100درصد نیروگاه های حرارتی تعمیر شده است
معاون راهبری تولید توانیر از تعمیر 100 درصد نیروگاه های حرارتی کشور با ظرفیت عملی 43 هزار مگاوات در مدار تولید خبر داد .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ،عبدالرسول پیشاهنگ در نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: 100 درصد نیروگاه های حرارتی کشور تعمیر شده است و نیروگاه های حرارتی با ظرفیت عملی 43 هزار مگاوات در مدار تولید قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت اسمی نیروگاه های حرارتی کشور 55 هزار و 718 مگاوات است ، افزود: 45 تا 46 هزار مگاوات ، ظرفیت عملی نیروگاه های حرارتی است.
وی تاکید کرد: هزینه تعمیرات نیروگاه های حرارتی کشور سالانه 2 هزار و 500 میلیارد تومان است که 20 درصد آن برای دستمزد پرداخت و بقیه صرف بازسازی و تعویض قطعات نیروگاهی می شود.
پیشاهنگ با اشاره به اینکه 534 واحد نیروگاه حرارتی در شبکه سراسری برق قرار دارد ، افزود: 180 قطعه از تجهیزات نیروگاهی در داخل کشور تولید می شود.
وی تصریح کرد : سال های تحریم یک فرصت خوبی بود تا از متخصصان و دانشگاهیان کشور استفاده کنیم به نحوی که 90 تا 94 درصد تجهیزات نیروگاهی مورد نیاز را در داخل کشور توانستیم تامین کنیم.
معاون راهبری تولید توانیر گفت : تجهیزات نیروگاهی را به سایر کشور های خاورمیانه و خاور دور نیز صادر می کنیم که نشان دهنده توان بالای مهندسی متخصصان ایرانی است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه تعمیرات نیروگاهی نیز قطعات نیروگاهی برای تعمیر از کشورهای ترکیه ، اندونزی و مالزی به ایران منتقل می شود ، افزود : حتی برای بازسازی و فروش قطعات نیروگاهی نیز به این کشورها و سایر کشورهای خاورمیانه و خاور دور سرویس دهی می کنیم.
پیشاهنگ گفت : تعمیرات نیروگاهی به چند دسته تقسیم می شود که یک مورد تعمیرات اساسی است یعنی از صفر تا 100 توربین را باز میکنیم و دوباره می بندیم ، دوم تعمیرات دوره ای است که بعد 2 ، 4 و 8 هزار ساعت کار توربین ها باید سرویس و تعمیر شود بنابراین برای تعمیر واحد نیروگاهی در درجه اول ساعت کار ارزیابی می شود.
معاون راهبری تولید توانیر گفت : بزرگترین گروه تعمیراتی در کشور در کرج و شهریار است و بیش از 70 درصد تعمیرات نیروگاهی را بخش خصوصی و 30 درصد را بخش دولتی انجام می دهد.
وی با اشاره به اینکه تعمیرات نیروگاهی باید هماهنگ با دیسپاچینگ (مرکز کنترل از راه دور برق کشور) ملی صورت گیرد ، افزود : با برنامه ریزی دقیق واحد های نیروگاهی بر اساس زمان بندی از مدار خارج و سپس تعمیر و پس از آن با کنترل تعمیرات وارد مدار می شود.
پیشاهنگ با اشاره به اینکه در آستانه پیک مصرف تابستان قرار داریم ، گفت : از صنایع بزرگ و انرژی برق می خواهیم ساعت کار خود را به ساعت کم باری تغییر دهد و تعطیلات تابستانی را در زمان روز های اوج مصرف قرار دهد و از کشاورزان نیز انتظار داریم در 4 ساعت پیک مصرف (از ساعت12 تا 16) از مصرف کنتورهای برق چاه های کشاورزی خودداری کنند تا در 20 ساعت باقی مانده روز از برق مجانی بهره مند شوند.
وی با اشاره به اینکه 30 درصد مصرف برق کشور در تابستان به خاطر استفاده از وسایل سرمایشی است ، افزود : از مشترکان خواست بهینه برق مصرف کنند و برای استفاده از کولر های آبی از سایه بان استفاده و بموقع آن را سرویس کنند.
پیشاهنگ گفت : قیمت هر کیلووات ساعت برق در دنیا بین 7 تا 8 سنت است در حالی که هزینه خاموشی به ازای هر کیلووات ساعت یک و نیم دلار است بنابراین راه حل مناسب استفاده درست و صحیح است نه خاموشی.