وری بالا در تمامی بخش های کشور امری حیاتی به نظر می رسد.البته نباید از این نکته اساسی غافل شد که برای کاهش مصرف انرژی عوامل اقتصادی ، فرهنگی و نظارتی بسیار دخیل هستند.
دائمی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: صنعت برق در ایران و جهان دانش محور و بر مبتنی بر فناوری های پیچیده روز است.
وی با اشاره به اینکه " نیروگاههای گازی کلاس Hامروز بر تارک صنعت برق دنیا می درخشند"، افزود: افزایش راندمان 60 درصدی شرط صدور مجوز برای احداث واحدهای نیروگاهی به بخش خصوصی در کشور است.
معاون وزیر نیرو بیان داشت: در این حال انتقال تکنولوژی کلاس HوF واحدهای نیروگاهی برق به داخل لازمه مشارکت سرمایه گذاری ایران با کشورهای خارجی است.
وی گفت: از این پس واحدهای نیروگاهی جدید در کشور بر اساس کلاس F ساخته می شوند چون راندمان تولید برق در این کلاس ها بسیار بالاست.
دائمی با اشاره به اینکه "در حال حاضر راندمان 57 درصدی شرط خرید تضمینی برق از واحدهای نیروگاهی کشور است"، افزود: این شرط از سوی شورای اقتصاد به وزارت نیرو تکلیف شده است.
وی در ادامه بر ضرورت کاهش مصرف انرژی در تولید برق تاکید کرد و اظهارداشت: وقتی راندمان تولید برق در واحدهای نیروگاهی افزایش پیدا کند اثر ات عظیمی بر کاهش میزان آلودگی و مصرف سوخت برجا خواهد گذاشت.
معاون وزیر نیرو صنعت برق را بستر ساز تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: از مجموع 17 طرح بزرگ اقتصاد مقاومتی که به وسیله دولت ابلاغ شده نیمی از این طرح ها در ارتباط با انرژی ها نو و اصلاح ساختار صنعت برق است.
وی افزود: وزارت نیرو در چارچوب تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی به شدت به دنبال ذخیره سازی انرژی، ارتقای واحدهای نیروگاهی ، کاهش تلفات برق و ... است .
دائمی با اشاره به اینکه جذب سرمایه عمده مشکل صنعت برق ایران است، اذعان داشت: وزارت نیرو سالانه باید 3 میلیارد دلار در کشور سرمایه گذاری کند بنابراین می طلبد موانع جذب سرمایه و سرمایه گذاری با ساز و کارهای مختلف در جامعه برطرف شود.
وی در ادامه ضمن اشاره به سیاست های اصل 44 قانون اساسی، قانون هدفمندی یارانه ها، قانون الحاق دو، قانون رفع موانع تولید و قانون حمایت از صنعت برق گفت: محتوی اصلی این 5 قانون بر تامین برق مصرف کنندگان ( صنعتی، کشاورزی و خانگی) با قیمت ارزان از سوی وزارت نیرو تاکید دارد ناگفته نماند وزارت نیرو زمانی می تواند به نحو احسن به این تکلیف قانونی عمل کند که دولت تفاوت قیمت برق را بصورت عادلانه در اختیار این وزارتخانه قرار دهد.
معاون وزیر نیرو اذعان داشت: رقم ما به التفاوت قیمت برق در سال 12 هزار میلیارد تومان است البته این مبلغ بدون در نظر گرفتن هزینه سوخت و تنها تبدیل، انتقال و توزیع انرژی را شامل می شود.
وی گفت: برای اینکه وزارت نیرو بتواند ساختار نظام اقتصادی خود را در صنعت برق حفظ کند به جزء منابع درآمدی که اغلب از محل صادرات نفت است دولت باید ما به التفاوت قیمت برق را که معادل 12 هزار میلیارد تومان است به وزارت نیرو پرداخت کند.
دائمی خاطرنشان کرد : اگر این شرایط ایجاد شود وزارت نیرو در خرید برق تضمینی از بخش خصوصی مشکل نخواهد داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه سرمایه گذاران زیادی علاقه مند به سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر ، تولید پراکنده ، نیروگاههای بزرگ سیکل ترکیبی و ... در کشور هستند ، گفت : سرمایه گذاری در این صنعت بسیار سود آور است.
معاون وزیر نیرو تصریح کرد: برای سرپا نگهداشتن صنعت برق کشور سالانه نیاز به 25 تا 30 هزار میلیارد تومان منابع است که از این میزان 10 تا 12 هزار میلیارد تومان از محل فروش برق به مردم و ما به تفاوت باید از سوی دولت تامین شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه وزارت نیرو دیگر علاقمند به سرمایه گذاری در تولید و احداث واحدهای نیروگاهی برق در کشور نیست، یادآورشد: بخش خصوصی باید میدان دار سرمایه گذاری در صنعت برق و وزارت نیرو تنها عهده دار خرید برق، انتقال برق و سیستم تنظیم مقررات باشد.