تبیین جایگاه کارآفرینی در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی(3)
رابطه متقابل مؤلفه های اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی
در آستانه روز ”کارآفرینی" (6 مردادماه) و با توجه به شعار سال ”اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل"، خلاصه گزارش کمیسیون کارآفرینی و کسب و کار مجمع تشخیص مصلحت نظام با عنوان ”نقش و جایگاه کارآفرینی در تحقق اقتصاد مقاومتی" در چهار شماره ارائه می شود.
چکیده مطلب:
•کارآفرینی می تواند با توسعه انقلابی خود
به شکل دهی یک اقتصاد مقاوم یاری رساند.
•کارآفرینی فردی، بستری برای حل مشکل
اشتغال زایی و کمبود درآمد اقشار متوسط و پایین جامعه محسوب می شود.
•کارآفرینی فناورانه با روند تبدیل علم به
ثروت و تجاری سازی، زمینه جهش های توسعه ای را فراهم می نماید.
•کارآفرینی اجتماعی، علاوه بر حل مشکلات
اجتماعی، می تواند فرهنگ مسئولیت پذیری اجتماعی را در کشور نهادینه کند.
پژوهش خبری صدا و سیما: امروزه از کارآفرینی به عنوان موتور محرکه رشد و توسعه اقتصادی یاد می شود؛ به طوری که، بسیاری از کشورهای پیشرفته و در حال توسعه کارآفرینی را به عنوان یک ظرفیت و فرصت ویژه در جهت اهداف اقتصادی خود چه در سطح داخلی و چه در سطح بین المللی مورد توجه قرار داده و سیاست ها و برنامه های ویژه ای در حمایت از آن در نظر گرفته اند.
ایران نیز که دستیابی به اقتصاد اول منطقه را به عنوان یکی از اهداف خود در افق 1404 در نظر گرفته است، می تواند از ظرفیت ها و مزایای این بخش در جهت بهبود شرایط اقتصادی و دستیابی به اهداف اقتصادی خود بهره گیرد. از طرفی، کارآفرینی، در بندهای یک، پنج و بیست سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در بهمن ماه 1392 نیز مورد توجه قرار گرفته است. بر این اساس، در آستانه روز ”کارآفرینی" (6 مردادماه) و با توجه به شعار سال ”اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل"، خلاصه گزارش کمیسیون کارآفرینی و کسب و کار مجمع تشخیص مصلحت نظام با عنوان ”نقش و جایگاه کارآفرینی در تحقق اقتصاد مقاومتی" در چهار شماره ارائه می شود.این
شماره(3) به رابطه متقابل مؤلفه های اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی اختصاص دارد:
پژوهش خبری صدا و سیما// پژوهشگر: فاطمه حسینی