رویوران: سیاست های عربستان سعودی در منطقه به شکست انجامیده است
کارشناس سیاسی ایرانی گفت مشارکت شاهزاده ترکی الفیصل در کنفرانس منافقین در پاریس به معنای شکست سیاست های عربستان سعودی است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ حسین رویوران در گفتگو با شبکه تلویزیونی المیادین از تهران درباره اظهارات مشارکت ترکی الفیصل رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان سعودی در کنفرانس منافقین و ادعاهای وی علیه ایران گفت: من فکر می کنم مشارکت شاهزاده ترکی الفیصل در این کنفرانس به معنای شکست سیاست های عربستان سعودی است. سازمان منافقین یک سازمان تروریستی است و بیش از هفت هزار شهروند غیر نظامی ایران را در دهه هشتاد میلادی قرن گذشته ترور کرده است و مردم ایران به شدت از این سازمان متنفر هستند و این سازمان بیش از سه دهه است که در خارج از ایران فعالیت می کند. پناه بردن عربستان سعودی به سازمانی که ورشکستگی سیاسی خود را اعلام کرده بیانگر شکست سیاست های ریاض است. عربستان سعودی با این اقدام نشان می دهد که حاضر است به هر گروهی برای مقابله با ایران متوسل شود. عربستان با این گام در مسیر اشتباهی حرکت می کند. وی در پاسخ به این پرسش که آیا اظهارات شدید ترکی الفیصل علیه ایران به سیاست های منطقه ای این کشور مرتبط است،گفت: همچنان عربستان سعودی تحولات منطقه را درک نمی کند. هدف ترکی الفیصل از این اظهارات برای تضعیف نظام ایران و حمایت از گروه های معارض در این کشور بوده است. سعودی ها اشتباه خود را به صورت پی در پی تکرار می کنند. انقلاب اسلامی در ایران با حمایت اکثریت مردم این کشور به وقوع پیوست. عربستان سعودی در جنگ صدام علیه ایران، سی میلیارد دلار به وی کمک کرد. قدرت و توان دولت ایران بر اساس حمایت های مردم این کشور است و دولت ایران توسط مردم این کشور انتخاب می شود و مردم ایران زمانی که طرف های سعودی و آمریکایی علیه ایران توطئه می کنند با قدرت از نظام این کشور دفاع می کنند. بنابراین حساب باز کردن عربستان سعودی بر روی یک سازمان شکست خورده برای مقابله با نظام ایران یک سیاست شکست خورده است و به هیچ نتیجه ای نخواهد رسید.
رویوران در پاسخ به این پرسش که آیا این اظهارات نشان می دهد عربستان سعودی به حمایت های خود از مخالفان نظام ایران به هدف سرنگونی نظام این کشور ادامه خواهد داد،گفت: در حال حاضر عربستان سعودی با استفاده از شخصیت های سیاسی خود در حال این توطئه است. افرادی نظیر انور عشقی، بندر بن سلطان و ترکی الفیصل در توطئه تروریستی علیه ایران حضور دارند. ترکی الفیصل مهندس گروه های تکفیری و تروریستی نظیر القاعده است و در حال حاضر با یک سازمان تروریستی همکاری می کند که در ایران ترورهای گسترده ای داشته است. این سازمان رئیس جمهور رجایی را ترور کرد. بیش از شصت نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران توسط عناصر این سازمان ترور شدند. این سازمان از هیچ گونه حمایت مردمی برخوردار نیست و از ترور به عنوان ابزاری برای رسیدن به حکومت استفاده ولی ملت ایران به شدت با این سازمان مقابله کرد. سیاست عربستان سعودی در استفاده ابزاری از تروریسم این بار درباره سازمان منافقین تکرار می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که واکنش ایران به اظهارات ترکی الفیصل چگونه خواهد بود،گفت: عربستان سعودی ادعا می کند ایران در امور منطقه دخالت می کند و در حال حاضر عکس این مسئله روشن است و این عربستان سعودی است که از گروه های تروریستی علیه کشورهای منطقه استفاده می کند. دخالت های مستقیم عربستان سعودی را در سوریه،عراق،بحرین و یمن مشاهده می کنیم. در حال حاضر ریاض با جریان های تروریستی علیه ایران همکاری می کند. این سیاست ها نشان می دهد که عربستان سعودی به بزرگ ترین خطر برای منطقه تبدیل شده و طبیعی است که وزارت خارجه ایران به ادعاهای ترکی الفیصل واکنش نشان دهد. مسئولان وزارت خارجه ایران با استفاده از توان خود در نهادهای بین المللی برای مقابله با سیاست های تروریستی عربستان تلاش هایی خواهند داشت.
رویوران در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما از بیانیه جنبش حماس در محکومیت اظهارات ترکی الفیصل چیست، گفت: عربستان سعودی نگاه اشتباهی به حزب الله،حماس و جهاد اسلامی دارد. این جنبش ها بیانگر اراده مردمی در لبنان و فلسطین اشغالی هستند و این گروه ها از حمایت های گسترده ای در میان مردم منطقه برخوردارند. اسرائیل با وجود توان نظامی خود نتوانست گروه های مقاومت را شکست دهد و شکست نخوردن این گروه ها به دلیل حمایت های مردمی است. متاسفانه عربستان سعودی ادعا می کند که این گروه ها توسط ایران اداره می شود که یک اشتباه بزرگ است. ایران از اراده مردمی و مقاومت در این کشورها حمایت می کند.