پخش زنده
امروز: -
نامگذاری سال 95 به عنوان « اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل » رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.
نکات برجسته رصد تحولات اقتصاد مقاومتی:
· شاپور محمدی ، معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران:
ایران از غنی ترین منابع انرژی جهان برخوردار است . فرصت خوبی برای اوج گرفتن بورس انرژی فراهم شده است و رشد آن به بهره مندی مردم از فرصت های خوب سرمایه گذاری در زمینه انرژی منجر می شود.
· عبدالرضا ابراهیمیان ، سرپرست دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران :
حجم تزریق گاز به مخازن نفتی جنوب کشور با توجه به سیاست های وزرات نفت مبنی بر افزایش تولید نفت، افزایش یافت.
· مجید ناصری نژاد ،عضو کمیسیون انرژی:
توقع بیشتری میرود تا نسبت به برداشت از میادین مشترک هم در زمینه نفت و هم گاز اهتمام جدی به عمل آید. همانطور که رهبری تاکید کردند باید از خام فروشی فاصله گرفته و به سمت صادرات فرآورده برویم.
· غلامرضا سلیمانی ، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری غدیر :
یکی از مهمترین برنامه های ما در جهت اقتصاد مقاومتی استفاده از ظرفیت کامل شرکت ها در جهت اشتغالزایی است. تلاش داریم این شرکت ها را به ظرفیت کامل برسانیم و از امکانات و سرمایه گذاری هایی که قبلاً شده است حداکثر تولید را داشته باشیم.
· حمید بیات ، مدیر کل دفتر برنامه ریزی و بهبود فرآیندهای گمرکی:
به منظور ارتقاء جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانش بنیان در منطقه گمرک تسهیلاتی را برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفت.
· حمیدرضا مسعودی ، مجری طرح توسعه فاز ١٩ پارس جنوبی :
امروز با راه اندازی سکوی ١٩C که نخستین سکوی طرح های جدید توسعهای پارس جنوبی است امکان برداشت یک میلیارد فوت مکعبی گاز از این فاز میسر شد.
· غلامرضا بهمننیا ، مدیر پالایشگاه نهم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی :
تولید میعانات گازی فاز ١٢ پارس جنوبی از مرز ٦ میلیون بشکه گذشت. افزایش فرآورش و تامین گاز از اولویت های اصلی پالایشگاه نهم بشمار می رود که خوشبختانه هر روز شاهد افزایش تولید و فرآورش گاز و بهبود وضع در این مجموعه بزرگ هستیم.
· علی آهنی ، سفیر ایران در فرانسه:
با پیگیریهای بهعمل آمده سند همکاری در تهران امضا شده که شامل تولید سه نوع خودرو بین ایران و فرانسه و مهمتر از آن انتقال تکنولوژی و صادرات تولید است.
· حسین قضاوی ، معاون امور بانکی وزیر اقتصاد:
دریافتی ماهانه مدیران دولتی نباید از ۱۹.۵ میلیون تومان بیشتر باشد. باید همه انرژی خود را در قوای مقننه و مجریه بر این بگذاریم و تلاش کنیم تصویر و بستر جامع از نظام پرداخت را به گونه ای مصفانه ایجاد کنیم.
· محمد آقاطاهر ، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران:
500 عامل اصلی کالای قاچاق در مرزها فعالند . دولت باید برای ورود کالاهای مورد نیازی که به کشور وارد می شود تعرفه مناسب تعیین و به صورت قانونی مبادی ورودی کالا را کنترل کند.
· غلامرضا کاتب ، عضو هیئت رئیسه مجلس :
دولت با مجلس توافق کرد که در یک ماه آینده لایحه ای را برای پرداخت شفاف حقوق و دستمزد به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.
پژوهش خبری صدا و سیما: نامگذاری سال 95 به عنوان « اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل » رویکردی راهبری برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی بود. حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از سال نو در اجتماع انبوه و پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع)، در سخنان مهمی با تبیین شعار امسال یعنی «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» پرداختند. ایشان با تاکید بر اینکه انتخاب شعار سال ۹۵، مبنای منطقی و استدلالی دقیق دارد، همه مردم بویژه جوانان را به تدبر و تعمق در این مبنای استدلالی فراخواندند و گفتند: «شاید برخی ترجیح می دادند که شعار امسال، شعاری فرهنگی یا اخلاقی انتخاب شود اما با توجه به مجموع مسائل کشور، تصمیم بر این گرفته شد که همچون چند سال اخیر، یک شعار اقتصادی انتخاب شود تا بصورت «گفتمان عمومی» رواج پیدا کند.» رهبر انقلاب اسلامی افزودند: «انتخاب شعار امسال بر یک تحلیل و نگاه کلان به مسائل کشور، مبتنی است. ایشان در تشریح این نگاه کلان افزودند: در مقطع کنونی، آمریکاییها به دنبال تزریق تفکر خاصی در میان نخبگان جامعه و سپس افکار عمومی کشور هستند مبنی بر اینکه ملت ایران بر سر یک «دو راهی» قرار دارد و چارهای جز انتخاب یکی از - دو راه کوتاه آمدن یا تحمل فشار- ندارد!»
حضرت آیت الله خامنه ای در بخشی دیگر از سخنان، با تمرکز بر مفهوم شعار سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» با تأکید بر ضرورت مشخص شدن و ترسیم نقشه راه، ده پیشنهاد اساسی برای اقدام و عمل در زمینه اقتصاد مقاومتی، ارائه نمودند.
متأسفانه تجربه نشان داده است که اگر به صورت مستمر اجرایی شدن سیاست های کلی نظام اسلامی و همچنین بیانات مقام معظم رهبری به عنوان نقشه راه پایش و رصد نشود؛ به مرور زمان از اولویت اذهان تصمیم گیران و نخبگان جامعه دور شده و دیگر اثری از آنها در جامعه نخواهد بود. این اتفاق نباید برای اقتصاد مقاومتی رخ دهد. بر همین اساس، مدیریت پژوهش های خبری معاونت خبر تلاش دارد تحولات مرتبط با حوزه اقتصاد مقاومتی را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
متن کامل ابن تحقیق در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری صدا و سیما: محبوبه وفایی نژاد